• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Özhaseki,Şehit Tümgeneral Aydın’ı, yiğit bir Anadolu çocuğu olarak tanıdıklarını söyledi

Özhaseki,Şehit Tümgeneral Aydın’ı, yiğit bir Anadolu çocuğu olarak tanıdıklarını söyledi
Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın ismi bu caddede yaşayacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan köprü ve caddeye, Kayseri’de de 4 yıl görev yapan ve geçtiğimiz yıl helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın ismi verildi. 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan caddeye, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın ismi verildi. Caddenin temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın eşi Nuray Aydın, oğlu Berkay Aydın ve davetliler katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şehit Tümgeneral Aydın’ı, yiğit bir Anadolu çocuğu olarak tanıdıklarını söyledi. Özhaseki, “Kayseri’ye ilk tayin edildiği gün kendisinin yanına gitmiştim. Bize bıraktığı ilk intiba, yiğit bir Anadolu çocuğu. Sonuna kadar da bunu ispatladı ve gösterdi. Sık sık Şırnak’a gidiyorum. Gittiğimde beni misafir ediyordu ve bir araya geliyorduk. Aynı helikopterlere beraberce bindik. Dün yine komutanımızın tümenindeydim. Silah arkadaşları ile beraberdik. Onlara komutanımızın isminin verileceği bu kavşağın ve yolun temel atma töreninde olacağımızı ve eşlerinin de geleceğini söyledim. Çok sevindiler, dualar ettiler. Onlar için orada vatan mücadelesi ama unutulmamak da güzel bir duygu. Silah arkadaşları sizlere selamlarını gönderdiler” ifadelerini kullandı. 
Törene katılan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın oğlu Berkay Aydın da, “Burada bulunmaktan dolayı ve bu projenin temelinin atılışını görmekten dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Babamın ismini, duruşunu ve fedakarlığını diğer nesillere de aktarılacağını ve bu şekilde de çok daha anlam kazanacağını düşünüyorum” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından caddenin ve köprünün temeli atıldı. 

“Tümgeneral Aydoğan Aydın Kimdir?” 
Aydoğan Aydın, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü ( FETÖ) tarafından yapılan askeri darbe girişimini öğrenir öğrenmez komutanlığını yaptığı Kayseri 1. Komando Tugayını aradı ve ‘Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak’ emrini verdi. Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı iken, YAŞ toplantısı sonrasında tümgenerallik rütbesine terfi eden Aydoğan Aydın, Kayseri'de 15 Temmuz gecesi askerlerin dışarıya çıkmasını engelleyen komutan olarak biliniyordu. Aydın, 31 Mayıs 2017'de Şırnak Uludere'de gerçekleşen helikopter kazasında şehit oldu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39