• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Paralel yapı Başbakan Erdoğan'ı CELL Haritaları ile dinlemiş!

Paralel yapı Başbakan Erdoğan'ı CELL Haritaları ile dinlemiş!
Savcıların değişmesi ile ortaya çıkan "tarihin en büyük dinleme skandalının" ayrıntıları ortaya çıkıyor. 7 bin kişiyi hukuksuz olarak dinledikleri ortaya çıkan paralel yapı GSM operatörlerinin baz verileriyle oluşturduğu CELL haritaları üzerinden Başbakan
Paralel yapı, hazırladığı soruşturma dosyasında Başkana Erdoğan'la ilgili olarak 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan isimli şahıs' yazmaktan çekinmemişler.

17 Aralık darbe girişiminin tüm ayrıntıları gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam ediyor. Komplonun hemen ardından Türkiye'nin belli başlı 40 işadamına yönelik 25 Aralık operasyonunu devreye koyan paralel yapının Başbakan'ın evinin krokilerini de çıkardığı tespit edildi. Belgelerde Erdoğan'ın evinin krokisinin CELL Haritaları bahanesiyle dosyaya konulduğu ve baz istasyonu verileri aracılığıyla dakika dakika izlendiği belirlendi. 17 Aralık operasyonları sonrası ortaya belgelerde Erdoğan'ın 'örgüt lideri' olarak soruşturmalara dahil edildiği de böylece ortaya çıkarıldı. Tutanaklarda İstanbul 2. Nolu Hakimliği vasıtasıyla elde edilen dinleme ve teknik takip izinlerinin Başbakan'ı izlemek üzere kullanıldığı belirlendi.

ADIM ADIM FİŞLEMİŞLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun uydurma bir terör örgütü soruşturması adı altında 2280 kişinin dinlendiğini açıklamasıyla birlikte resmi olarak da ortaya çıkan paralel telekulak skandalına imza atan kişilerin Başbakan Erdoğan'ın evini harita eşliğinde izleyecek kadar pervasızlaştığı ortaya çıktı. Örgütün, Başbakan Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul'daki evleri, Başbakanlık binası ve ofisleri ile tüm görüşmelerine ilişkin koordinatları GSM operatörlerinin baz verileri ve CELL haritalarıyla adım adım takip ederek kayda aldığı belirlendi. Soruşturma dosyalarına aleni olarak 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan isimli şahıs' yazan paralel yapının savcı ve polisler, kendi ülkesinin Başbakan'ını adım adım fişlemekte beis görmemiş.

7/24 PARALEL KAYIT

Kayıtlara göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik 7 Şubat operasyonunun hemen ardından harekete geçerek Erdoğan'a yönelik kumpası hazırlamaya girişen paralel çete, 2012 yılında Erdoğan'ın evini baz istasyonları üzerinden incelemeye almış. Eve giren çıkan tüm kişileri takip eden şebeke, Başbakan'ın hangi saatlerde kimlerle görüştüğünü tutanaklara geçirmiş. Örgüt elemanları Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın ismini de tutanaklara şu şekilde geçirmiş: 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan isimli şahıs...' Ortaya çıkan casusluk belgeleri ve taşeron şebekenin cüretkarlığı, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce hükümetin düşürülmesinin hedeflendiğini de açıkça ortaya koydu. (Yeni Şafak)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39