• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ÖZHASEKİ YAHYALI VE DEVELİ’DE AÇILIŞLARA KATILDI

ÖZHASEKİ YAHYALI VE DEVELİ’DE AÇILIŞLARA KATILDI
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ YAHYALI VE DEVELİ’DE AÇILIŞLARA KATILDI.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaret, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kayseri’de, Yahyalı ve Develi ilçelerinde açılışlara katıldı. 
Kayseri programının ikinci günüde ilçelerde açılışlara katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, ilk olarak Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezinin açılışına katıldı.

 

KAYSERİNEWS.COM--YAZ--GOOGLE'DAN-GÜNLÜK KAYSERİ'DE YAŞANANLARI TAKİP..EDEBİLİRSİNİZ.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts


Yahyalı ilçesi'nde yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezi ve Gözbaşı Sosyal Tesisleri'nin açılış törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Mustafa Çelik, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, tesisin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, iki yıl önce bu tesisin temelini yağmurlu bir havada attıklarını hatırlattı.
Gençlik merkezlerini önemsediklerini belirten Bakan Özhaseki, “Sadece Yahyalı değil, bu gençlik merkezlerini diğer ilçelerimizde de yapıyoruz. Gençliğimiz bizim geleceğimiz. Onlara iyi bakarsak geleceğimiz güvende olur. Gençlik neyle meşgulse o milletin geleceği odur. Bugün Avrupa ülkelerinin gelişmişliği doğal kaynaklarından değil, yetişmiş insan farkındandır. Bizim insanımızı, gençliğimizi, kadınlarımızı eğitmemiz lazım. Bu dağda büyüyen ağaçla, aşılı ağaç gibidir” şeklinde konuştu.
Vali Kamçı da burada yaptığı konuşmada, Kadın merkezlerinin kadınların sosyalleşmesi, yeni beceriler edinerek kendilerini geliştirmeleri bakımından önemli olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
“Kadınlarımız nüfusumuzun yarısına denk gelmekte, diğer yarısını da yine kadınlarımız yetiştiriyor. Bu anlamda kadınlarımıza verdiğimiz değeri artırmamız çok yerinde oluyor. Bu nedenledir ki cennet anaların ayağının altındadır. Kadınlarımız bu merkezde öğrendikleri bilgilerle aile bütçelerine ayrıca katkıda bulunacaklardır. Ayrıca yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimiz için de gençlik merkezlerini yapmamız geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu güveni vermemiz çok önemlidir.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise tesislerin ilçe halkına hayırlı olmasını diyerek, Yahyalı ilçesine bundan sonrada yatırımların devam edeceğini ifade ederek yeni yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
Başkan Çelik, Yahyalılılara 2017 yılında doğalgazın getirileceği müjdesini de verdi.
Konuşmaların ardından Bakanı Özhaseki, Vali Kamçı ve beraberindeki protokol üyeleri tesisin açılışını yaparak, hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
Merkezin açılışında Merve Demir ve Ahmet Çelik çiftinin nikahı Bakan Özhaseki ve Vali Kamçı’nın şahitliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tarafından kıyıldı.
-DEVELİ’DE KADIN VE GENÇLİK MERKEZİ AÇILIŞI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, programın devamında Develi’de yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezi ile Aksu Mesire alanı ve Sosyal Tesislerin açılışına katıldı.
Develi Kadın ve Gençlik Merkezi önünde düzenlenen açılış törenine, Bakan Özhaseki'nin yanı sıra, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Bakan Özhaseki, “Gençliğimiz bizim geleceğimiz. Gençlerimiz iyi yetişirse geleceğimiz garanti altında olur. Kadınlarımıza da özen ve emek verdik. Kadınlarımız ilerleyen günlerde bu tesislerde güzel işler yapacaktır” dedi.
Bu tesislerin ilçe halkına hayırlı olmasını dileyen Bakan Özhaseki, bundan sonra da Develi ilçesine yatırımların devam edeceğini ve ilçeyi daha güzel hale getireceklerini ifade etti.
Vali Kamçı ise “Sağlıklı bir aile ve toplum yapısının da temelini oluşturan kadınlarımızın bu merkezlerde öğrenecekleri yeni bilgilerin ve kendilerine olan özgüvenlerinin artması toplumumuzu ve ülkemiz içinde önemli bir kazanım olacaktır.” dedi.
Gençlik merkezlerinin, çocukların ve gençlerin değerli vakitlerini öğretici ve eğlenceli faaliyetler geçirerek yerler olduğunu ifade eden Vali Kamçı, gençlerin bu sayede olumsuz ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşacağını belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Develi ilçesine söz verdikleri yatırımları gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını anlatarak, Kayseri’nin en büyük ilçesi konumundaki Develi ilçesine yatırımların bundan sonrada devam edeceği müjdesini verdi.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Özhaseki, Vali Kamçı ve beraberindeki protokol üyeleri iftar yemeğine geçti. İftar yemeğinden önce Bakan Özhaseki ve protokol üyeleri Sümeyye Nur Şahin ve Mehmet Güçlü çiftinin nikâhına katılarak şahitlik yaptı ve çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39