• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

PARALEL YAPININ KULAĞI KAYSERİ’DE

PARALEL YAPININ KULAĞI KAYSERİ’DE
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dinlenme iddialarıyla ilgili olarak, “2 buçuk yıldan beri resmi olarak dinlendiğimi ama aynı zamanda 5 yıldan beride gayri resmi olarak dinlendiğimi tahmin eden ve öngören birisiyim” derken, Şükrü Karatepe ve

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Yıldız, bir gazetenin bugünkü manşetinde yer alan haberde 7 bin kişinin dinlendiği ve aralarında Bakan Yıldız’ın da bulunduğuna yönelik bir soru üzerine, “Her zaman söylediğim şeffaflığın gücünü kullanmaya çalışan ve gayret eden bir Bakanlığız. 2 buçuk yıldan beri resmi olarak dinlendiğimi ama aynı zamanda 5 yıldan beride gayri resmi olarak dinlendiğimi tahmin eden ve öngören birisiyim. Her zaman söylüyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yatırımcı bir bakanlıktır ve özel sektörle, kamuyla, kamudaki ortak dilin oluşturulmasıyla alakalı önemli bakanlıklardan bir tanesidir ve arkadaşlarımla şöyle bir karar aldık işe başlarken. EPDK tabii ki bunun istisnası değil. Enerji Bakanlığı’ndaki arkadaşlar tabii ki bunun istisnası değil.

 
BAKAN YILDIZ: “KİMMİŞ BU SELAM ÖRGÜTÜ; ÖĞRENECEĞİZ”
“Biz şeffaflığın gücünü kullanacağız. Her şeyimiz açık olacak.” diyen Bakan Yıldız, adı geçen Selam Örgütü ile ilgili de şunları söyledi: “Bize istedikleri bilgileri sorsalardı biz söyleyebilirdik ama ismini yeni duyduğum bir örgütten bahsediyoruz. Basın toplantısından sonra bilgi almaya çalışacağım. Bu Selam Örgütü’ndeki arkadaşlarımız kimler, ne yapmış, örgütün hedefi neymiş, bu kadar gayri ciddi bir iş olmaz. Bizim komşularımızla, Ortadoğu ile, İran ile, Rusya ile, Azerbaycan ile, Türkmenistan ile, AB ülkeleri ile, ABD ile sürekli teması olan bir sektörde bulunuyoruz biz. Eğer maksat buysa, bizim hangi ilişkileri nasıl geliştirdiğimizi öğrenmekse ben bunu son derece yanlış ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ve hükümetine yapılmış çok büyük hakaret olarak görürüm.”
“BİZ PARALEL, ONLAR DEVLETMİŞ”
Enerji Bakanı Yıldız, illegal yapının yaptığı dinlemelerle ilgili şu çarpıcı tespitlerle bulundu: “O zaman şu sonuç çıkar; şimdiye kadar arkadaşlar kendilerini gerçek devletin sahibi, bizler de paralel yapı olarak bulunmuşuz demektir. Yani paralel yapıdaki biziz, dinleyen bu arkadaşlar kimse. Böyle bir şey kabullenilemez. Biz buna müsaade edemeyiz. Bu yalnızca iktidarın problemi değildir. Bu bekayla alakalı bir konudur; sadece AK Parti hükümetleri değildir. CHP’dir, muhalefetin diğer partileridir, akademisyenlerdir, basın mensuplarıdır, 7 bin kişinin içerisinde herhangi bir ayrım yapmaksızın o gerekçe ile dinleniyor. Biz kendi paramızı yönetmiyoruz, kamunun parasını yönetiyoruz. Ben paralel yapının içerisindeki birisi değilim. Türkiye Cumhuriyeti legal bir devlettir. Kimse onu paralel yapının odağına koyma gayretinde bulanamaz. Devletin gerçek sahibi gibi de davranamaz” 
ŞÜKRÜ KARATEPE: “ÜLKE DIŞINDAN BİRİLERİNİN PLANLARINA ALET OLUYORLAR”
İllegal dinlemelerle ilgili Kayseri Gündem’e açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe, illegal dinlemenin çok adi, şerefsiz ve insanlık dışı olduğunu belirterek, dindarlık iddiasıyla ortaya çıkan bu camianın yabancı mihraklı güç odaklarının planlarına alet odlularını söyledi.
Karatepe açıklamasının devamında şunları ifade etti: “İnsanların mahrem dünyasın girmek evle bizim inancımızla bağdaşmayan bir davranış. Bunu, üstelik, dindarlık adına yapıyor olmaları da çok üzücü. Ben zamanın resmi ideolojiye başkaldırdığımdaki çıkışım insanların mahrem hayatlarından el çekmeleri yönündeydi. Bugünkü, yaşadığımız bu illegal durum ise devleti aşan bir olay. Devletin yaptığı dinlemeler “güvenlik adınadır” belki de ama, bu illegal dinlenmeler çok adi, şerefsiz ve insanlık dışıdır. Bana yapıldığı için söylemiyorum bunları. Sözkonusu paralel yapılanmanın yaptığı bu illegal dinlemelerle ülke dışından birilerinin planlarına alet olmaları ülkemiz adına çok üzücü bir durum.”
HASETÇİ: “DİNLEMEYİ YAPANLAR HAKKINDA DAVACI OLACAĞIZ”
 
Paralel yapılanmanın illegal dinleme yaptığı Kayserili bir diğer isim ise işadamı ve sporcu Faruk Hasetçi. Gazetemize yaptığı beyanda “Öbür dünyada da bunun hesabı sorulur” diyen Hasetçi, “Yasadışı şekilde dinlenen diğer arkadaşlarla birlikte hareket edip bu konuyla ilgili davacı olabiliriz. Buna yakında istişare edip karar vereceğiz ama, bu dinlemelerin herhangi bir savcılık kararı olmadan, bir suça bulaşmamış insanlara yapılıyor olması gerçekten ülkemiz, devletimiz ve milletimiz açısından çok düşündürücü bir vaka. Bunlara diyecek söz bulmakta zorlanıyorum.”
Haber Merkezi kayseri gündem
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39