• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Orgeneral Dündar Erdoğan'ın hayatını kurtardı

Orgeneral Dündar Erdoğan'ın hayatını kurtardı
FETÖ'cü askerlerin yapmak istediği darbenin gecesinde yaşananların detayları ortaya çıkıyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, DARBE gecesinde yaşananları anlattı. İşte Selvi'nin yazısından satırbaşları:

İstanbul'dan ASKERİ hareketlilik haberini aldığımda ilk yaptığım Genelkurmay'ın ışıklarının yanıp yanmadığını kontrol etmek oldu.

GENELKURMAY'A ULAŞAMADIM

Ama ne yaptımsa Genelkurmay'a ulaşamadım. Genelkurmay'ın önündeki tankları, sokağı kesmeye çalışan polisleri görüp gazeteye döndüm. Uçaklar büyük bir gürültü çıkararak uçuyor, atılan bombaların sesi kulaklarımızı tırmalıyordu. CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat'la birlikte canlı yayına girdik. Hande, sürecin en kritik anında Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'la bağlantıyı gerçekleştirdi. Erdoğan darbecilere meydan okudu, halkı demokrasiye sahip çıkmaya çağırdı. Erdoğan'ın çağrısı üzerine millet sokağa çıktı. O sırada milletvekilleri darbeye karşı direnmek üzere Meclis'te toplanmaya başladı. Genelkurmay'a ulaşıp darbe girişiminin emir-komuta zinciri içinde olup olmadığını tespit etmeye çalışıyordum. Her zaman görüştüğüm telefon numaraları çalıyor ama bir türlü yanıt verilmiyordu. Zaman ilerledikçe Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanı ve Jandarma Genel Komutanı'nın darbecilerin elinde olduğu haberi geldi. Demokrasi adına kara bir gündü.

KOMUTAN: SİZE BAĞLIYIM

Darbenin kaderini belirleyen görüşme ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'ten hareket etmeden önce gerçekleşti. 1. Ordu Komutanı Org. Ümit Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayıp “Sayın Cumhurbaşkanım siz meşru Cumhurbaşkanısınız. Size bağlıyım. Ankara'ya gitmeyin. İstanbul'a gelin, ben sizin güvenliğinizi sağlarım” dedi. Org. Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hızlı hareket etmesini istemişti. Erdoğan, hareket ettikten 62 dakika sonra darbeciler Cumhurbaşkanı'nın kaldığı oteli bastı. Ancak Erdoğan'ın elini çabuk tutması darbecilerin planını bozdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39