• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Özal'ın Ölüm Nedeni Belli Oldu

Özal'ın Ölüm Nedeni Belli Oldu
Adli Tıp Özal'ın otopsisiyle ilgili 4 ayrı ekip kurmuş. İşte o 4 ekibinin çalışmalarından çıkan sonuç: Kesinlikle öldürüldü!
Geçtiğimiz günlerde Bugün Gazetesi'nin Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal 'ın zehirlendiğine dair manşeti gündeme bomba gibi düşmüştü.

19 yıl sonra mezarı açılan Turgut Özal 'ın naaşından alınan örnekler üzerinde yapılan bilimsel çalışma sonrası ilk belirlemelere göre Özal'ın zehirlendiği ifade edilmişti.

Bugün'ün haberi sonrası Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce de "Raporu tamamlamadık ama çok önemli bulgular var" diyerek Özal'ın zehirlenmiş olabileceğine vurgu yapmıştı.

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı bugükü yazısının ilgili bölümünde Özal'ın naaşına yapılan otopsi sonucuyla ilgili devletin üst düzeyine ulaştırılan bilgileri paylaştı.

19 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen cesedin çok az bozulmuş olması ve dokuların büyük bir bölümünün sağlam kalması nedeniyle zehirlenmeye ilişkin taramalar tartışma götürmeyecek şekilde çok başarılı olmuş. Bulgulara çok rahat ulaşılmış ve kesin bulgular elde edilmiş.

Ve raporunun içeriği. Yapılan ilk incelemede "çok kuvvetli bir zehir"in varlığı tespit edilmiş. Bu bilgi hemen devletin üst kademeleriyle paylaşılmış. Şüpheye yer bırakmayacak şekilde inceleyin talimatı sonrası 4 ayrı ekip kurulmuş. Ve birbirinden bağımsız bu 4 ayrı ekibin çalışmalarından çıkan sonuç:
TURGUT ÖZAL KESİNLİKLE ZEHİRLENMİŞ...

İşte Fatih Altaylı 'nın Özal'ın zehirlenmesiyle ilgili yazısından ilgili bölüm;

Adli Tıp Kurumu , cesette ve alınan parçalarda yapılan incelemelerde daha ilk etapta "çok kuvvetli" bir zehrin varlığını tespit etmiş.

DEVLETE SUNULAN ŞOK BİLGİ

"Zehirlenme" çok kesin olarak ortaya çıkınca Adli Tıp Kurumu'nda ciddi bir panik ortaya çıkmış. İlk bulguları devletin en üst düzeyiyle paylaşmışlar.

ŞÜPHE KALMASIN

Gelen yanıt, "En küçük detaya kadar inceleyin ve şüpheye yer bırakmayacak bir kesinlik ortaya koyun" olmuş.

4 FARKLI EKİP OLUŞTURULMUŞ

Bulgular çok kesin olmasına rağmen yine de en küçük detayı atlamamak için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda 4 ayrı ekip oluşturulmuş. Bu 4 farklı ekip, otopside elde edilen aynı parçalar üzerinde birbirinden bağımsız olarak çalışmaya başlamış.

ÇIKAN SONUÇ: KESİNLİKLE ZEHİRLENMİŞ

Bu ekiplerin çalışmalarının hepsi aynı sonucu vermiş: "Kesinlikle zehirlenmiş."

NASIL ZEHİRLENDİ: BİR SEFERDE Mİ YOKSA ZAMAN İÇİNDE Mİ?

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı'nın zehirlendiği konusunda hiç kuşku yok gibi. Şu anda araştırılan konu, bu zehirlenmenin "bir seferde yüksek bir doz" marifetiyle mi, yoksa "zaman içinde küçük dozlarla" mı meydana geldiği.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39