• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Özhaseki, Mardin’de muhtarlarla buluştu

Özhaseki, Mardin’de muhtarlarla buluştu
BAKAN ÖZHASEKİ MARDİN’DE BÖLGENİN SON DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mardin’de muhtarlarla kahvaltıda buluştu.

Geçtiğimiz dönemde yaşanan terör olaylarının ardından hasar gören evleri yeniden inşa etmek üzere düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda terör örgütleri tarafından zarar verilen evleri yeniden inşa etmek amacıyla bölgeye sıklıkla geldiğini söyledi. 

Son dönemdeki terör olaylarından tüm Türkiye’nin büyük ölçüde etkilendiğini kaydeden Özhaseki, “Özellikle bu bölgede devam eden terörün yuvalandığı, yakıp yıktığı yerleri yeniden ihya etmek, terörden dolayı mağdur olan insanlarımızın evlerini yeniden inşa etmek adına bu bölgeye sık geliyoruz.

Son yıllarda yaşamış olduğumuz acı belki de Cumhuriyet tarihi boyunca yaşamış olduğumuz acıların hepsine bedeldir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Kendi içimizde birliğimizi sağlamamız çok önemli. PKK terör örgütü, son yıllarda yaşadığımız en büyük felaketlerden biri.

Çok şükür bitti bir daha da dönmez. Bir başka felaket daha yaşadık. FETÖ felaketi… Bu diğerinden de beter. Yıllarca ‘çocuklarınızı okutalım, zenginler siz de paranızı verin’ diyerek bizleri nasıl kandırdıklarını, kime çalıştıklarını bir gecede gördük. Liderimizin dik duruşu, milletimizin de asaletiyle bu belanın altından kalktık” diye konuştu.

 

 

“YENİDEN İNŞA SÜRECİ 2017’DE TAMAMLANACAK”

 

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde terörden zarar gören yapıların yeniden inşa sürecinin devam ettiğine dikkat çeken Bakan Özhaseki, bazı bölgelerde yaşanan inşaat sürecindeki gecikmenin, bomba tarama çalışmalarının uzun sürmesinden kaynaklandığını dile getirdi.

İnşaatların büyük bölümünün tamamlandığını, geri kalanının da 2017 yılı içinde tamamlanacağını aktaran Özhaseki, “Sur’daki bir vatandaşımız bize, ‘100 metre evim yıkıldı aynısını istiyorum’ derse bedelsiz olarak evini veriyoruz. 110 metre isterse de fark talep ediliyor. Sur’da evlerimiz hazır. Silopi’de geçtiğimiz günlerde kura çektik.

İdil’de bir kısmı hazır, bir kısmının inşaatı devam ediyor. Cizre’de inşaat devam ediyor ancak süreç, el yapımı bombaların yerleştirilmiş olabileceği ihtimaline karşı yapılan taramalar nedeniyle uzayabiliyor. Sınırda tel örgünün yanından itibaren 600 metre güvenlik bandı kanunen şart. 600 metre alan boşalıyor ama orada çok sayıda ev var. Oraya inşaat yapamıyoruz. Evler boşaltılmış ve hasarlı olarak görülüyor.

Ancak bina içlerinde el yapımı bomba var mı yok mu bunu belirlemeden içeri girmek riskli. 3 ay önce Nusaybin’e gittiğimizde vatandaşlarla uzun uzun konuştuk onlara da durumu anlattık. Bir teyzemiz evini göstererek, girmek istediğini söyledi. Kendisini ‘ablacığım yapma lütfen.  Evde tarama yapılmadan sakın girme. Kısa sürede tarama bitecek.

Bekleyin biraz daha’ dedik. Biz Nusaybin’den dönerken haber geldi. Eşi ve çocuğu tel örgüleri aşıp, bomba taraması yapılmayan yere girmişler. Patlama olmuş, ikisi de yaralanmış. Evlerde hasar var ama kepçeyi dayayıp yıkıp yeniden yapamıyorsunuz. Nusaybin’de de çatışma en son bitti. Bu nedenlerden dolayı da gecikme yaşandı ama bu senenin sonunda bütün evleri bitireceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

“VERECEĞİNİZ OY BİZİM İÇİN KUTSAL”

Referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Özhaseki, Anayasa değişikliğinin yapılmasındaki üç ana nedeni kendisini dinleyenlerle paylaştı.

Vesayet rejiminin ve iki başlılığın ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Bakan Özhaseki, yapılacak değişiklik ile istikrarın kalıcı hale getirileceğini vurguladı. Özhaseki, “Vereceğiniz her oy bizim için kutsal, teröristlerin oyu gibi görmeyiz. Ama ne olur elinizi vicdanınıza koyun.

Şu anki sistemde envai çeşit yetkilerle donatılmış ve attığı hiçbir imzadan sorumlu olmayan bir cumhurbaşkanı mı yoksa her kararından sorumlu bir cumhurbaşkanı mı Türkiye’nin önünü açar? Ayrıca cumhurbaşkanı yeni sistemde, Meclis’te 600 kişiden 400’ünün oyuyla Yüce Divan’a gidebilecek. Bunu da kolaylaştırıyoruz. Gerçekler neden bu kadar çarpıtılıyor anlamak mümkün değil” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39