• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

ÖZEL HARP CUMHUR BAŞKANI ABDULLAH GÜL ÖLÜM LİSTESİNDE

ÖZEL HARP CUMHUR BAŞKANI ABDULLAH GÜL ÖLÜM LİSTESİNDE
Özel Harp Raporu'na ilişkin "gizli" bilgilerden 36 kişiye yönelik infaz hazırlığı çıktı.
MİT'in gizli Özel Harp raporuna göre, Genelkurmay'dan bağımsız çalışan "Künyesizler" isimli grup, 36 kişiye yönelik olarak infaz hazırlığı yapmış.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na gönderilen MİT'in Özel Harp Raporu'na ilişkin "gizli" bilgilerin detaylarına Taraf ulaştı. 287 sayfalık rapor, bir subayın Özel Harp Dairesi ile ilgili MİT'e yolladığı ihbar mektuplarından yola çıkılarak hazırlandı. Subay, mektuplarında elde ettiği isimleri, harekât planlarını ve operasyon tecrübelerini anlattı.

Mektubun can alıcı bölümlerinde MİT Müsteşarı Emre Taner'in talimatıyla elde ettiği bilgileri aktaran ihbarcının Ankara'ya atanmasıyla tanık olduğu olayları anlatmasıyla başlıyor. AKP iktidarını devirmeye yönelik 27 Nisan sürecine kadar hazırlanan planlar deşifre edilirken, Özel Harp'in hedefinde sadece AKP'nin değil, cemaatlerin de olduğunu ifade ediyor.

LİSTEDE İSİMLER YOK
Mektupta, suikast eğitimi alan Genelkurmay'a bağlı ancak bağımsız çalışan ve "künyesizler" olarak adlandırılan grubun 36 kişiye yönelik infaz hazırlığında olduğu ifade edilirken, bu kişilerin isimlerine yer verilmiyor.

MİT raporunda infaz edilecek isimler arasında sıralananlardan sadece daha önce basına yansıyan Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya, Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkan Saylan, Tuncay Özkan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün adı veriliyor. Ancak geri kalan 30 kişinin kim olduğu bilgisi yok.

KİM BU KÜNYESİZLER?
"Künyesizler" grubunu ismini açıklamak istemeyen bir terör uzmanına sorduk ve şu yanıtı aldık:

"Künyesizler para karşılığında çeşitli operasyonlar düzenleyen bir grup. Bunlar JİTEM ve kontrgerilla karışmı bir yapı. Hala var oldukları biliniyor. Ama tam olarak kimin için çalışıyorlar ne yapıyolar bu konuda net bir bilgi yok.

İçlerinde Çeçenler, Balkanlardan gelenler, Kürt, Çerkez kökenliler var. Türk vatandaşı olmayanlarda var. Geçici kimlik kullanırlar. En son kişileri öldürme olarak işadamları, sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimlerine yönelik suikatst girişimileri oldukları biliniyor.

Aslında Künyesizler Ergenekondan çok uzak bir yapı değil. Öcalan'ı öldürmek için Çeçenlerin başı çektiği bir gurup Şam'a devlet tarafından gönderilmişti. Bu ekip künyesizlerdi mesela."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39