• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Özhaseki "Demokrasi Nöbeti"ne Kızılay Meydanı'nda Devam Etti…

Özhaseki "Demokrasi Nöbeti"ne Kızılay Meydanı'nda Devam Etti…
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Demokrasi Nöbetinin 12. Gecesi Kızılay Meydanı’ndaydı.

KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'NİN EN ÇOK TAKİP EDİLEN HABER SİTESİ 

 

Darbeyi bedenini siper ederek durduran, sonrasında ise demokrasi nöbetini aralıksız sürdüren vatandaşların arasına karışan ve nöbete katılan Bakan Özhaseki; Kızılay meydanında da Cumhurbaşkanlığına ait otobüsten vatandaşlara hitap etti.

Yıllardır kendini saklayan ve "abi" diye tabir edilen kişilerin yaptığı ihtilal kalkışmasıyla 250 vatandaşı şehit verdiklerini ifade eden Özhaseki, bu kadar şehit ve bin 500 yaralıya rağmen kalkışmanın başarıya ulaşamadığını söyledi.

Bakan Özhaseki, kalkışmayı gerçekleştirenlerin ilk hedefinin Cumhurbaşkanını devirmek olduğunu dile getirerek, "Cumhurbaşkanının olmadığı bir ortam, tamamıyla tespihin dağıldığı bir ortam olacaktı. Sonra bu ülkede iç savaş çıkarmak istiyorlardı. İç savaş çıkan ülkelerin haline bir bakın, Suriye'nin, Irak'ın haline bir bakın. Burada bir iç savaş çıktığında ne olacağını bir düşünün. Sadece bu Türk milleti değil, tüm gönül coğrafyası üzülecekti bu işe." diye konuştu.

Kalkışmanın sonuca ulaşmamasının, halk ile Cumhurbaşkanının iradesiyle olduğuna işaret eden Özhaseki, 15 Temmuz'da yaralananları ziyaret ettiklerini kaydetti.

Özhaseki, yaralananların anlattığı tüm hadiselerin birer kahramanlık destanı olduğunun dile getirerek, darbecilerin bu ortamı hazırlamak için neredeyse 40 yıl emek verdiğini anlattı. Bu ortam için dinin de kullanıldığına dikkati çeken Özhaseki, ülkenin içine sızmak isteyen bu terörist yapının kendilerini saklamaya yönelik bu yönteme başvurduğunu aktardı.

"Deprem geçti ama artçılar gelebilir"

Bakan Mehmet Özhaseki, bu örgütün İslamla hiçbir ilgisi olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"İslamı değiştirecek kadar alçalan bu adamların şeytani planları hala bitmedi. Elbette deprem geçti, gözümüz aydın ama artçılar gelebilir. Bunlar tamamen yok edilinceye kadar inşallah nöbete devam edeceğiz. Neden olağanüstü hal ilan ediyoruz? Olağanüstü hali halk için değil, biz kendimiz için ilan ettik. Sizin yaşamınızda bir şey değişmeyecek. Biz elimiz rahatlasın diye OHAL çıkardık. Bunların mallarına el koymak ve bunlardan hesap sormak, kolayca kurumlardan atmak için çıkardık. Milletin malı, millete dönecek. Bunlardan hesap sormazsak bu dünya bize dar olsun."

2. durak Külliye…

Kızılay meydanından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçen Bakan Mehmet Özhaseki; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açtığı stantta vatandaşlara pide, ayran, çay ve su ikram etti.

Sabahın ilk saatlerine kadar süren nöbette vatandaşlarla uzun uzun sohbet eden Bakan Özhaseki; birlik ve beraberliğin önemine değindi. Özhaseki; “Millettimiz; vatanını, toprağını, bayrağını sahiplenmiş, büyük oyunu bozmuştur” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39