• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Özhaseki: Başarı İçin Bir Hedef Koyarak Azimle Çalışın

Özhaseki: Başarı İçin Bir Hedef Koyarak Azimle Çalışın
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Gülen Yüzler Projesi'nde eğitim alan ve çeşitli okulları kazanan öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi.
Emirgan Çay Bahçesi'nde gerçekleşen programa Başkan Özhaseki'nin yanısıra Gülen Yüzler Projesi'nden yöneticiler, eğitimciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Gülen Yüzler Koordinatörü Adem Çelik yaptı. Konuşmasında Gülen Yüzler Projesi hakkında bilgiler veren Çelik, geçen dönemde sınava giren 1250 öğrenciden 950'sinin istedikleri okulları kazandığını anlattı. Öğrencilerin kendilerine gösterilen emeği boşa çıkarmayarak büyük bir başarı gösterdiklerini ifade eden Çelik, "Başkanımızın ve çok kıymetli eşlerinin projeye verdikleri destek ve önem, umutları tükenen öğrencilerimiz ve aileleri için yeni bir umut kapısı olmuştur. Üzerimizden desteğini esirgemeyen Başkanımıza ve değerli eşine teşekkürü bir borç biliriz" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN ÖZHASEKİ'YE TEŞEKKÜR
Programda daha sonra SBS'de 482 puan alarak Nevşehir Fen Lisesi'ni kazanan Gülen Yüzler öğrencisi Furkan Soytürk bir teşekkür konuşması yaparak "Talatpaşa Mahallesi'nde bir gecekonduda ikamet eden üç çocuklu bir ailenin son çocuğuyum. Üç yıl önce başlayan Gülen Yüzler rüyası benim ve arkadaşlarım için mutlu bir şekilde devam ediyor. SBS'de 482 puan alarak Nevşehir Fen Lisesi'ne yerleştim. Benim için hayal olan bu hedefe Gülen Yüzler sayesinde ulaştım. Bizler geleceğe sayenizde daha umutla bakıyoruz. Şehrimizde maddi imkanları kısıtlı, başarılı her gencin arkasında Gülen Yüzler'in olduğunu görüyorum. Böyle bir proje ile bizlere destek olduğunuz için size çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Melek Emine Mortaş isimli öğrenci ise Gülen Yüzler Projesi'nde kendini bir aile ortamında hissettiğini söyleyerek "Eğitim ve öğretim hayatımın son 7 yılında büyük katkıları olan Büyükşehir Belediyesi'ne ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.

Gülen Yüzler Projesi sayesinde Yüksek Öğrenime Giriş (YGS) ve Lisans Yerleştirme (LYS) sınavlarında başarılı olarak Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazandığını belirten Mortaş, "Gülen Yüzler ailesi ile tanıştıktan sonra hayatımın akışı tamamen değişti. Benden ve ailemden hiçbir zaman yardımlarını esirgemeyen, adeta bir evlat gibi bizi bağrına basan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye ve Gülen Yüzler ailesine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BAŞARMAK İÇİN AZİMLE ÇALIŞIN"
Programda son konuşmayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek eğitim alanında yapılan hizmetlerin önemine değindi.

Gülen Yüzler öğrencilerinin elde ettiği başarılardan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Özhaseki, "Projede emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizlerin üzerinde bu öğretmenlerimizin çok emeği var" dedi.
Kendi anılarından yola çıkarak öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Özhaseki konuşmasına şöyle devam etti: "Sevgili gençler siz daha yolun başındasınız. Birinci imtihanı verdiniz. Fen lisesine veya üniversiteye adım attınız. Ancak bununla iş bitmiyor. Biraz daha gayret edeceksiniz. Güzel meslek sahibi olacaksınız. Güzel meslek sahibi olduğunuzda ise güzel bir çevre ile karşılaşıyorsunuz. Etrafınızda kültürlü, akıllı insanlar oluyor. Bu nedenle çalışmaya devam edin. Azimle bir hedef koyarak çalışırsanız kesin başarılı olursunuz. Hem kendinizi hem de ailenizi kurtarırsınız. Ama unutmamanız gereken bazı şeyler var. Birincisi güzel meslek sahibi olsanız dahi asla geldiğiniz yeri unutmayın. Size emek veren kişileri unutmayın. Siz de ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere yardımcı olun. Ne zaman ki insanlara faydalı oluruz işte o zaman bu toplum da güzelleşir. Bu millet de iyileşir. Bu güzelliği hepimiz yaşarız. "

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kanunun kendilerine yüklediği sorumlulukların dışında her derde derman olmak, her yaraya merhem olmak gibi bir görevi üstlendiğini anlatan Başkan Özhaseki, "Bu dershane hizmetlerini bu yüzden yapıyoruz. Bunların yanı sıra bir taraftan da Kayseri'yi ayağa kaldıracak devasa projelerin peşindeyiz. Erciyes Projesi bunlardan biri. Erciyes Projesi, turizme ve sanayi katkı sağlayacak. Binlerce kişiye iş kapısı açacak. Yine Anadolu Harikalar Diyarı Projemiz de tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

Konuşmasının sonunda öğrencileri tebrik eden Başkan Özhaseki, "Allah zihin açıklığı versin. Cenab-ı Hak ayağınıza taş dokundurmasın" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Özhaseki, Gülen Yüzler Projesi'nde başarılı olan öğrencilere plaket verdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39