• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Özhaseki,bir insanın zanaat ile birlikte sanatı da öğrenmesi gerek

Özhaseki,bir insanın zanaat ile birlikte sanatı da öğrenmesi gerek
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ: - "ZANAAT DA ÖĞRENİLMELİ SANAT DA"

Kayseri Büyükşehir Belediye Konervatuvarı'nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende yaptığı konuşmada kültür ve sanatın önemine vurgu yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bir insanın zanaat ile birlikte sanatı da öğrenmesi gerektiğine dikkat çekti. 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın yeni hizmet binasının açılışına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Erciyes Yazarlar Zirvesi için Kayseri'ye gelen Türkiye Yazarlar Birliği yöneticileri, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, oda ve dernek başkanları, Kayseri'de çeşitli sanat kollarında faaliyet gösteren tanınmış isimler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konservatuvar açılışında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki konservatuvarın 1985'te kurulduğunu ve o günlerde üç branşta 80 öğrencisi varken bugün 17 branşta 5 bin öğrencisi bulunduğunu belirtti. Kayseri'de sanayi ve ticaretin ön planda olduğunu, ancak birçok kültür ve sanat adamının bu şehirde yetiştiğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, Kayseri'ye 1200'lü yıllarda Makarr-ı Ulema (Alimler Şehri) denildiğini, Osmanlı döneminde ise Mimar Sinan gibi dünyaya iz vuran bir kişinin yetiştiğini hatırlattı. 1900'lü yılların başında fakirlik olduğu için kültür ve sanatın geride kaldığını ve bunun konjonktürel olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, "Babalarımızda ki kültür, evi geçindirme kültürüydü. Öncelik buydu. Ancak bir taraftan zanaat öğretiliyorsa insana bir taraftan da sanat öğretilmeli. Duygu dünyasını geliştirecek tek şey sanattır. Sanatla uğraşan insan kavgadan, kötülükten uzaktır" dedi.
Kayseri'de kültür sanatı asla ihmal etmediklerini de vurgulayan Başkan Özhaseki, "10 kadar salonumuz var ve bu salonlar herkesin emrine amade. Kim istiyorsa bu salonlarımızı kullanabilir" diye konuştu. Başkan Özhaseki sözlerinin sonunda bir insan şehirde ne bulmak istiyorsa tamamını temin etmeye çalıştıklarını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının yeni hizmet binası konuşmaların ardından hizmete açıldı.z2-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39