• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Özhaseki: Hırsızlık yapan varsa Allah belasını versin

Özhaseki: Hırsızlık yapan varsa Allah belasını versin
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu ile ilgili ilginç değerlendirmede bulundu.

2002 yılından bu yana AK Parti'nin önüne birçok engeller çıkartıldığını söyleyen Özhaseki, “Türkiye’de yönetici olmak çok zor. Biliyorsunuz 17-25 Aralık süreci oldu. Bütün samimiyetimle söylüyorum; Eğer bir hırsızlık yapan varsa Allah belasını versin. Ama yine bütün samimiyetimle söylüyorum; Eğer hükümeti devirme operasyonu olarak ortaya çıkmışlarsa Allah onların da belasını versin. Bu ülkede idareci olmak çok zor" dedi.

 
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile birlikte AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen Sanayi Gecesi 2015 programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Özhaseki, AK Parti'nin önüne 2002 yılından beri, 13 yıllık iktidarı döneminde birçok engel çıkartılmaya çalışıldığını kaydetti. “Türkiye idare edilmesi zor bir ülke. Coğrafya olarak zor bir yerdeyiz” diyen Mehmet Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Etrafımız yanıyor. Haritada bakın etrafımızdaki ülkeler tamamen yanıyor. Sahile sükûnetle giden bir ülke var. AK Parti olarak 13 yıldır da bunu yapabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam ediyoruz. 21 yıl belediye başkanlığı görevi yaptım. Şimdi milletvekili oldum ve partimde yeni görevler yapıyorum. Belediye başkanlığı görevinde yönetici olmanın zorluğunu gördüm ve ne çektiğimizi bir Allah biliyor birde ben biliyorum. Bakan olmak, başkan olmak, cumhurbaşkanı olmak, başbakan olmak bu ülkede çok zor.”
 
Mehmet Özhaseki, geçmişte yapılan bazı olayları hatırlatarak, “Danıştay saldırısı, yapılan cumhuriyet mitingleri hükümeti devirmek içindi. Muhtıralar, parti kapatmak için davalar açılıyordu. Delilleri neydi gazete kupürleri idi. 367 garabetleri oldu. 

Birçok engellemeler oldu. Sonrasında 17-25 Aralık süreci oldu. Bütün samimiyetimle söylüyorum. Eğer bir hırsızlık yapan varsa Allah belasını versin. Ama yine bütün samimiyetimle söylüyorum. Eğer hükümeti devirme operasyonu olarak ortaya çıkmışlarsa Allah onların da belasını versin. Bu ülkede idareci olmak çok zor" ifadelerini kullandı.
 
'DAĞA ÇIKMA SEBEPLERİNİ AK PARTİ ORTADAN KALDIRDI' 
 
Mehmet Özhaseki, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde dağa çıkanların uydurduğu her türlü bahaneyi AK Parti'nin bitirdiğini kaydetti.
 
Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Seçimlere yaklaştığımızda HDP projesi vardı. Bağımsız girecekti, parti olarak girecekti gibi söylemler oldu. Öz yönetimleri kurarak bağımsız bir ülke kurma çabası vardı. Seçimlere girerken anarşiyi artırıp, terörü artırıp, kalleşçe pusular kurarak şehitlerin gelmesine neden olup, sonra öz yönetimle bağımsız bir devlete gitmekti. 

Dağa çıkanların uydurduğu ne tür bahaneler varsa bunların hepsini AK Parti bitirdi. Hiçbir hapishanede işkence yok. Güneydoğu şehirlerine gittiğimde oraya yapılan yollar, hastaneler, her şeye imreniyorum. Dilinizi konuşuyorsunuz. Kendi dilinizde yayın yapan televizyonlarız var. Meclise geliyorsunuz. Her şeyi yapıyorsunuz, sonra kalkıp da bağımsız ülke söylemi var. Kayseri’de bazı arkadaşlar sırf AK Partiye muhalif olsun diye HDP’ye oy verdi. İki polis genç kardeşimizi evinde vurdular.

Binbaşımızı eşinin yanında vurdular. Vicdan neresinde bunun. Terörü tırmandırıyorlar. Allah rahmet eylesin. Ankara’da yapılan bombalı saldırı. Bunların tek niyetleri bu insanların tabutlarına PKK bayrağı sarmaktı. Bu saldırıyı bahane ederek dünya devletini arkasına alma niyetindelerdi. Bu niyetlerine de ulaşamadılar."
 
'BÖLGE HALKI OPERASYONLARIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR' 
 
AK Partili Mehmet Özhaseki, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde PKK terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonları bölge halkının da istediğini ve operasyonların terör örgütünün tamamen temizlenene kadar sürmesi talepleri olduğunu ifade etti.
 
“1 Kasım seçimlerinde halkımız doğru karar verdi. Allah bu milletten razı olsun” diyen Özhaseki, şöyle devam etti; “Şimdi PKK illeti bitiyor. Güneydoğu'da toplantı yaptık. 39 belediye başkanımız var orada. Biz belediyeler için bir toplantıda bir araya geldik. Oradaki insanlarımız, ‘Allah rızası için yalvarıyoruz. Cumhurbaşkanımıza başbakanımıza selam söylüyoruz. Bu operasyonlara kesmesinler. Eğer operasyonlar kesilirse bizi çakalların önüne atmış olursunuz’ dediler. Biliyorsunuz 7 Haziran seçimlerinde PKK’nın baskısından dolayı oylar farklı çıktı. 2400 sandıkta HDP silme çıktı. Birazcık tedbir alınınca yüzde 100 oy olan sandık sayısı 100’e düştü. İnsanlarımız, şimdi bize, ‘Bu operasyonları sonuna kadar götürün’ dediler. ‘Bizi bu illetten kurtarın, Türk kardeşlerimizle birlikte yaşamak istiyoruz, birlikte hareket edeceğiz' dediler.”
 
Suriye’de oyunlar oynandığına işaret eden Özhaseki, “Bu büyük oyun. Bu oyunu oynayan ülkeler, IŞİD projesi ile birlikte Suriye’de yer aldı. Suriye’de gizli olanlar şimdi IŞİD bahanesiyle ortaya çıktı ve her şey görünüyor” diye konuştu. 


Cihan
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39