• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Özhaseki ve Başbakan Erdoğan Buluşması

Özhaseki ve Başbakan Erdoğan Buluşması
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanları Değerlendirme Toplantısı öncesinde Başbakan Erdoğan özel olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki ile görüştü.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanları Değerlendirme Toplantısı Öncesinde Başbakan Erdoğan, Başkan Özhaseki ile görüştü, bu görüşmede Başbakan Erdoğan'ın Özhaseki Başkandan Kayseri modeli anlatmasını istedi. Başkan Özhaseki Büyükşehir Belediye Başkanlarına Kayseri modelini anlattı.

Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıya İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ile AK Parti'li 18 büyükşehir belediye başkanı katıldı. Toplantıda Ala ve Güllüce'nin, yerel yönetimlerle ilgili strateji planları hakkında sunum yaptığı öğrenildi.

Ayrıca AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik stratejik planı, şehir planlama çalışmaları, yerel yönetimler mevzuat değerlendirmesi ve belediyelerin prestij projeleri ele alındı. Abdulhamit Gül'ün de AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın yeni dönem için hazırladığı kısa ve uzun vadeli çalışma planı hakkında bilgi verdiği belirtildi.

SİLÜET HASSASİYETİ

Toplantıda, Türkiye nüfusunun yüzde 54'ünün AK Parti belediyelerinde yaşadığının altını çizen Başbakan'ın, başkanlardan imar ve çevre konusunda titiz davranmalarını istediği öğrenildi. Erdoğan'ın, şehirlerin silüetlerinin bozulmaması için hassasiyet gösterilmesi için de talimat verdiği bildirildi.

KESİNTİ MÜJDESİ

Alınan bilgiye göre toplantıda Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'den AK Parti'ye geçen belediyelerin çok ağır borç yükü ile devralındığını belirten başkanlara İller Bankası kesintisinin 4 ay süreyle kaldırılacağı müjdesini de verdi. Geçtiğimiz yıl da haziran ayından itibaren 4 ay süreyle kesintiler kaldırılmıştı.

Paralel üslenme uyarısı

Toplantıda paralel yapının özellikle büyükşehir belediyelerinde üslendiğinin altını çizen Başbakan Erdoğan'ın bu konuda cesur davranılması gerektiğini vurguladığı öğrenildi. Paralel yapının değişik ad ve organizasyonlarla belediyelerde üslenmek istediğini ifade eden Erdoğan bunlara kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini anlattı. Erdoğan bu yapılanma ile mücadele konusunda kendilerine her türlü desteğin de verileceğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39