• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Özhaseki Türkiye hakikaten çok zor bir ülke

Özhaseki Türkiye hakikaten çok zor bir ülke
Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2015 Sanayi Gecesi'nde konuşan Özhaseki.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de, "Türkiye hakikaten çok zor bir ülke. İdare edilmesi çok kolay olmayan bir ülke. Coğrafya olarak çok zor bir konumdayız. Etrafımız yanıyor. Allah da bizi burada dünyaya getirmiş. Harita üzerinde baktığınızda etrafımız adeta yanıyor ve onların ortasında selamete doğru huzurla giden bir yapımız var. Son 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde de bu huzuru koruyabilmek adına bütün arkadaşlarımızla adeta seferber oluyoruz" diye konuştu.

 

 Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2015 Sanayi Gecesi'nde konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Rusya'nın kendi halkına zulmettiğini söyleyerek, "Ticaret ile ilgili meseleleri gelin ticaretin kuralları çerçevesinde devam ettirmeye çalışalım" dedi. 
Geceye, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, iş adamları ve davetliler katıldı.
Gecede bir konuşma yapan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Türkiye bir bütündür ve aynı şekilde Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar o şekli ile kalacaktır. İhanet tek cepheden olmuyor. TBMM'nin çatısı altında ana muhalefetin bir milletvekili kalkıp 'İran ile Türkiye arasında bir tercih yapmak zorunda kalırsam ben İran'ı tercih edebilirim' diye rahatlıkla söyleyebiliyor. Hangi partiye mensup olursak olalım, siyasi tercihimizi nereye kullanıyor olursak olalım biz TBMM'de görev alacak bir milletvekilini bir başka ülkenin menfaatlerini savunmak için Ankara'ya göndermiyoruz" ifadelerini kullandı.

"RUSYA KENDİ HALKINA ZULMEDİYOR"
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da, "Rusya Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne koyduğu ambargo ile Türk mallarına koyduğu ambargo ile Türkiye'ye zarar vereceğini düşünüyor ama şu anda görüyoruz ki aldığımız bilgiler Rusya kendi insanına zulmediyor. Olağanüstü derecede fiyatlar artmış. Rusya'nın yaş meyve ve sebze ithalatının yüzde 40'ına yakını Türkiye Cumhuriyeti tarafından temin ediliyor. Şimdi bu ürünlerin tamamı Rusya'ya gitmeyince Rusya'da tüketici fiyatlarında olağanüstü derecede bir artış var. Ben buradan tekrar çağrı yapıyorum ve her zaman da söylüyorum. Bu iş siyasi iş ise siyaset mekanizması çözer. Askeri iş ise asker mekanizması çözer ama ticaret ile ilgili meseleleri gelin ticaretin kuralları çerçevesinde devam ettirmeye çalışalım" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39