• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

PAZARÖREN BESİ ÇİFTLİĞİ AÇILDI

PAZARÖREN BESİ ÇİFTLİĞİ AÇILDI
Kayseri Şeker ile Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yatırımı olan ve bölgeye ışık tutacak, Tarımda-Model Besi Çiftliği ve Çiftçi Eğitim Merkezi Projesi hayata geçti.

20171216_133525.jpg

Yapımına 2017 yılı Haziran ayında başlanan ve 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan 2500 büyükbaş hayvan kapasiteli Pınarbaşı-Pazarören Besi Çiftliği ve Çiftçi Eğitim Merkezinin 16 Aralık 2017 günü açılışı yapıldı.


Açılış törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Bakanlık temsilcileri, İl Protokolü, Kayseri, Yozgat ve Sivas İllerinde Kayseri Şeker’e bağlı 12 Bölgedeki İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Kayseri Pancar Kooperatifi ile Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyeleri, çalışanlar ve yaklaşık Üç bin çiftçi katıldı.


Törende konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki; Türkiye'de sistem belli.
Belediyeler ve siyaset içinde de bu belli. İyi bir adam getirirsiniz orayı ihya eder.

Başka birini getirirsiniz orayı mahveder. Belediyede göreve geldik borç batağındaydı şimdi yatırımlar yapar hale geldi. Şeker Fabrikası da 5-6 sene öncesine kadar borç batağındaydı. 600 milyon lira civarında borcu vardı, maaş ödeyemiyorlardı. Şimdi ise açığa çıktı, parası var, pulu var. Yapılan güzel yatırımlar var.

Allah yolunuzu açık etsin. Burada hepinizin duası var. Her şey sizin için yapılıyor. Allah rızası için yola çıkıldığında Allah yardımcı oluyor. Bizler bu milletin evlatlarıyız, bu milletin değerlerini taşıyoruz.

Hizmet için buradayız ve sonuna kadar da hizmet etmeye devam edeceğiz. Cenabıhak Siz inanıyorsanız güçlüsünüzdür diyor, biz inanıyoruz güçlü olacağız, bundan sonra da. Bir taraftan da bu tür yatırımlarla Türkiye'yi geleceğe taşıyacağız dedi.


Tören esnasında ayrıca Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay birer konuşma yaptılar.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı yaptığı konuşmasında: Pınarbaşı İlçemizde Sığır yetiştiriciliğinin profesyonel olarak yapılmasına destek sağlayacak olan Pazarören Besi çiftliği ve Çiftçi Eğitim Merkezinin önemine dikkat çekti.

Vali Kamçı; Hayvansal gıdalar, sağlıklı ve dengeli beslenmenin ana yapı taşlarından birini oluşturmakta ve insan sağlığı için oldukça önemli bir besin gurubu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu kapsamda hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi, modernleştirilmesi ve kendi kendine yeten bir ülke olmamız bakımından yapılacak yatırımlar stratejik öneme sahiptir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis İlimiz ve ülkemizin hayvansal gıda ihyacının karşılanması bakımından önemli katkılar sağlayacak, örnek bir tesis olarak hizmet verecektir.

Aynı zamanda çiftçilerimiz için bir eğitim merkezini de içerisinde barındıran besi çiftliğimizin bu kapsamda oldukça faydalı olacağın kanaatindeyim diye konuştu. Kayseri Milletvekili ve Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yaptığı konuşmada; Pınarbaşı-Pazarören Besi Çiftliği ve Çiftçi Eğitim Merkezinin Bölge çiftçilerimize büyük katkısının olacağını düşünüyorum. Emeği geçen ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum dedi.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik konuşmasında; Amacımız insanların doğduğu yerde doyması, orada mutlu şekilde yaşamasını ve Köylerden Şehre göçün önlenmesi sağlamak içindir.

Bu maksatla ilçelerimize önemli hizmetler götürüyoruz. Tarım Hayvancılık için yaptığımız, Tarıma can suyu projesi, Soğuk süt zinciri, gibi projelere öncülük ediyoruz dedi.


Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök de yapmış olduğu konuşmasında Şeker sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılar, Şeker Kuruluna atama yapılmaması ve gerekli denetimler yapılmadığı için ve Nişasta bazlı şeker üretimindeki serbestliğin Şeker sektörüne olumsuz yöndeki etkilerine dikkat çekti.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş da konuşmasında; Tarım ve Hayvancılık alanındaki bu önemli yatırımın hayata geçmesindeki sürece değindi ve Pınarbaşı-Pazarören Besi Çiftliği ve Çiftçi Eğitim Merkezinin hayata geçmesi son derece mutluluk verici bir gelişmedir. Bu proje bölgemize ve çiftçimize hem üretim hem de istihdam açısından büyük katkı sağlayacaktır dedi.


Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da konuşmasında; Kayseri Şeker’in yaptığı ve yapımı devam eden projeleri yanı sıra Pancar taban fiyatını en erken açıklayarak 27-28 aralık günlerinde 2017-2018 kampanya dönemi pancar bedellerinin ödeneceğini belirtti.


Başkan Akay; Pınarbaşı-Pazarören Besi Çiftliği ve Çiftçi Eğitim Merkezinin projesinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait 1180 dekar alanda, Kayseri Şeker ve Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ortak projesi olarak yapılan Pınarbaşı -Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi ve Besi Çiftliği projesinde; 6 besihane, 2 kaba yem deposu,1 garaj,1 idari bina ve çiftçi eğitim merkezi,1 teknik personel hizmet binası ve 19 bin metrekare kapalı alan bulunduğunu ve Çiftliğin makine ekipmanları ve hayvan yatırımlarıyla birlikte yaklaşık 22 milyon liraya mal olacağını açıkladı.


Başkan Akay, Yaklaşık on bin çiftçiyle sözleşmeli şeker pancarı tarımı yapan Kayseri Şeker, çiftçinin üretimi olan Kuru fasulye, nohut, arpa, danelik mısır, yulaf, gibi ürünlerde sözleşmeli ekim yanında, sözleşmeli olmasa da çiftçilerin ürettiği mercimek, silajlık mısır, çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak çekirdeği, gibi ürünleri de alarak Mimarsinan OSB de kurulan paketleme tesislerinde işlendiğini ve ürünlerin değerlenmesi sayesinde bölgede çiftçiliğe olan ilginin artmasına katkı sağlandığını, Bu proje ile birlikte Kayseri Şeker tarafından başlatılan sözleşmeli tarımda bir adım daha ileri gidilerek kaba yem bitkilerinde de sözleşmeli tarım dönemine geçileceğini belirterek projenin gelişmesinde emeği geçen katkısı olan Kurum, Kuruluş ve şahıslara teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde tesislerin açılışı gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39