• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Pastırma Ve Sucukta Patlama Bekleniyor

Pastırma Ve Sucukta Patlama Bekleniyor
Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden pastırma ve sucuğa zam yapılmadı.
Pastırma ve sucuk satışlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden pastırma ve sucuk işletmecisi Adem Karaca, "Ramazan'dan dolayı gurbetçilerimizin artmasını bekliyorduk ama umduğumuz gibi olmadı. Ramazan'dan sonra bir gurbetçi patlaması bekliyoruz" dedi.
Ramazan'da pastırma ve sucuk satışlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayserili pastırma ve sucuk işletmecisi Adem Karaca, Türkiye’nin her yerinden Kayseri'ye talep olduğu için pastırma ve sucuk siparişlerinde çok büyük bir artış gözlendiğini bildirdi. Karaca, "Pastırma ve sucukta herhangi bir fiyat artışı yapmıyoruz. Vatandaşlarımız, rahat bir şekilde pastırma ve sucuk yesin diye tam tersine kampanya yaptık" şeklinde konuştu.
Karaca, Ramazan'ın gelmesiyle birlikte pastırma ve sucuk satışlarında her yıl olduğu gibi bu yıl da artış olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Kayseri esnafı olarak Ramazan'da hiçbir fiyat artışı yapmadık tam tersine Ramazan boyunca fiyatlarımızı geriye çektik. Bu arada, bütün İslam aleminin Ramazan'ını kutlarken, sofralarında pastırma ve sucuk yemelerini tavsiye ediyoruz. Satışlarımızın günden güne artmasından dolayı da gayet memnunuz.
Bu arada, Ramazan'dan dolayı gurbetçilerimizin artmasını bekliyorduk ama umduğumuz gibi olmadı. Beklediğimiz kadar gurbetçi gelmediği için umduğumuz satışı bulamadık. Ramazan'dan sonra da bir gurbetçi patlaması bekliyoruz. Ramazandan sonra satışlarımızın şu ankinin iki katı olmasını bekliyoruz. Bu arada sıcak havalar da satışlarda etkili oluyor. Sıcaklarda pastırma ve sucuk satışlarının fazla olmamasının sebebi ise insanları susatması."
Kayseri dışındaki vatandaşların, kendilerinden kargo şirketleri aracılığıyla pastırma ve sucuk talep ettiklerini kaydeden Karaca, ''Vatandaşlarımız sofralarında pastırma, sucuğu istiyor, özlem duyuyor. Biz de kargoyla gönderiyoruz" dedi.

"SÜPER KUPA VE SÜPER LİG MAÇLARI SATIŞLARI ETKİLEYECEK"
Kayseri'nin spordaki başarılarının da devam ettiğini kaydeden Adem Karaca, "Erciyesspor da Süper Lig'e çıktı ve bu ligte 2 takımımız oldu. Dolayısıyla Kayseri'ye 2 kat daha fazla misafir gelecek, bu da bizim satışlarımızı artıracak" ifadelerinin kullandı.
Karaca, ''Erciyesspor Süper lige çıktığı için Kayseri olarak övünç duyuyoruz. Şu anda haftada bir kez maçımız varken ikiye çıkacak. Dışarıdan maça gelecek misafirlerimizin bizim satışlarımıza olumlu bir etki yapacağını düşünüyoruz. Pastırma ve sucuk satışları ister istemez artar diye konuştu.
Ülkemizde gerçekleştirilen U-20 Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapan Kayseri'ye dışarıdan gelen sporcular, teknik heyet, basın mensupları, misafirler ya da taraftarların Kayseri’ye bir etki sağladığını ifade eden Karaca, ''Alışverişler biraz daha arttı, otellerimiz doldu ama pastırma ve sucuk satışları U-20’de fazla artmadı'' dedi.
Karaca, ancak 11 Ağustos'ta Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçından önce satışlarda olumlu bir artış beklediklerini kaydederek, ''Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp, pastırma ve sucuk yemelerini bekliyoruz'' diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39