• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Özhaseki DEAŞ diye bir proje örgütten bahsediliyor

Özhaseki DEAŞ diye bir proje örgütten bahsediliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş’ta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası açılış törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi açılış ve programa katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta yapımı tamamlanan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet Binası Açılış Töreni’ne katıldı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş programı sırasında bölgenin çevre ve şehircilik sorunlarının ele alınacağını açıkladı. Son dönemde Kahramanmaraş’ta yapılan yatırımlara da açıklamalarında değinen Özhaseki: “Bize iletilen sorunlar var; çevre kirliliği, Aksu Nehri, Afşin Elbistan tarafındaki hava kirliliğiyle ilgili talepler istekler var. Bunun yanı sıra Kahramanmaraş’ımızın kentsel dönüşüm avantajlarından istifade etmesini sağlayacak adımları konuşacağız. Belediye Başkanlarımızı yıllardır tanıyorum. Hizmet etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Kahramanmaraş’a borcumuzu ödeyecek şekilde hareket ettiğimizi de herkesin bilmesi lazım. Sadece İller Bankasından kredi ve hibe olarak kullandırdığımız toplam tutar 1 milyar lirayı buluyor. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği fonlarından temin ettiğimiz hibeler, kentsel dönüşüm için rezerv alanlar da var. Binlerce metrekareyi Kahramanmaraş için esirgemeden tahsis ediyoruz.” diye konuştu.

 

“YAPTIKLARI TÜM HAZIRLIKLARI BAŞLARINA GEÇİRDİK”

 Türkiye’de ve son dönemde Afrin’de başarıyla sürdürülen terörle mücadele konusuna değinen Bakan Özhaseki, Türkiye’nin yürüttüğü terörle mücadeleyi hiçbir batılı devletin veremeyeceğini kaydetti. Özhaseki: “DEAŞ diye bir proje örgütten bahsediliyor.  Sakalı uzatıp DEAŞ’çı, sakallarını kesip PYD’ci oluyorlar. O ülkeler bunları bahane edip buraya 10 bin kilometre öteden geliyor. Onlara niye geldiniz diye soruyoruz. Komşuluğunuz mu var?  Ortak bir kültürel bağınız mı var? Niye geldiniz o zaman buraya? DEAŞ gibi bir örgütün İslâmın hiçbir yerinde işi yok. Bir taraftan burada bulunmalarının bahanesi olarak bunu söylüyorlar. Çürümüş, kokuşmuş duygularını Müslümanlık aleyhinde gösteriyorlar. İnsanları Müslümanlıktan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. ABD’nin başındaki zat DEAŞ’a odaklanalım diyor. Çocuk kandırır gibi senaryoya devam ediyorlar. Bir taraftan DEAŞ gibi vahşi bir yapıyı Müslüman gibi göstermeye çalışıyorlar. Orada haritalar çizerken Türkiye’yi dışarıda göstermeye çalışıyorlar. Hamdolsun biz orada gücümüzü gösterdik. Bir tek sivile de zarar vermeyerek dünyanın hayranlıkla izlediği bir operasyona imza attık. Yaptıkları tüm hazırlıklarını başlarına geçirdik. Nasıl oldu da Türk askeri gelip burayı fethetti diye bir şaşkınlık içindeler.” ifadelerini kullandı.

 

“MENFAATLERİMİZ NE GEREKTİRİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Açılış öncesinde Kahramanmaraş’ta ilk durağı olan Valiliği ziyaret eden Bakan Özhaseki, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin sorusu üzerine Türkiye’nin sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özhaseki, Suriye bölgesinde bulunan bazı devletleri de eleştirdi. Özhaseki: “Orada kendi ülke güvenliğimizi teminat altına alabilmek için bir harekâta giriştik. Kendi güvenliğimizi teminat almakla birlikte orada yapılan birçok oyunu bozduğumuzu da biliyoruz. Suriye üzerinde yeni hesapların yapıldığı yerde eğer siz masada olmak istiyorsanız gücünüzü de göstermek zorundasınız. Haritaların çizilmesi bazen ülkeler için 100 yılı, 300 ya da 500 yılı bulabilir. Asrın başında Suriye, Irak ve Osmanlı’ya ait topraklarda bir harita çizildiğinde ne yazık ki bizim zayıf olduğumuz bir dönemdi. Masa üzerinde çok etkili değildik. Şimdi yeniden haritaların çizildiği dönemde 10 bin kilometreden bazı ülkeler gelip ‘Ben burada istediğimi yaparım!’ diyorsa, AB’yi hiç ilgilendirmediği hâlde ülkeler gelip burada boy gösteriyorsa, Türkiye olarak bizim burada masada bulunmamız elzemdir ve kaçınılmazdır. O ülkelere soruyoruz ‘Sizin burada ne işiniz var? Ortak bir kültürünüz mü var, ne alakanız var sizin buradaki ülkelerle?’ Böyle bir dönemde Türkiye olarak her türlü seçeneği değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden daha önemlidir. Ülkemizin sınırlarında olanlara da kayıtsız kalamayız. İleride kendi ülke menfaatlerimiz doğrultusunda ne gerekiyorsa onu da yapmaya hazırız.” değerlendirmelerinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39