• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Osman Yalçın Büyüksehir faliyetlerini anlattı

Osman Yalçın Büyüksehir faliyetlerini anlattı
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi gündemindeki konuları görüşmek üzere toplandı. Toplantı öncesi bu ay başlayan bir uygulama ile son bir ay içindeki Büyükşehir Belediyesi çalışmalarıyla ilgili bir sunum yapılarak meclis üyeleri bilgilendirildi. 115 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalardan etkilenen Bayırbucak Türkmenlerine muhtelif gıda maddesi gönderilmesiyle ilgili Kızılay tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne gelen talep oybirliği ile kabul edildi. 
Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısı bir ilkle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in meclis üyelerine daha önce yapmış olduğu her meclis toplantısında son bir ayın çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yapılacağı açıklaması doğrultusunda Aralık ayında ilk sunum gerçekleştirildi.
SON 1 AYLIK FAALİYETLER ANLATILDI
Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Osman Yalçın son bir ay içinde yapılan çalışmalardan bir özet sundu. Yalçın, son bir ay içinde Büyükşehir Belediyesi'nce Erciyes'te ağaçlandırma çalışması başlatıldığını, Emniyet Müdürlüğü ile polis merkezi yapımı için protokol imzalandığını, yeni otobüs alımı için yapılan çalışmaları, ilçe ziyaretlerine devam edildiğini, yuvarlak masa toplantılarının iş dünyası temsilcileri ile sürdüğünü, yeni projeler hazırlandığını, Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş'ın ağırlandığını anlattı.
Büyükşehir Belediyesi kültür sanat faaliyetleri, KAYMEK, Genç KAYMEK, Huzur Çınarı, A.Ş. gibi kuruluşların faaliyetleri gibi konularda da bilgi veren Yalçın, belediyedeki değişikliği de aktardı. Osman Yalçın, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ayşe Önder'in Kültür Varlıkları Daire Başkanı olduğunu, yerine ise Mehmet Everekli'nin getirildiğini ifade etti.
BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM YAPILACAK
Basın Danışmanı Yalçın'ın sunumunun ardından meclis gündemine geçildi. Başkan Vekili Mehmet Savruk başkanlığında yapılan toplantıda 115 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis'te Türk Kızılayı Genel Başkanlığı'nın Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalardan etkilenen Bayırbucak Türkmenlerine muhtelif yardımı yapılması talebi de görüşüldü. Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul ettiği talebi doğrultusunda ilk etapta bir tır gıda malzemesi gönderilmesi kararlaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, ilk etapta gönderilecek bir tır yardım malzemesinin ardından iki tır daha göndereceklerini kaydetti. Açıklamalar üzerine aynı zamanda Kızılay yönetiminde yer alan Meclis Başkan Vekili Mehmet Savruk, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, Kızılay'ın her talebine destek verildiğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39