• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

PINARBAŞI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE BOMBALI SALDIRI DAVASI

PINARBAŞI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE BOMBALI SALDIRI DAVASI
2 KİŞİNİN ŞEHİT OLDUĞU PINARBAŞI SALDIRISINDA 941 YIL HAPİS CEZASI

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyla ilgili tutuklu yargılanan sanıklara 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 941 yıl hapis ve 162 bin lira adli para cezası verildi. 
25 Mayıs 2012 tarihinde Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen terör saldırısında 2 kişi şehit olmuştu. Saldırının ardından yakalanan 8 kişiden 3'ü tutuklanmış, 5 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Kayseri Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava bugün sonuçlandı. Ankara Sincan F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan A.Ç., telekonferans sistemi ile mahkeme heyetine savunmasını yaptı. A.Ç. savunmasında, "Ne diyeyim hakim bey. Ben ve çocuklarım mağduruz. Beratımı istiyorum" dedi.
Yapılan yargılama sonrasında mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan A.Ç., B.Ö. ve M.D.'ye ayrı ayrı 'iki kişiyi tasarlayarak öldürmek' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçunda ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, '10 kişiyi öldürmeye teşebbüs' suçundan 10 kez 15’er yıl hapis, 'diğer 11 kişiyi öldürmeye teşebbüs' suçundan 10 kez 14’er yıl hapis cezası, 'nitelikli silah bulundurma ve ülkeye sokma' suçundan 12’şer yıl hapis ve 24’er bin TL adli para cezası, 'patlayıcı madde bulundurma ve nakletme' suçundan 10’ar yıl hapis ve 30’ar bin TL para cezası verdi. Tutuksuz sanıklardan N.Ö. ve S.A.'ya 'terör örgütüne yardım' suçundan 3’er yıl hapis ve her iki sanığa 'sahte resmi evrak tanzim etme' suçundan 4’er yıl 6’şar ay hapis cezası verilirken, A.D. ve N.D.'ye ise terör örgütü üyesi olan sanık B.Ö.'ye yardım etmekten 3'er yıl hapis cezası verildi. Davada tutuksuz yargılanan M.D. ise beraat etti.
Mahkeme, tutuklu sanıkları toplamda 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu, toplam 941 yıl hapis ve 162 bin lira adli para cezasına çarptırırken, tutuksuz 4 sanığa ise toplam 21 yıl hapis cezası verildi.
25 Mayıs 2015 tarihinde Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne PKK’lı teröristlerin düzenlediği intihar saldırısında polis memuru Ahmet Geben olay yerinde, görevli teknisyen İsmail Sakın ise hastanede şehit olmuş, 3 terörist de ölmüştü. Aralarında polis çocuklarının da bulunduğu 16 kişi ise yaralanmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39