• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Özhaseki, Allah kimseyi vatansız bırakmasın

Özhaseki, Allah kimseyi vatansız bırakmasın
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ:

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bayramlaşma sırasında yaptığı açıklamada Anadolu coğrafyasının etrafında yaşanan savaş ve savaştan kaçan insanlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Evlerini terk etmek zorunda kalan insanların yokluk, bizlerin ise varlık imtihanında olduğunu vurgulayan Başkan Özhaseki, Türkiye'deki sığınmacılarla ilgili hiç kimsenin 'Nereden geldiler bunlar' dememesi gerektiğini kaydetti. 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları İhtisas Merkezi'nde yapılan Büyükşehir Belediyesi'nin bayramlaşmasına, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır ve İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, belediyelerin bürokratları ve vatandaşlar katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bayramlaşmada yaptığı konuşmada tüm Kayserililerin bayramını kutlayarak, Kurban Bayramının huzurlu bir şekilde geçirilmesi için belediyelerin her türlü tedbiri aldığını dile getirdi. Belediyelerin günlerdir gösterdikleri hazırlık ve gayret neticesinde her yerin tertemiz olduğunu ve çok nezih bir bayramın yaşandığını ifade eden Başkan Özhaseki, daha sonra Anadolu coğrafyasının etrafında yaşanan acı ve gözyaşına değindi.
Anadolu coğrafyasının etrafının kan gölü olduğunu, bizimle aynı inancı paylaşan ya da paylaşmayan bir çok insanın evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Hepimiz bir imtihandayız. Onlar yokluk, sıkıntı, vatansızlık imtihanındalar, bizler de ev sahibi olarak bir imtihandayız. Ülkemize gelen insanlar için 'Nereden geldiler bunlar' mı diyeceğiz, yoksa 'Allah için bu insanlara neler yapabiliriz' mi diyeceğiz? Hiç kimse aç ve açıkta kalmamalı. Eğer aç kalırlarsa bizler vebal altındayız. Ben tüm arkadaşlarıma hiç kimsenin aç ve açıkta kalmaması için gerekli talimatı verdim. Onlar yokluk imtihanındaysa bizler de varlık imtihanındayız" dedi.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da konuşmasında dünyanın Türkiye'yi PKK ile IŞİD arasında bir tercihe zorladığını dile getirerek, "Bizim için IŞİD'de bir PKK'da bir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, Başkan Özhaseki ve milletvekilleri bayramlaşmaya katılanlarla tek tek bayramlaştılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39