• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

Özhaseki,seçim akşamı beş otobüsünden biletlerini aldılar ve gittiler

Özhaseki,seçim akşamı beş otobüsünden biletlerini aldılar ve gittiler
BÜYÜKŞEHİR'DEN YATIRIM ZİRVESİ

h4-011.jpgh3-020.jpgh2-040.jpg

 Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere yapacağı yatırımlar Bünyan'da düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. İlçelere yapılacak olan yatırımların projelerinin hazırlandığını ve Eylül ayının sonunda ihale safhasının tek tek başlayacağını dile getiren Başkan Özhaseki, verdikleri tüm sözlerin arkasında olduklarını ve Büyükşehir Yasasının ne getireceğinin herkes tarafından görüleceğini söyledi. 
Bünyan'a ve diğer ilçelere yapılacak olan yatırımların ele alındığı ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de iştirak etti. İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve AK Parti Kayseri Milletvekilleri kısa birer konuşma yaparak bir süre önce Bünyan'da meydana gelen selden dolayı geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
"PROJELER TAMAM, İHALELER BAŞLIYOR"
Sözlerine Bünyan'da yaşanan sel felaketinde can kaybı yaşanmamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek başlayan ve geçmiş olsun dileklerini ileten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, sel sırasında Büyükşehir Belediyesi'nin Bünyan Belediyesi ile birlikte yaptığı çalışmaları dile getirdi. Büyükşehir yasası çıktıktan sonra ilçelere tek tek giderek yasanın ne getireceğini anlattıklarını hatırlatan Başkan Özhaseki, "Seçim öncesi yine tek tek ilçelerimiz gezerek o ilçelerde nelerin yapılacağını, ilçelerin sorunlarının neler olduğunu yerinde tespit etmiştik. Seçimler geçtikten sonra da yine ilçelere gidip yapılacak olanları kararlaştırdık. Birkaç ay içinde her ilçemize ve büyük köylerimize dörder kez gitmiş olduk. Sonrasında her ilçe için ayrı ayrı mimarlar, mühendisler tayin ettik. Arkadaşlarımız tek tek tespitler yaparak, projeler hazırladılar. Projelerini yetiştirebildiğimiz işlerin Eylül sonuna kadar ihalesini yapacağız. Önümüzdeki sene büyük bir bölümünü bitiririz. Sonra yeniden ilçelerimize gidip şimdi sıra nerde diyeceğiz. Şükür olsun ki, verdiğimiz o sözlerimizin hepsinin arkasındayız ve takip ediyoruz" dedi.
"DEVLETİN PARASI HEDER EDİLMEZ"
Büyükşehir'e bağlı 16 ilçenin bulunduğunu dile getirerek, 16 ilçeden 12'sinin AK Partili belediye başkanlarınca, dört tanesinin de muhalif partili belediye başkanları tarafından idare edildiğini ifade eden Başkan Özhaseki, seçim dönemi ve sonrasında yapılan bazı dedikoduları hatırlattı.
Seçim döneminde hiçbir zaman iftira atmadıklarını; ama iftiralara maruz kaldıklarını dile getiren Özhaseki, "İnsan olanın söyleyemeyeceği sözleri söyleyen insanlar, seçim akşamı beş otobüsünden biletlerini aldılar ve gittiler. Bir daha da Kayseri'ye zor gelirler. Biz onları unuttuk. Seçim dönemi bitti, geçim dönemi başladı. Muhalif partili belediye başkanlarının bulunduğu dört ilçemizi de bizden farklı görmediğimiz için, o başkan arkadaşlarımızla da programları yaptık. Ne lazımsa o ilçelerimizde de yapıyoruz. Bu arada bazıları hala 'Büyükşehir geldi de ne oldu?' diye dedikoduya devam ediyorlar. Ne olduğunu yakında göreceksiniz. Her ilçemize gittiğimizde işe suyla başladık. Sonra kanalla, arıtma tesisi ile devam ettik. Sonra üst yapıda ne yapılacağını konuştuk ve ardından da üzerinde yapılacak sosyal tesisleri ele aldık. Bunların hepsi proje haline geldi. Şimdi, Bünyan'da hala asbestli borular varken, insanlar kanser yapan borulardan su içerken üst tarafa asfalt dökemezsiniz. Hepimizde bir vicdan var. Biz bu devletin parasını harcıyoruz. Devletin parası heder edilmez. En veballi iştir devletin parası. İşte bu yüzden ince ince hesaplıyoruz. Burada da işe suyla başlayacağız ve kanalla, arıtmayla devam edeceğiz. Gençlik ve Kadınlar merkezi, konferans salonu yapacağız. Caddelerimiz, kaldırımlarımız elden geçecek. Sonra çevredeki beldelerimizde neler söylediysek onları yapacağız. Ara ara da, ayda bir ilçelerimizde bir araya gelip, o ilçelerin sorunlarını masaya yatıracağız. İnşallah milletin verdiği vekalet süresini hayırla götüreceğiz, hayırla ayrılacağız ve arkamızdan hayır duası alacağız" diye konuştu.
BÜNYAN ALTYAPISINA 15 MİLYON LİRA
Bünyan'da altyapı hizmetlerine yaklaşık 15 milyon lira harcanacağını da dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, "Bünyan belediyesi hiçbir iş yapmasa, sadece altyapı hizmetini 7,5 yılda yapabilir. Çünkü bütçesi bu kadar. İnşallah biz bu işleri gelecek senenin sonunda bitiririz" dedi. Bünyan'a yapılacak olan Kadınlar ve Gençlik Merkezi ile 1000 kişilik çok amaçlı salonun projesini de gösteren Başkan Özhaseki, toplantıyı izleyen Bünyanlı vatandaşlardan alkış aldı. Başkan Özhaseki, ayrıca Bünyan'ın Pınarbaşı bölgesine mesire alanı yapılacağını kaydetti.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu da yaptığı konuşmada sel felaketinde Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen desteğe teşekkür etti. Gülcüoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve iş makinalarının felaket sırasında ve sonrasında yoğun bir çalışma sergilediklerini kaydetti. Gülcüoğlu, ilçenin sorunları hakkında da bilgi verdi.
Toplantıya katılan diğer ilçelerin belediye başkanları da söz alarak kendi ilçelerine yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu.
Toplantı sonrası Bünyan'ın Pınarbaşı bölgesine geçildi. Burada kaynayan sudan içen ve piknik yapan vatandaşlarla görüşen Başkan Özhaseki, bölgede yapılacak olan mesire alanının projesini de yerinde inceledi. Başkan Özhaseki piknik yapan vatandaşların ikramlarından da tattı ve onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.
Başkanların Bünyan programında Kadınlar Merkezi, Gençlik Merkezi ve Çok Amaçlı Salonun yapılacağı Bünyan Meydanı'na bakan alanda da incelemelerde bulunuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39