• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

ÖZHASEKİ, ABİ VE ABLALARIN HEDEFİNDE

ÖZHASEKİ, ABİ VE ABLALARIN HEDEFİNDE
Kayseri’de abi ve ablaların daha önce dershanelerinde veya okullarında eğitim görmüş öğrenci ve öğrenci velilerini arayarak, ziyaretler gerçekleştirdikleri ve AK Parti’ye oy vermemeleri konusunda aileleri ikna etmeye çalıştıkları iddia ediliyor.

Gazetemize ulaşarak açıklamalarda bulunan bazı veliler, cemaat evlerinde kalan abi ve ablaların kendilerini arayarak veyahut ziyaret ederek, Ak Parti dışındaki partilere oy verme hususunda ikna edilmeye çalışıldıkları iddia ediliyor. Veliler isimlerinin gizli tutulmasını isteyerek yaşadıklarını gazetemize anlattılar.

 

Hepimizi markaja almışlar.

İddiaları dile getiren velilerden biri ‘Hepimizi markaja almışlar’ diyerek, abla ve abilerin, cemaatin dershane ve okullarında eğitim gören öğrenci ve velilerine; ‘sizin üzerinizde emeğimiz var. Çocuğunun okumasında yardımcı olduk’ dedikleri ve CHP’ye oy verme konusunda uyarılarda bulunduklarını dile getirdi.

“Özhaseki şımardı”

Erciyes Üniversitesi’nde akademisyen olan başka bir veli ise şunları anlattı;Serhat Dershanesi Müdürü olduğunu söyleyen bir kişi beni ziyaret etti. Bana ‘Özhasekiye oy verme, MHP’ye oy ver’ dedi. Ben başkanın ve AK Parti’nin hizmetlerini ve siyasetlerini beğendiğimi söyledim. Buna rağmen ısrara devam ederek şunları söylediler; “Erdoğan ve Özhaseki şımardı, bu yüzden MHP’ye oy vermelisin”

                Akademisyen tüm ısrarlara rağmen, abi ve ablaların kendisini ikna edemediklerini ve birkaç gün sonra tekrar ziyaret ettiklerini kaydederek; “Benimle konuşmak için tekrar geldiler. ‘Biz ilk geldiğimizde biraz kabalık ettik kusura bakmayın’ dediler. Ama ben oturmalarına ve konuşmalarına dahi izin vermeden başımdan saldım onları” dedi.

“Çocuğum yıpranır diye korkuyorum” 

Benzer bir şikayetini dile getiren bir diğer veli ise, cemaat okullarından olan Kılıçaslan Lisesi’nde çocuğunu okuttuğunu ve henüz 15 yaşındaki çocuğunun da bu işe alet edildiğini söyleyerek yaşadıklarını şöyle aktardı; “Benim çocuğum Kılıçaslan Lisesi’nde okuyan başarılı bir öğrenci. Çocuğuma; “Ailene söyle ya biz sizin evinize gelelim ya da baban okulu ziyaret etsin” demişler. Ben de ya siyasi bir şey konuşurlarsa ne yaparım diye kara kara düşünüyorum. Eğer aksi bir şey söylersem çocuğumu da bu işe alet edilerek yıpratılmasından korkuyorum.”

 KAYSERİ GÜNDEM

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39