• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Otomobil sahipleri bu habere dikkat

Otomobil sahipleri bu habere dikkat
Aracınızı muayeneye kendiniz götürmüyorsanız bu önemli uyarıyı dikkate alın
Yetkililer, muayene zahmetine katlanmamak amacıyla, aracı kullanan motorlu taşıt sahiplerini, sahte muayene mağduru olmaları konusunda uyarıyor.

TÜVTÜRK yetkilerinden alınan bilgiye göre, TÜVTURK muayene istasyonlarının faaliyete başladığı 11 Ocak 2008'den 30 Ağustos 2011 tarihine kadar 15,7 milyon araç muayeneden geçirildi. Bu yıl içinde muayene edilen 4 milyon 157 bin 384 aracın ise yüzde 39'u ağır kusurlu bulunduğu için ilk muayeneyi geçemedi. TÜVTÜRK yetkilileri, muayene işlemlerine zaman ayıramayan araç sahiplerini, işlemlerini yaptırmak amacıyla doğru aracıları seçmeleri konusunda uyardı.

Yetkililer, araçlarının kusurlu olduğunu bilen, tamir ve muhtelif nedenlerle muayeneden kaçınan veya ''istasyonlarda çok zorlu prosedürler olduğu ve işini bilen aracılar marifetiyle muayene yaptırmazsa büyük sorunlarla karşılaşacağı'' gibi propagandaların etkisinde kalan vatandaşlar bulunduğunu belirterek, bir kısım araç sahiplerinin, istasyonlarda verilen hizmetleri görmeden ve fikir sahibi olmadan aracı olduğunu belirten kötü niyetli kişilere, muayene için ücret ödediğini kaydetti.

Söz konusu dolandırıcıların, trafik müşavirlik hizmetini kurumsal bazda profesyonelce veren kişi ve kuruluşları da töhmet altında bıraktığına işaret eden yetkililer, dolandırıcıların araçları istasyonlarda muayene ettirmişcesine sahte muayene raporu düzenlediklerini, sahte pul ve stickerler kullandıklarını anlattı.

Aracını muayeneye kendisi götürmek yerine, aracı vasıtasıyla üçüncü kişi veya kuruluşlardan hizmet alan araç sahiplerinin muayenelerin gerçekten TÜVTURK istasyonlarında yapılıp yapılmadığını mutlaka sorgulamaları gerektiğine işaret eden yetkililer, şu uyarılarda bulundu:

''Muayene işlemlerinde aracı kullanan araç sahipleri, muayene sorgulamalarını ''www.tuvturk.com.tr'' internet adresinden veya '񟛂 222 88 88'' numaralı çağrı merkezinden kontrol etmelidir. Araçların istasyona gelmeden, evrak üzerinden muayene edilmeleri mümkün değildir. Aksini iddia edenlere inanılmamalıdır, güvenilmemelidir. Sahte belgelerle gerçekleşmiş gibi görünen muayeneler, trafik zabıtasının ilk kontrolünde elektronik ortamda sorgulanacağından, sistemde yer almadıkları çok kolay tespit edilecektir. Yasal takibat ve para cezalarıyla karşılaşmamak adına gerekli sorgulamaları öncelikle araç sahiplerinin yapmasını öneriyoruz.''

Diğer yandan, 11 Ocak 2008 ve 30 Ağustos 2011 tarihleri arasında, TÜVTURK muayene istasyonlarına gelen 15,7 milyona yakın araçla birlikte egzoz gazı emisyon ölçümü, ücretsiz muayene tekrarları ve tespit muayeneleriyle birlikte muayene sayısı 24,2 milyonu aştığı bildirildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39