• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Ömer Şişmanoğlu Beşiktaş'ı ipten aldı

Ömer Şişmanoğlu Beşiktaş'ı ipten aldı
Beşiktaş'ı ipten alan golü maçın 70. dakikasında Ömer Şişmanoğlu attı...
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında zirve mücadelesi veren Beşiktaş, deplasmanda Eskişehirspor'a konuk oldu.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 1-0 kazanarak iki haftalık aranın ardından üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Karşılaşmada Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 70. dakikada Ömer Şişmanoğlu kaydetti. Genç oyuncu, geçtiğimiz sezon Medical Park Antalyaspor formasıyla oyuna sonradan girerek attığı gollerle dikkat çekmişti. Şişmanoğlu Beşiktaş formasıyla çıktığı ilk maçında gol atarak 'Nöbetçi golcü' ünvanın pekiştirdi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, 7 haftası geride kalan Süper Lig'de 5. galibiyetini alarak 15 puana yükseldi. Eskişehirspor ise 10 puanda kalarak zirve takibinde ağır bir yara aldı.

BEŞİKTAŞ'IN EKSİKLERİ

Beşiktaş'ta ise hastalıkları bulunan Hugo Almeida ve Ramon Motta, sakatlıkları süren İsmail Köybaşı, Oğuzhan Özyakup ile henüz hazır olmayan Filip Holosko'nun yanı sıra Gökhan Süzen, Mehmet Akgün, Uğur Boral ve Sezer Öztürk kadroya alınmadı.

ESKİŞEHİRSPOR'DA İKİ İSİM YOK

Eskişehirspor, Spor Toto Süper Lig'de son haftalardaki çıkışını sürdürmek, Beşiktaş da son haftadaki puan kayıplarını unutturmak için sahaya çıktı.

Eskişehispor'da sakatlığı süren Dede ve kırmızı kart cezalısı olan Hürriyet Gücer kadroda yer almadı.

ORTA ALAN MÜCADELESİ

Karşılaşmaya iki takım da tam bir orta alan mücadelesi yaparak başladı.

Merkezde oyunun kontrolünü elinde tutmak isteyen iki takım da ilk yarı boyunca sağlam bir fiziksel mücadele örneği gösterdi. Fiziksel mücadelenin yanında bol top kayıpları da eklenince iki takım da hücumda etkili ataklar geliştirmekte zorlandı.

ES-ES DİREĞE TAKILDI

Mücadelenin ilk yarısında en etkili pozisyonu ise ev sahibi Eskişehirspor yakaladı.

İlk yarının son dakikalarında gelişen pozisyonda gelişen Eskişehirspor atağında Beşiktaş kalesine yaklaşık 25 metre mesafeden Aytaç kaleye çok sert bir şut gönderdi. Meşin yuvarlak üst direkle sağ direğin birleştiği yere çarparak oyun alanına döndü.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

OYUN AÇILAMIYOR

İkinci yarıya Beşiktaş takımı daha istekli ve topu daha fazla rakip yarı alanda tutarak başlasa da temposuz oyun devam etti.

İkinci yarının ilk 15 dakikasında iki takımın da savunmaları hatasız oynarken pozisyon kısırlığı devam etti.

NÖBETÇİ GOLCÜ İŞBAŞINDA

Maça Beşiktaş'ın tek forveti olarak başlayan Nijeryalı Eneramo'nun 63. dakikada yerini Ömer Şişmanoğlu'na bırakmasının ardından maçta dengeler değişti. Siyah beyazlılar tempoyu arttırarak Eskişehirspor kalesine olan ataklarını arttırdı ve neticesinde golü buldu.

70. dakikada sol kanattan son çizgiye inen Fernandes'in ortasında savunma bir an duraksadı. Kale sahası önünde iyi yer tutan Ömer Şişmanoğlu, kafayla topu filelere gönderdi. Geçtiğimiz sezon Medical Park Antalyaspor formasıyla yedekten gelerek attığı gollere dikkat çeken Ömer, Beşiktaş formasıyla bu sezon çıktığı ilk maçında fileleri havalandırarak maçta dengeyi bozan isim oldu.

ESKİŞEHİRSPOR 2 NET POZİSYON KAÇIRDI

Beşiktaş'ın golünün ardından bu kez ev sahibi Eskişehirspor risk alarak oynamaya başladı. Ayağa paslarla Beşiktaş kalesine yüklenen Eskişehirspor mutlak pozisyonlardan sonuç alamadı.

83. dakikada etkili gelişen Eskişehirspor atağında sol kanatta iki rakibinden sıyrılan Tarık'ın ceza alanındaki Kamara'ya pasında Kamara sol çaprazdan vuruşunda topu üstten dışarıya attı.

86. dakikada ise sağ kanattan çok tehlikeli gelişen Eskişehirspor atağında Kamara'nın kale sahasına yerden pasında Necati'nin vuruşu dışarıya gitti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39