• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

ÖZHASEKİ ERDOĞAN'LA KONUYU MASAYA YATIRDIK

ÖZHASEKİ ERDOĞAN'LA KONUYU MASAYA YATIRDIK
"MUHTARLAR, UYUM KÜLTÜRÜ'NÜN ÖNEMLİ BİR PARÇASI"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir önceki belediye başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki ile birlikte Akkışla, Felahiye ve Yahyalı ilçelerindeki mahalle muhtarları ile buluştu. 
Burada yaptığı konuşmada Kayseri'deki uyum kültürüne dikkat çeken Başkan Çelik, muhtarların da bu kültürün önemli bir parçası olduğunu söyledi.
Konuşmasında, Kayseri'nin Türkiye ortalamasının üstünde büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Çelik, "Şehrimizdeki yönetim birimleri birbiriyle uyum içerisinde çalışıyor. Valilik, belediyeler, akademik çevre, güvenlik birimleri, sivil toplum kuruluşları hep Kayseri ortak paydasında çalıştıkları için şehrimiz Türkiye ortalamasının üstünde büyüyor. Kimse 'ben' demiyor, 'Kayseri' diyor, o yüzden Kayseri hızlı büyüyor. Bu kültürün içinde muhtarlıklarla belediyelerin yaptığı işbirliği de önemli bir yer tutuyor. Her zaman birlik beraberlik vurgusu yapıyoruz. Bu çerçevede de bugün burada birlikteyiz" dedi.
ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLAR BELİRLENECEK
Sözlerine, Bütünşehir Yasası olarak bilinen yasanın getirilerini anlatarak devam eden Başkan Çelik, mahallelere yapılacak yatırımların öncelik sırasını muhtarlarla birlikte belirleyeceklerini ifade ederek "Bu yasanın, planlama bütünlüğü, kaynakları ortak kullanma ve kaynak israfını önleme, yerinden yöneterek hızlı yatırım gerçekleştirme gibi birçok faydası var. Akkışla'da, Felahiye'de, Yahyalı'da vatandaşların içinde yaşayanlar olarak halkın istek ve taleplerini sizler daha iyi biliyorsunuz. Su mu acil, yol mu kaldırım mı öncelikli hepsini siz yakından biliyorsunuz. Bu toplantıyla muhtarlarımızın öncelikli ihtiyaçlarını talep edelim sonra da bunları bir takvime bağlayarak yerine getirelim istedik. Bizim dışımızdaki kurumlardan istek ve talepler de olursa, ilgili kurumlara iletip takip edeceğiz inşallah" diye konuştu.
"AKKIŞLA, 20 MİLYONLUK BÜTÇEYİ 20 YILDA OLUŞTURAMAZDI"
Başkan Çelik'ten sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi önceki başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de Bütünşehir Yasası'nın getirilerinden bahsederek, "Bundan birkaç yıl önce o zamanki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'da bazı büyükşehir belediye başkanları ile birlikte konuyu masaya yatırdık. 'Cumhuriyet tarihi boyunca köylere beldelere en yüksek bütçeleri göndersek de ortaya çıkan sonuçları ben yüzde yüz yeterli görmüyorum' diyen Başbakanımız Erdoğan, yöntem değiştirmenin faydalı olacağını söyledi. Biz de 'yeni bir yasa ile bütün ilçelerin ve bağlı mahallelerin büyükşehir belediyesine bağlanmasının yararlı olacağını ve organizasyonlarla hizmet ve yatırımların kolaylıkla götürüleceğini' söyledik. 'Asli vazifesi yol yapmak, su getirmek, yeşil alan oluşturmak olan belediyelerin, oralara hizmet götürmesi, valiliklerden daha kolay ve verimli olur' dedik. Buna istinaden de kanun çıktı ve bir yıl önce yürürlüğe girdi. Büyükşehir Belediyesi'nin bu yılki 500 milyon liralık yatırım bütçesinden ilçelere ayrılan pay 250 milyon lira. Şehirde yaşayan 1 milyon 100 bin nüfusa da 250 milyon lira, ilçelerde yaşayan 200 bin nüfusa da 250 milyon lira. Yılların eksikliğini gidermek, acil ihtiyaçları karşılamak için bütçede böyle bir paylaşım yaptık. Akkışla'ya yapılan bu yılki 20 milyon liralık bütçeyi kendileri en az 20 senede oluştururdu" diye konuştu.
Programda Felahiye İsabey Muhtarı Hasan Ersoy da okuduğu şiirle büyük alkış aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39