• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

ÖZHASEKİ: “TÜRKİYE İÇİN ADETA BİR YOL AYRIMINDAYIZ”

ÖZHASEKİ: “TÜRKİYE İÇİN ADETA BİR YOL AYRIMINDAYIZ”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İstanbul Bahçelievler AK Parti Kadın Kolları üyeleriyle bir araya geldi.

Çobançeşme’de AK Parti Bahçelievler Kadın Kolları'nın çalışmasına katılan Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kadınların siyasette yer almasına önem verdiğini ve bu sayede şu anda siyasetin birçok kademesinde kadınların güçlü bir şekilde temsil edildiğini anlattı.

 

Özhaseki, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının diğer seçimlerden çok farklı olduğuna dikkat çekerek, "Diğer seçimlerin genelinde iktidara gelme, gelmeme, daha güçlü şekilde gelme gibi iddialar vardı. Şimdi Türkiye için adeta bir yol ayrımındayız. Bu 18 maddenin ne getirip ne götürdüğünü iyi bilmemiz lazım. Çünkü o kadar çok yalan söyleniyor ki. İnsanlar bu yalanların tesirinde kalarak bazen de inanıyorlar. Buna çok üzülüyoruz. '18 yaşındaki çocuklar emekli olacak. Cumhuriyet elden gidiyor' gibi ipe sapa gelmeyen sözler söylüyorlar" diye konuştu.

Mevcut anayasanın cumhurbaşkanına çok fazla yetki verdiğini ifade eden Bakan Mehmet Özhaseki, şimdiki sistemde cumhurbaşkanının yargılanmasının mümkün olmadığını belirterek,

"Getirmek istediğimiz yeni sistemde ise attığı her imzada cumhurbaşkanının sorumluluğu var. Her imzadan mahkemeye gidebilir, şikayet edildiğinde Meclis'te belli bir çoğunluk sağlandığında yargılanabilir. Cezai, siyasi ve hukuki sorumluluğu var. Attığı her imzadan sorumlu olan bir cumhurbaşkanı nasıl diktatörlüğe gidebilir. Böyle bir insafsızlık, yalan olur mu? 20 yaşında kimsenin emekli olma şansı yok. Sanki seçim olsa 600 tane, 18-20 yaşında genç seçilecek. Öyle bir şey yok. 20-22 yaşında 3-5 genç meclise gelerek kendi akranlarını temsil edecek. Gençlerin sorunların dile getirecek” açıklamalarında bulundu.

 

“İSTİKRAR OLMAZSA YATIRIM OLMAZ”

 

Mevcut sistemde iki başlılığın olduğunu ve Türkiye’nin siyaset tarihinde birçok kez cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında anlaşmazlık yaşandığını da dile getiren Özhaseki özetle şunları söyledi:

"3 aylık, 6 aylık, 1 senelik hükümetlerle Türkiye’nin yapacak bir şeyi yok. Türkiye’nin büyük meseleleri var. Büyük yatırımların yapılması lazım ve istikrar olması lazım. İstikrar olmazsa yatırım olmaz. Kimse geleceğini görmezse yatırım gelmez. Geçmişte hükümetlerin ortalama ömrü 15 ay civarında. Yeni sistemde yüzde 51 ile cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. O da hükümetini kuracak. 5 yıl boyunca devam edecek. O kadar kolay bir sistem. Ayak oyunlarına kurban olmayacak. 3 aylık 6 aylık hükümetler olmayacak. 5 yıl boyunca istikrarı sağlayacak. Yatırım gelecek, herkesin ekonomisi büyüyecek”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39