• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET HASYÜNCÜ:

OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET HASYÜNCÜ:
Bu yıl eğitime başlayacak olan Meslek Lisesi hakkında bilgi vermek amacıyla basın açıklaması yapan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, “Kalifiye eleman konusundaki eksikliğin giderilmesi için, bölgemizde 30 dersliklik, 900 öğrenci kapasiteli, 6 ayr
Yapım aşamasında olan Organize Sanayi Bölgesi Meslek Lisesinde açıklama yapan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, “Bugün bölgemizde birçok fabrikanın ilan panosunda işçi aradıklarına ilişkin ilanlar görmekteyiz. Sanayicilerimiz kalifiye eleman konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Kalifiye eleman konusundaki bu eksikliğin giderilmesi için, bölgemizde 30 dersliklik, 900 öğrenci kapasiteli, 6 ayrı meslek atölyesi bulunan Meslek Lisemizi yaptırdık. Toplam 38 bin metrekara alan üzerine inşa edilen okulumuzun şuanda 15 bin metrekare kapalı alanı tamamlandı. Okul kompleksi, öğrenci yurdu ve spor salonunun da inşa edilmesiyle toplam 30 bin metrekare kapalı alana sahip olacak” diye konuştu.
Öğrencilerin mezun olduklarında iş sahibi olacağını belirten Hasyüncü, “Okulun Organize Sanayi Bölgemizde bulunması öğrencilerimize önemli bir imkan sağlayacaktır. Çünkü burada öğrenciler eğitimlerini birebir işletmelerde gerçekleştirme imkânı bulacaklar ve daha sonra buradan mezun olduklarında işlerinde uzman olarak sanayi tesislerinde iş hayatlarına başlamış olacaklardır. Öğrencilerimize sunacağımız en önemli avantajlar ise kendilerine iş garantisi ve burs desteği sağlayacak olmamızdır” şeklinde konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, “İşsizliğin önlenmesine katkıda çalışmaları desteklediğimizi ifade etmek istiyorum. Aynı zamanda yine çıkardığımız bir teşvik ile Organize Sanayi Bölgelerimizde bu tür eğitim kurumlarına destek veriyoruz. Burada Bölge Müdürlüğü olarak yapılan gerçekten güzel bir eğitim kurumu oldu. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Burada önemli olan hem bölgemize hizmet etmesi hem de yakın çevremize hizmet etmesi önemliydi. Geçtiğimiz dönemlerde biliyorsunuz katsayıda dolayı Meslek Liselerini tercih eden öğrenci sayısı gayet azdı ama katsayı farkı kaldırıldıktan sonra şuanda Meslek Liselerini tercih eden öğrencileri sayısında bir patlama oldu. Dolayısıyla biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kayserimizde gerekli hazırlıkları yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde bunlar meyvesini verecektir” ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39