• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Özhaseki: Hayır için, hizmet için bir araya geldik

Özhaseki: Hayır için, hizmet için bir araya geldik
AK Parti Kayseri İl Kongresi'nde Konuşan Başkan Özhaseki:

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, “Yerelde zaten iktidardık. Akçeli işlere karışan bir tek başkanımız bile olmadı. Hayır için, hizmet için bir araya geldik. Yıllardır bir propaganda yapılıyor. AK Parti geldikten sonra bir kamplaşma olduğu söyleniyordu. Bunu söyleyenler bilerek bir algı idaresinde meşguller. Tek partili dönemdeki gibi bu millet zulüm görmedi. Bizim iktidarımız öncesindeki iktidarlar Türkiye’yi mahvettiler. Kimseye masal okumasınlar ‘Şimdi sertlik var’ diye. Biz en zor zamanda iktidar olduk. Cumhuriyet tarihinde de en iyi işleri biz yaptık. En zor dönemde bizim iktidarımız engelli koşan bir maratoncu gibiydi. Bu sıkıntılara rağmen başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere onun liderliğindeki kadro Türkiye’nin en güzel işlerini yaptılar. Bu Cumhuriyetin başının belası olan vesayeti kaldırdılar” diye konuştu. 

 

20150125aw307307_03.jpg

 

AK Parti Kayseri İl Kongresine katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin, “Bu süreç inşallah başarıya ulaşacak.

 Ama bizim bu anlayışla mücadelemiz devam edecek. Biz toplumun kabul etmeyeceği bir adımı atmayız” dedi.

 

Kadir Has Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongreye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Milletvekilleri Yaşar Karayel, Pelin Gündeş Bakır, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, paralel yapıya yüklendi. “Kayseri yüzümüzün akı oldu, gururumuz oldu. Kayseri gerçekten bizim gözbebeğimiz” diyerek konuşmasına başlayan Akdoğan, şöyle konuştu:

“Bizde bıkkınlık olmaz, yorgunluk olmaz. Biz sadece seçim süreçlerinde koşmuyoruz. Seçim bittiğinde hizmet etmeye devam ediyoruz. 2002 tarihi milletin siyasete ve yönetime el koyduğu tarihidir. 93 ile 2002 dönemi fetret dönemidir. 10 yıl kayıp dönem olmuştur. Bu dönemi çok iyi anlamamız lazım. AK Parti’nin neyi temsil ettiğini anlamamız lazım. Bizler yeni Türkiye’yi inşa ederken birileri de eski Türkiye’ye döndürmeye çalışıyorlar. Gezi olayları 17-25 Aralık, din maskesi altında hain şebekelerle üzerimize geldiler. Pembe dizilerde görülmeyen senaryolarla üzerimize geldiler.

Bunlar o kadar yalancı ki, hiçbir gerçeklik yok, bilgi kırıntısı yok. Tamamen yalan uyduruyorlar. Bunların uzantısı olan habercilikle yalancılığı karıştıran bir anlayış ile karşı karşıyayız. Bunların hepsi ittifak ettiler ayrı ayrı üzerimize geldiler olmadı. Topyekun üzerimize geldiler yine olmadı.

Şimdi 7 Haziran’a gözlerini diktiler. Bunlar kaybetmeye mahkumdur. İnşallah önümüzdeki seçimde kaybetmeleri bir devrin kapanması anlamına gelecek. Büyük Türkiye’yi yeniden inşa etmemiz anlamına gelecek. Aktör değişiyor ama oyunlar aynı. Kurdukları kumpaslar işe yaramıyor. Oyunların üzerinde bir oyun var. Onlar ne yaparsa yapsın millet bizim yanımızda olduktan sonra topu bir araya gelse inşallah en ufak bir zarar veremezler.

