• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Ordu Ticaret Odası KTO’yu ziyaret etti

Ordu Ticaret Odası KTO’yu ziyaret etti
Kayseri Ticaret Odası, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası heyetini konuk etti.

www.kayserinews.com Kayseri'de Yaşanan Haberleri takip edebilirsiniz

Reklam ve ilan için iletişim:352 231 31 39

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, hafta sonu düzenlenen programda Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan heyeti konuk etti.


Kayseri Ticaret Odası yeni hizmet binası inşaatı tanıtım ve inceleme gezisi ile başlayan programda Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Ordu heyetine bilgi aktardı.
Heyete inşaatın tüm bölümlerini gezdiren Hiçyılmaz, yeni hizmet binasındaki idari ve sosyal birimlerdeki planlamayı detaylı şekilde anlattı ve Kayseri Ticaret Odası’nın başta meslek komiteleri birimi faaliyetleri olmak üzere tüm faaliyetleri hakkında bilgiler paylaştı.


Hizmet binası inşaatı tanıtım gezinin ardından açıklamada bulunan Başkan Hiçyılmaz, “Kayseri Orta Anadolu’nun parlayan yıldızıdır. Daha da iyi konuma gelerek, Türkiye’nin sayılı şehirlerinden biri olacaktır. Şehrimizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Kayseri Ticaret Odası Türkiye’deki odalar içerisinde belirli bir konuma sahiptir. Yaptığımız icraatlar ve üye odaklı çalışmalarımız ile Kayseri Ticaret Odasının daha iyi yerlere gelmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

Bu çerçevede üyelerimize kaliteli mekanlarda daha iyi hizmet sunabilmek düşüncesiyle güzel bir hizmet binası yapıyoruz. İnşaatımızda yüzde 90’ları geçmiş durumdayız. İnşallah yılbaşına buraya taşınmayı hedefliyoruz.” dedi.


KTO’nun yeni hizmet binasını mükemmel bulduklarını ifade eden Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin ise, “Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve ekibi bizi çok güzel karşıladı sağ olsunlar, teşekkür ediyoruz. Öncelikle binadan bahsetmek isterim.Biz de yeni bir bina yaptık:

Binaları harika olmuş. Alan çok geniş, bina çok büyük. Her şey mükemmel düşünülmüş. Bence 100 sene daha Kayseri Ticaret Odası’nın binaya ihtiyacı olmaz. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Başta Yönetim Kurulunuz olmak üzere, yapan ekibi tebrik ediyorum. Harika olmuş diğer odalara da inşallah örnek olur.” diye konuştu.


İş gezisi kapsamında yaptıkları ziyaretin nedenini de kısaca aktaran Başkan Şahin, “Biz Karadeniz-Akdeniz yolu ile ilgili zaten daha önce bir araya gelmiştik. Bu yolun bir an önce bitmesi için ne yapabiliriz? Bu yol sayesinde Ordu-Kayseri-Sivas-İskenderun-Maraş Odalarıyla yahut oradaki ticaret kesimiyle bağlantılar kurabilmenin arayışındayız. Esas gayemiz; ticaret ve işbirliği. Kayseri’yi Ordu’ya bağlamak, Ordu’yu da Kayseri’ye bağlamak istiyoruz. Biz Size denizi göstermek, biz de kayak yapmak için buraya gelmek istiyoruz. İnşallah Ordulu ve Kayserili tüccarlarımız bir araya gelirler.” ifadelerini kullandı.


Programın ikinci bölümünde ise KTO yönetimi ile Ordu heyeti yemekli olarak düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Heyetler arası toplantıda, karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve Karadeniz-Akdeniz yolu gündemi oluşturdu.
Toplantının açılışında konuşan Başkan Hiçyılmaz, gelişmişliğin, sanayi ve ticaretin önemli şeyler olduğunun altını çizerek, Kayseri’nin 10 dakika mesafede bir havaalanına, bunun yanı sıra Erciyes gibi Türkiye’nin önemli bir kayak merkezine sahip olduğunu vurguladı.
Hiçyılmaz, “Son yıllarda yapılan yatırımlarla Erciyes; yaklaşık 100 kilometreyi aşan pistleriyle, otelleriyle ve altyapı çalışmalarıyla Türkiye’nin en önemli kayak merkezi olacak. Kayseri ekonomisine çok önemli katkısı olacak.” dedi.
Başkan Hiçyılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kayseri; 3 tane organize sanayi bölgesi, 1 tane serbest bölge ve 8 tane küçük sanayi sitesi olan, Türkiye’de ticaret ve sanayi dendiğinde ilk akla gelen şehirlerden biridir. Biz de Ticaret Odası olarak üyelerimize hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. 17 bin civarında üyemiz var, bunlara en iyi hizmeti vermek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Kayseri, Türkiye’deki konumu, yeri, coğrafi özelliği bakımından önemlidir. Sanayimiz elbette gelişmiş ama ihracat bakımından çok fazla rekabetçi ortamda değiliz. Çünkü ürettiğimiz ürünleri ihracat edebilmek için Mersin limanını kullanıyoruz.Ama Mersin limanının navlun fiyatlarının fazla olması bizim rekabetçiliğimizi önlüyor.Son zamanlarda kuzey-güney arasında yapılmakta olan yolların Kayseri yakınlarından geçiyor olması bize bir avantaj sağlayacak.Daha da önemlisi kuzey-güney istikametinde demir yollarının da yapılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz ihracat kapısı olarak Mersin limanını kullanıyoruz.Ancak aynı zamanda Karadeniz’e de çıkış yollu yapılması gerektiğini düşünüyoruz.”
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin ise KTO heyetinin kendilerini konuk etmesinden dolayı duyduğu mutluluğu belirtti ve heyet adına teşekkür etti. Toplantının sonunda karşılıklı plaket ve hediye takdimi gerçekleşti. Ordu heyeti daha sonra Kayseri’den ayrıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39