• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Özden Bu Cumhurbaşkanımıza özel yapılan bir sistem değil

Özden Bu Cumhurbaşkanımıza özel yapılan bir sistem değil
AK PARTİ İL BAŞKANI HÜZEYİN CAHİT ÖZDEN:

"TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ GELECEK"

AK Parti Melikgazi Ocak Ayı İlçe Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, teşkilat mensuplarına başkanlık sistemi hakkında bilgi vererek, "Üniter yapıda bir değişiklik olmadan, Türk usulü bir başkanlık sistemi düşünülüyor" dedi. 


AK Parti Ocak Ayı Melikgazi İlçe Danışma toplantısı, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi İlçe Koordinatörü Halil Büyüknalbant, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, ilçe yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Kocaoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle temsilcilerinin katılımı ile il binasında yapıldı.
Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, teşkilat mensuplarına ülke gündemindeki

Başkanlık Sistemi hakkında bilgi verdi.

Başkanlık sisteminde, üniter yapı ile birlikte, Türkiye'nin doğusu ve batısı arasında her hangi bir kanun değişikliği olmayacağını belirten Özden, "Bu konuda Cumhurbaşkanımızda yaptığı her açıklamasında üniter yapıda bir değişiklik olmayacağını, sadece sistemde bir değişiklik yapılarak Türk usulü bir başkanlık sistemi olacağını defalarca dile getiriyor. Bende daha önce yaptığım konuşmalarımda sistemin yanlış anlatıldığını ve üniter yapıda bir değişiklik olmadan, Türk usulü başkanlık sisteminin getirileceğini belirtmiştim.

Bu Cumhurbaşkanımıza özel yapılan bir sistem değil.

Türkiye'nin geleceği için, Türkiye'de daha rahat yaşayabilmemiz için ve Türk milletinin refahı için yapılan bir sistem. 7 Haziran seçimlerinde hepiniz gördünüz. Seçimlerin hemen ardından Türkiye'yi kan gölüne döndürmek isteyenler bunu niçin yaptılar? Hükümet yok diye yaptılar. Ama başkanlık sistemi olsaydı! Hükümet yok diye bir problemi olur muydu? Türkiye'nin. Amaç Türkiye'yi bölmek değil. Biz zaten Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşıyız.

İş adamlarının tutuklanması ile alakalı olarak, bunu AK Parti hükümeti mi yapıyor. Cumhurbaşkanı mı yapıyor. Diye bir söz var. Bunu Türkiye'yi bölmeye çalışan arkadaşlara karşı, biz yapıyoruz. Türkiye'nin bölünmesine ve parçalanmasına müsaade etmeyen bizler yapıyoruz. Alternatif bir hükümet kurmak isteyenlere, alternatif bir Türkiye kurmak isteyenlere karşı bizler yapıyoruz. Bunu kim yapıyor diye sorgulamanın hiç bir anlamı yok. Türkiye devleti büyük bir devlettir. Ülkeyi bölmek isteyenlerinde, alternatif bir devlet kurmak isteyenlerin de her zaman karşısında duracaktır." şeklinde konuştu.


AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu da, Melikgazi ilçe teşkilatı olarak, bu davada nasıl yol kat ederiz, insanlarla nasıl daha çok bir araya geliriz bunun çabası içerisinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:
"Melikgazi İlçe Teşkilatı olarak, hep insanların içerisindeyiz. Teşkilatta oturarak hiç bir iş halletmiyoruz.Sürekli halkın içindeyiz.Teşkilat olarak üzerimize düşen görevi en nasıl yaparız bunun kaygısı ve çabası içindeyiz. Doğru bildiğimiz ve bu davaya gönül veren insanların yapması gereken şeyler nelerse, onları yapmaya çalışıyoruz. Dimdik, sapa sağlam durarak, ama diklenmeden bu yola hep birlikte devam edeceğiz.
Bizler elbette ki siyaset yapıyoruz. Bazı şahıslar siyaset yapmıyor, siyasete bulaşmıyor. Onlarla da bir araya geldiğimiz de, tabii ki siyaseti o insanlara bulaştırmayacağız. Ama bize bulaşmalarını da kesinlikle istemeyeceğiz. Onlara da fırsat vermeyeceğiz. Siyaseti bulaştırmadan, paralelcilere ulaştıran zatı muhteremler, gün geldiğinde tabii ki yaptıklarının yanlış olduğunu gayet açık ve net anlayacaklardır. Tabii ki anlayacak kapasite o insanlarda mevcutsa! Mevcut değilse, zaten o insanlara söyleyecek lafımız elbette ki yok."
Konuşmaların ardından teşkilat mensupları ile karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39