Biz bu ülkeyi ne paralelcilere ne vesayetçilere ne de terörden beslenenlere yediririz. Karşımıza kim olursa olsun milletin iradesine uzanan her eli kırmasını biliriz. İster derin devlet ister paralel, ister Ergenekon olsun hiçbir ihanet şebekesine prim vermeyiz. Biz derin devletin, paralel devletin değil yalnızca Türkiye Cumhuriyetinin çıkarlarına sahip çıkarız. Milleti kurda kuşa yedirmeyiz. Bu devlet karanlık odalarda kurulmadı ki karanlık odalarda yapılan oyunlarla yıkılsın. Milletin iradesinden başka bir irade bu millete istikamet çizemez rota çizemez. 12 yılda bir yandan hizmet bir yandan da engellemelerle, çetelerle karanlık odaklarla uğraşıyoruz. AK Parti döneminde ekonomiyi 3.5 kat büyüttük. Hem şeytan taşladım hem tavaf ettik.
Paris olaylarında hemen fitne fesat. Siz hiçbir şeyi temsil etmiyorsunuz. O terör eylemlerini gerçekleştirenlerin felsefesiyle sizin felsefeniz aynı. Her yolu mübah görüyorsunuz. Onlar insanlığın hayatını yok ediyor, siz insanlığın hayatını mahvediyorsunuz. Bu hastalıklı bir anlayıştır. Bu anlayışla hukuk içinde ne gerekiyorsa onu yapacağız. İşte bu yapı istihbarat örgütü sanıyor kendisini ama illegal örgüt gibi çalışıyor. Devlete operasyon çekiyor, millete operasyon çekiyor. Onlar başarılı olsaydı Türkiye’de esaret rejimi olacaktı.

Doğu’da Güneydoğu’da kimler siyaset yapabiliyor. AK Parti birlik ve bütünlüğün sigortasıdır. O bölgede siyaset yapmak kolay değil. Belediye başkanlarımızın yakınları kaçırılıyor, parti binalarımız yakılıyor. Burayı kimseye bırakmayacağız. Baskıcı anlayışla mücadele edeceğiz. Kürt kardeşlerimizi kimseye yedirmeyiz. Şunu herkes bilmeli Hakkari’nin geleceği de Edirne’nin geleceğinden ayrı düşünülemez. Kimse bu toprakları bölemez. Çözüm sürecini biz başlattık. İnsanlar zihinlerinde, diğer partiler zihinlerinde bölmüşler. Gitti Valilik önünde açıklama yaptı. Çünkü kendi partisinin temsilcisi yok. Otorite paylaşımı anlamına gelen illegaliteye müsaade etmeyiz.

Devlet burada ne yapması gerekiyorsa, bu gün o bölgede yapan devlet yıkan örgüttür. Yakan yıkan, baskı kuran bir örgüt var. Bu gerçek daha iyi görülüyor. Bu süreç inşallah başarıya ulaşacak. Ama bizim bu anlayışla mücadelemiz devam edecek. Biz toplumun kabul etmeyeceği bir adımı atmayız. Bu sürecin arkasında büyük bir destek varsa Tayyip Erdoğan’a duyulan güvenin neticesidir.”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise dünyanın Suriye'ye ilgisizliğinden yakındı. Yıldız, Davos'ta yasadışı avlanan filler için gösterilen hassasiyetin Suriye'de öldürülen çocuklar için gösterilmediğini vurgulayarak, “Davos’ta Suriye ile alakalı öncelikler gündeme geldi. Hassasiyetle takip edilen bir oturum daha vardı. Yasa dışı olarak avlanan fillerin durumu ne olacak. Her yıl dişleri için 35 bin fil yasa dışı avlanıyor. Biz ekolojik dengeye itina gösteriyoruz. Filler ile alakalı avlanma yasağına katkı koyduk. Ama eğer Suriye’de bin 350 çocuk yasa dışı katledilmişken, 300 bin insan masum bir şekilde öldürülmüşken dünyanın hassasiyetleri bu kadar olmamıştır. Bu insanlığa yakışıyor mu? Bizler uluslararası arenada bazen beğenilmiyor olsak bile gerçeği haykırmaya devam edeceğiz. Biz doğruyu tekrar etmeye devam edeceğiz. Filler kadar hayatının önemli olduğu masum çocuklarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz. 12 kişinin öldürülmesine masum diyemeyiz, Paris’te katledilmesinin sebebi makul olamaz. Ama o yürüyüşlerin daha fazlasının Orta Doğu coğrafyasında olması lazımdı" şeklinde konuştu.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmaya da değinen Bakan Yıldız, "Petrol fiyatları düşüyor, bu da vatandaşın cebine yansıyor. 55 litrelik normal depo 205 TL’ye dolmaktadır. Bunlar daha da devam edecektir" dedi.
Yıldız, Güneydoğu'daki belediyelerin elektrik borçları ile ilgili ise, "Diyarbakır’da parasını ödemeyen belediyenin borcunun ödenmesi lazım. Buna anlayış gösterilmesi gerekir. Siyasi kimliklerinin arkasına saklanarak vatandaşın alması gereken hizmeti aksatmamak lazım. Herkes karşılıklı sorumluluklarını yerine getirecek. Oyların alındığı vatandaşa bir haksızlıktır. Kimse yolu yokuşa sürmesin düz yolda gitmek varken. Ne inişten ne çıkıştan bahsetmek fayda etmez” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39