• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Paşa Kendini PKK Sitesiyle Savundu

Paşa Kendini PKK Sitesiyle Savundu
Çukurca ilçesinde mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili davanın duruşmasında Tuğgeneral Zeki Es akıllara zarar bir savunma yaptı.
Genelkurmay Mahkemesi'nde 2009'da 7 askerin şehit düştüğü patlamayla ilgili davanın dünkü duruşmasında, sanık Tuğgeneral Zeki Es tuzaklama talimatı vermediğini bildirdi. Sanık paşa, PKK'nm eylemi üstlendiği örgüt yandaşı 'hpg-online'daki haberi kanıt gösterdi. Davacı şehit yakınlarının avukatı, "PKK sitesiyle aklanma gayretine üzüldük" dedi.

Hakkâri'nin Çukurca İlçesi'nde 27 Mayıs 2009'da mayın patlaması sonucu 7 asker şehit olmuş, olaydan sonra Tuğgeneral Es'in Tuğgeneral Gürbüz Kaya'yla yaptığı ve mayınları kendisinin döşettirdiğini söylediği telefon kayıtları internete düşmüştü.

Şehit ailelerinin suç duyurusu üzerine Es hakkında açılan davaya dün Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde devam edildi.

Tuğgeneral Es, mayınları kendilerinin döşemediğini belirterek, kendisini PKK'nın internet sitesinde çıkan haberi göstererek savundu. Es, PKK'nın internet sitesi "hpg-online"daki örgütün eylemi kabul ettiğine dair haberi hatırlattı.

Şehit yakınlarının avukatları ise terör örgütünün bir mantar patlamasını dahi propaganda amaçlı üstlendiğini belirterek, lehte ya da aleyhte tanıklar ve bilirkişi raporu dururken, örgütün internet sitesi delil gösterilerek aklanma gayretinin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Duruşmada, Mahkeme Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in internette yayınlanan ses kayıtlarında dava konusu olaya ilişkin beyanlarda bulunması nedeniyle tanık olarak dinlenilmesi konusundaki talebin, davanın esasına ilişkin olmaması ve delille ispat edilmek istenen olayın karara etkisinin bulunmaması nedeniyle reddine karar verdi.

Mahkeme, Koşaner'in internette yayınlanan ses kayıtlarına ilişkin Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığından gönderilen 43 sayfalık dokümanı Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı'na geri gönderdi.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Tuğgeneral Zeki Es, Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan, Kurmay Binbaşı Hakan Alaçam ve avukatları ile müdahil olarak şehit askerlerden Deniz Demirci'nin annesi Raziye Demirci, babası Halil Demirci ve avukatları katıldı.

ZAMAN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39