• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Özhaseki, Diyarbakır’da çarpıcı açıklamalarda bulundu

Özhaseki, Diyarbakır’da çarpıcı açıklamalarda bulundu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır’da yazarımız Sinan Burhan’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SİNAN BURHAN / DİYARBAKIR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır’da yazarımız Sinan Burhan’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özhaseki Diyarbakır Sur İlçesinde terörürün yaralarını saracaklarını belirterek ‘Sur’da yaşayan vatandaşlara isterlerse İstanbul’dan da ev vereceklerini belirtti. Özhaseki ayrıca Sur’u da imar edeceğiz gönülleri de’ diye konuştu.

 

- Sayın Bakanım Diyarbakır’ın Sur İlçesinde 4 ay süren çatışmalar yaşandı. Çok sayıda can ve mal kaybı oldu. Şehitler verdik. Ama sonunda terör bu ilçeden temizlendi. Bundan sonra yaralar nasıl sarılacak ?

 

- Terörün hasar verdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinin yeniden inşasına yönelik çalışmalar hız verdik. Suriçi’nin açık hava müzesi olduğunu unutmayalım. Bu tarihi ilçenin kıymetini bilmeliyiz.

Zaman şimdi yaraları sarma zamanıdır. Üç aşamalı bir çalışma planlıyoruz. Artık plan safhası bitti icraat zamanı geldi. Bu planın “Birincisi zarara kim uğramışsa zararının tazmin edilmesi.

İkincisi esnaf arkadaşların işini daha iyi görecekleri bir yapıya kavuşturmak üçüncüsü bütün tarihi eserleri korumak. Burası Türkiye’nin en önemli destinasyon merkezlerinden biri olur.

Kadim bir medeniyet var. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olacak. 600 tarihi eser var. Ermeni kilisesi de onarılarak. Tarihi eserler hasar görenler elden geçirilecek. Kurşunlu cami, Fatih cami, hanlar, hamamlar onarılacaktır. İnsanlar tarihi eserleri görmeye koşup geleceklerdir.

 

- HDP’liler Sur’daki vatandaşa bu hükümet arsalarınıza, evlerinize el koyacak diyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

- HDP’liler sürekli yalan söylüyor. Negatif propaganda yapıyorlar. Arsalarınızı elinizden alacaklar diyorlar. Biz kimsenin bir karış toprağını, arsasını almayız. Bu kıymetli Diyarbakırlı kardeşlerimize haksızlık olur. Bu bölgeler onların malıdır. Amacımız onlarla birlikte bu dönüşümü sağlamaktır.

KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DAN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.TAKİP-BEĞEN....Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

Bu bölgeyi el ele Türkiye’nin en çok turist çeken bölgesi haline getireceğiz. Tarihi ve doğal yapıyı koruyacağız. İmar planı iki kata izin veriyor. İsteyenlere geleneksel taş evlerden, isteyene de dışarıdan dairelerden ev verilecek. TOKİ gelecek 10 katlı ev alacak yalanına kimse inanmasın. Koruma amaçlı imar planına göre yapılacak. Sur içerisinde para kazanma mantığımız yok. Burası Türkiye’nin medarı iftiharı olsun. Herkes görmeye gelsinler istiyoruz. 

Halkımız Mardin’den istiyorsa Mardin’den Urfa’dan İstiyorsa Urfa’dan TOKİ evlerinden alabilir. İstanbul’da da evler var. İstanbul’a gitmek istiyorsa aradaki farkı vererek gidebilir. Dışarıdan daire almak istiyorsa daire verelim. Hasara uğramış kim varsa onun zararı giderilecek. Alternatif teklifler hazırlandı. Büroda görüşmelere başladık. Kimsenin bedduası alınmayacak. Kesin olarak şunu söyleyebilirim vatandaşın istemediği hiçbir şey olmaz. Herşey vatandaşla yapılacaktır.

- Sayın Bakan Sur ilçesinin kanal ve su alt yapısı yenilenecek mi?

- İlk işlerimizden birisi de su ve kanal alt yapısını yenilemek olacaktır. Bu alt yapılardan birisi 26 kilometre tutuyor. Bir diğer alt yapı ise 28 kilometre tutuyor. Önce alt yapıya yer vereceğiz. Alt yapı hizmetleri genelde görülmeyen hizmetlerdir. Ancak bu hizmetler kalıcı hizmet olduğu için mutlaka yapacağız. Bu terör olayları esnasında zaten yıkık dökük olan su ve kanal alt yapısı iyice bitmiş. Bizler bu alt yapıyı yeniden ihya edeceğiz.

- Sur içinde yollar çok kötü. Bu yollar iyileştirilecek mi? Ayrıca ilave yollara ihtiyaç var bu konuda bir düşünceniz var mı?

GÖNÜLLERİ DE İMAR ETMELİYİZ

Bu kadim kent sahabelere beşiklik etmiştir. İki büyük peygamberimizin kabri bu ilimizdedir. Böylesine maneviyatlı bir kentin terörle anılması beni üzüyor. Bizler müminler olarak kardeşiz. Kardeşler arasında husumeti gidermeyi Yüce Mevlam emrediyor. Bizler sulh ve selameti tavsiye ediyoruz. Bu aylar dinimize göre haram aylardır. Yani kan ve gözyaşı olmamalıdır. Çatışma olmamalıdır. Bizler devlet olarak yaraları saracağız. Ortak tarihimiz var. Ortak dinimiz var. Ayrımız gayrımız yok. Bizler Sur ilçesini imar edeceğiz. Bu imar yetmez gönülleri de imar etmemiz gerekir. Bizler bin yıllık kardeşliği bozdurmayız. Diyarbakır Ulu Cami Kayseri Hunat Cami'nin kardeşidir. Bizler kardeşlik hukukuna göre hareket etmeliyiz.

TERÖRE DESTEK VEREN BELEDİYEBAŞKANLARI GÖREVDEN ALINMALI

 Önümüzdeki günlerde herhalde HDP’lilerle bir görüşme olur. Amaçları bu halkın mutluluğu ise, aktör olarak yanımızda yer almalarından gocunmayız. Belediyeler vatandaşı düşünüyorlarsa gelirler yanımızda dururlar. İşler çok daha kolay olur. Ancak onlar işimize engel çıkartıyorlar. Hasar tespitlerine ilişkin dava açılıyor. 

Belediye yasası içerisinde bunu yapıyorlar. İki tane madde üzerinde çalışıldı. Birincisi, görevini ihmal eden ve teröre destek veren belediyelerle ilgili. Görevi bir mahalleye su götürmek, bunu yapmıyor suyunu akıtmıyor, çöpünü toplamıyor kasti olarak yapmıyor o zaman yeni taslakla valilerimiz ihtar edecek, tespit yapacak ilde bulunan ilgili müdürlerimizle komisyon aynı gün içerisinde tespitini yapacaklar makul bir süre içeresinden bu işin yapılmasını isteyecekler. Su borusu patladı 6 saat oldu diyelim. Bu sürede yapmadılar o zaman valilik yapacak. İller bankasındaki payından kesilecek. Burada halkın esenlik sağlığı ve güvenliği söz konusu. Hizmet yapmazsa valiler bunu yapar. Teröre ilişmişse yapılacak tek şey teröre destek  veren belediye başkanının görevden alınmasıdır. Seçilmiş olması önemli değil. Yerine seçme ve secilme yeterliliğine sahip birinin atanması. Vatandaş demokratik hakkını kullanıyor ama teröre destek versin diye seçmiyor. Parkımızı yapsın diyor. Bunun lamı cimi yok affı olmaz. Hiç kimse gemisini deldirmez.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39