• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ÖZHASEKİ: “SEÇİMLER EYLÜL-EKİM AYLARINDA OLMALI”

ÖZHASEKİ: “SEÇİMLER EYLÜL-EKİM AYLARINDA OLMALI”
ÖZHASEKİ: “SEÇİMLER EYLÜL-EKİM AYLARINDA OLMALI”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yerel seçim seçim referandumu, CHP’ye açılan tazminat davaları, Kayserispor’un yeni teknik direktörü Prosinecki ve Erciyesspor’un galibiyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
KAYMEK İhtisas Merkezi’nin açılışından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yerel seçim referandumuna dair konuştu. Yerel seçimlerin yaz aylarında yapılmasının daha uygun olduğunu dile getiren Özhaseki, “Kış ayları biraz soğuk, daha tehlikeli günlerdir. Daha önce rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun olayı gündeme geldi örneğin. Aynı zamanda da bu aylarda şehirlerde kötü bir görünüm hakimdir. O nedenle ben seçimlerin yaz sonunda olmasını doğru buluyorum. Daha önce belediye başkanları ile yaptığımız görüşmelerde de bunu dile getirmiştik. Meclis’te bir şey denilince tersini söylemeye hazır arkadaşlar var. Bu, bana göre demokratik hakkı kullanmak değil. Bir iş doğruysa doğru, yanlışsa yanlış denmeli. Sayın Cumhurbaşkanı ne diyecek bilemem ama sonuç hayırlı olsun demek lazım. Ama benim görüşüm seçimlerin Eylül ya da Ekim aylarında olması yönünde.” diye konuştu.
Büyükşehir Yasası’na dair konuşan Özhaseki, belediye başkanları olarak her dediklerinin yasada yer almadığını, ancak, söz konusu yasanın da siyasete kurban edildiğini ifade etti. Geçmişte Kayseri’deki 19 beldenin mahalleye dönüştürülmesi gündeme geldiğinde de, düzenlemelerin siyasete alet edildiğini hatırlatan Özhaseki, “O zaman bazıları içeriğinde hakaret bulunan pankartları taşıdı. ‘Haseki arsalarımızdan ne istiyorsun’, ‘Büyükşehir arsalarımızdan elini çek’ yazıyordu o pankartlarda. Ama ne oldu, Erkilet mahalle oldu da unutuldu mu, hala ismi yaşıyor. Önemli olan oraların yaşatılması. Oralara hizmet götürmek. Erciyes’in çevresinde de beldeler vardı böyle mahalle olduktan sonra görünümleri değişti. Ondan önce hizmet gitmiyordu. Çöpü bile alınmıyordu. Bir misafirimiz gelse çöpten Erciyes’e çıkaramazdık. Şehir açısından kötü mü oldu? Erciyes Projesi şu anda herkesin heyecanla beklediği bir proje. Türkiye’nin siluetini değiştirecek 10 proje arasından seçildi. O yasa çıkmasaydı ne olacaktı? Erciyes çöp deryası idi. Demek ki komple planlama doğru bir şey, her yere hizmetin girmesi açısından. İnkarlar gündelik, basit hesaplar. İnşallah kanun hemen çıkar, daha güzel çalışmalara imza atılır.” dedi.
Özhaseki özel idarelerin kapatılması kararını da doğru bulduğunu kaydetti. “Bir şehirde iki meclis olmaz.” diyen Özhaseki, bütün ilçe ve beldelerin zaten belediye şehir meclisinde temsil edildiğini, özel idarelerin kapatılması ile bütçenin daha da katlanarak, hizmette bulunulacağını söyledi.
Özhaseki, bir basın mensubunun, Kılıçdaroğlu ve CHP’nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarına dair sorusuna da, “Her gün aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp niye konuşalım? Artık gına geldi.” şeklinde yanıt verdi. Özhaseki, daha önce dile getirdiği üzere, tazminat davalarını tek tek kazandığını, söz konusu davalardan kazandığı tazminat ile Kayserili vatandaşlara sucuk partisi düzenleyeceğini ifade etti.
Özhaseki, Kayserispor’a yeni gelen Hırvat Teknik Direktör Robert Prosinecki ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Prosinecki’yi tanımadığını, ancak, Avrupa’da başarılı bir futbol hayatı olduğuna dair duyumları olduğunu kaydeden Özhaseki, “Kayserispor’da alt yapı hazır, en pahalı, en kaliteli oyuncular var. Artık başarının gelmesi lazım. Geçmişte bu başarıyı çok görmedik. Artık Kayserispor’dan başarı bekliyoruz.”dedi.
Özhaseki, Erciyesspor’un ligin son maçların elde ettiği galibiyetleri de takdir etti. Şehir olarak Süper Lig’de bir takım görmeyi arzu ettiklerini kaydeden Özhaseki, “Ziya Eren ve ekibini tebrik ediyorum. Sonuna kadar da desteklerimiz devam edecek. Bu şehir daha önce bir kez Süper Lig’de bir takımın heyecanını yaşadı. Bu gelişmeler şehirlerin gelişimi açısından da önem arz eder.” ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39