• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ÖZEL DÜNYAM HASTANESİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANI OP. DR. MEHMET GÜREL:

ÖZEL DÜNYAM HASTANESİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANI OP. DR. MEHMET GÜREL:
"KIŞIN İNSANLARIN ELDİVEN GİYMESİ VE ELLERİNİ CEPLERİNİN DIŞINDA BULUNDURMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Özel Dünyam Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Gürel, kış mevsiminde karda yürüme tekniklerine değinerek, "Kışın insanların eldiven giymesi ve ellerini ceplerinin dışında bulundurması çok önemlidir" dedi. 
Kış mevsiminde kar ve buz üzerinde yürüme tekniklerine değinen Özel Dünyam Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Gürel, "Kışın etkisinin artmasıyla birlikte yolların karlı ve buzlu hale gelmesi insanların düşüp kırık riskini yaşamalarını arttırmaktadır. Özellikle insanlar yaşlandıkça meydana gelen kemik erimesi ve çocukların dikkatsiz ve dengelerinin az olması nedeniyle genç ve erişkinlere göre biraz daha tehlike altında bulunmaktadırlar. Tehlike altındaki faktörlerden bir tanesi de insanların elleri ceplerinde dolaşmasıdır. Kışın insanların eldiven giymesi ve ellerini ceplerinin dışında bulundurması çok önemlidir. Çünkü insanlar elleri ceplerinde dolaşırken dengeleri azalmakta, kaydıkları zaman da elleriyle sağlayabilecekleri dengeyi sağlayamayıp yere düşmektedirler. İnsanlar özellikle kışın sert düşüşlerde el bilekleri, çocukların dirsekleri ya da kalçaları bazen de başka kemikleri kırılabilir. Yaşlılarda kalça kırıkları ameliyatla sonuçlanmaktadır" diye konuştu.
Gürel ayrıca, "Düşmelerde El bileğinin kırıkları da çok görülen vakalardan bir tanesidir. Bu da 6 ya da 7 ameliyatla sonuçlanmaktadır. İyileşme süreleri birkaç ayı bulmaktadır. Merdiven inerken basamak kenarlarından tutunmalıdırlar ve merdiven inerken de eller ceplerin dışında olmalıdır. Kışın ayakkabı tercihlerimiz çok önemlidir. Kış ayakkabıların yüzeyleri farklı olduğu için karda ve buzda daha az kaymaktadır ve düşme riskini azaltmaktadır. Ayrıca yürürken sarkıtların olduğu yerlerden uzak olarak yürümeliyiz. Kar ve buzlu zeminlerden uzak durmalıyız. Islak zeminlere dikkat etmeliyiz. Çünkü gizli buzlanma olabilmektedir" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39