• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Pelin Gündeş Bakır Afgan Mültecileri İle Bir Araya Geldi

Pelin Gündeş Bakır Afgan Mültecileri İle Bir Araya Geldi
AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Afgan mülteci temsilcileri ile bir araya gelerek, Türkiye’de yaşayan Afgan mültecilerin karşılaştıkları sorunları dinledi.
Türkiye’deki Afgan mülteci temsilcileri, üçüncü ülkelere transferleri için Birleşmiş Milletler’in daha çok yardımcı olmasını ve kendilerine ayrımcılık yapmamasını istedi.
Türkiye’deki sığınma sürecinin uzun olması nedeniyle, çalışma izni, barınma ve sağlık gibi birçok problem ile karşılaştıklarını vurgulayan Afgan mülteci temsilcileri; “Göçmen kabul eden üçüncü ülkeye gitmek için 2003 yılından beri Türkiye’de bekleyenler var. Birleşmiş Milletler’de Afgan mülteci dosyası işlemleri diğer mülteci dosyası işlemlerinden daha uzun sürüyor. Bir mülteci aileden doğan çocuğa herhangi bir sağlık ve tıbbi hizmet sağlanmıyor, bu nedenle geçtiğimiz bir sene içerisinde 9 Afgan mülteciyi kaybettik.” dedi.
Prof. Dr. Gündeş Bakır, Türkiye’de yaşayan mültecilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak, üçüncü ülkeye geçişlerde daha fazla kontenjan sağlamak ve mültecilerin sağlık problemlerini gidermek amacıyla, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor, Birleşmiş Milletler yetkilileri ve Kayseri Yabancılar Şube Müdürlüğü ile görüşmelerde bulundu.
Türkiye’de 25 ilde 5000 Afgan mülteci olduğu bilgisini alan Prof. Dr. Gündeş Bakır, Afgan mültecilerin bulundukları illerdeki Ak Parti Milletvekillerini tek tek arayarak, Afgan mülteciler için randevu aldı.
Afgan mülteci temsilcileri, AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır’ın kendilerine gösterdiği ilgi, alaka ve çabalarını sevinç ile karşıladılar ve teşekkürlerini ilettiler.
Kayseri Milletvekili, Afgan mülteci temsilcileri ile ertesi gün Birleşmiş Milletler yetkilileri nezdinde ikinci bir toplantı gerçekleştirdi.
Avrupa Konseyi Göç Komisyonu üyesi olan Prof. Dr. Gündeş Bakır, dünyadaki mültecilerin ve siyasi sığınmacıların ağırlıklı olarak Türkiye, Amerika ve Kanada tarafından kabul edildiğini, özellikle Avrupa ülkelerinin mülteci kabul kontenjanlarının ve kotalarının arttırılması için Avrupa Konseyi nezdinde de girişimlerde bulunacağını söyledi. Daha sonra Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor ile bir görüşme gerçekleştiren Prof. Dr. Gündeş Bakır, mültecilerin insan haklarının iyileştirilmesi ve üçüncü ülkeye transferlerde gelişmiş ülkeler arasında adil bir kabul kota dağılımının olabilmesi için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39