• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

ÖZHASEKİ’DEN ERÜ ÖĞRENCİLERİNE 1000 PAKET SUCUK SÖZÜ

ÖZHASEKİ’DEN ERÜ ÖĞRENCİLERİNE 1000 PAKET SUCUK SÖZÜ
Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki Erciyes üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi tarafından düzenlenen “yerel yönetimler ve deneyim paylaşımı” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Başkan Özhaseki . “Şu andan borç batağından çıkmış, kasasında parası olan bir belediye haline geldik. Belediye ihalelerde şeffaf şekilde yapılıyor.” Dedi. Başkan Özhaseki katıldığı konferansta kendisinden sucuk isteyen öğrencilere de 1000 paket sucuk sözü verdi.

Konferansın açılış konuşmasını ERÜ İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi dekanı prof. Dr Ekrem Erdem yaptı. Erdem, “Sayın başkanın burada konferans vermesini çok arzu ediyorduk . bu güne kısmet oldu. Çok büyük tecrübe. Kendisine Erciyes üniversitesi ve fakültem adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Özhaseki’nin özgeçmişinin okunmasının ardından konferansa geçildi. Keyifli bir söyleşi olmasını temenni eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tecrübelerini birkaç başlık altında topladı. Başkan Özhaseki anlattığı fıkralarla da öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasını önledi. Zamana damga vuran en önemli olgunun değişim olgusu olduğuna dikka t çeken Başkan Özhaseki değişeme ayak uyduramayanların ayakta kalamayacağını söyledi. Doğru para yönetimine değinen Başkan Özhaseki “ Belediye başkanları bir orkestra şefi gibidir. Şehir ileriye taşımak için çalışır. Ekibini belirler ve onları doğru şekilde yönetir. O nedenle belediye başkanı para yönetimini iyi bilmeli. Zaten Kayseri’de para hesabı bir gelenek. Kayserili parayı nasıl kullanacağını iyi bilir şeklinde konuştu. KAMU PARASINI ÇOK RAHAT KULLANDILAR AMA BEN ÖYLE DAVRANMADIM Kamu parasını kullanırken çok rahat davranıldığını belirten Başkan Özhaseki “Ben öyle davranmadım. Makam odamı 18 yıl sonra değiştim. Onu da değişmemin sebebi gelen misafirlerden utanıyordum. Mecbur kaldım. Çok ısrar ettiler. Makam odasını çok ucuza mal ettik. İsrafı önlemek için çok ince hesaplar yaptık. Hırsızlar hariç kimseyi işten atmadım. Şu andan borç batağından çıkmış, kasasında parası olan bir belediye haline geldik. Belediye ihalelerde şeffaf şekilde yapılıyor. Kayseri’ de park sayısı 7 iken şu anda 750’ye ulaştı.Kimseye torpil yapmadım.Kıyak geçmedim. İdeolojik davranmadım ifadelerini kullandı. Başkan Özhaseki konuşmasının sonunda öğrencilere nasihatlerde bulunmayıda ihmal etmedi. 1000 PAKET SUCUK SÖZÜ VERDİ Özhaseki öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi 4 sınıf öğrencisi Mustafa Sarı, Başkan Özhaseki’den mahallelerde dağıtılan sucuklardan Erciyes üniversitesi öğrencilerine de dağıtıp dağıtamayacağını sordu. Bu soru öğrencilerden büyük alkış alırken, Başkan Özhaseki öğrencilere Pazartesi günü için 1.000 paket Sucuk sözü verdi. Doç. Dr. Tekin Akdemir ise başkan Özhaseki’den büyükşehir yasası ile ilgili görüşlerini sordu. Yasayı doğru bulduğunu belirten başkan Özhaseki, yasada katılmadığı noktalar olduğunu söyledi. Başkan Özhaseki konuyla ilgili dosya hazırladığını en kısa zamanda başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini belirtti. Erciyes Üniversitesi Rektörü prof. dr Fahrettin Keleştemur ise başkan Özhaseki’ye günün anısına teşekkür plaketi tektim ederken “Kayseri modeli tüm Türkiye’ye örnek oldu. Kayseri modelinin mimarı başkan Özhaseki’yi tebrik ediyorum. Erciyes üniversitesi’nin ne zaman kültür sanat etkinliği olsa başını açıp koşuyor. Kayseri’ye diğer üniversitelerin kazandırılmasında çok büyük emekleri oldu ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39