• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

PKK TELSİZLERİ İMDAT ÇIĞLIKLARI İLE İNLİYOR

PKK TELSİZLERİ İMDAT ÇIĞLIKLARI İLE İNLİYOR
Çukurca'da 24 askerin şehit edilmesinin ardından başlatılan sınır ötesi operasyon sürüyor.
Helikopterlerle Irak topraklarına indirilen özel birlikler, teröristlerin Türkiye'ye geçiş noktalarını kontrol altına aldı. Yurtiçin-deki operasyon ise Çukurca çevresinde yoğunlaştı. Kazan Vadisi ve Haskel Dağı bölgelerinde PKK'lıların geçiş gü- zergahları özel birlikler tarafından tutuluyor.

Teröristlerin bulunduğu düşünülen alanlar uçaklar tarafından bombalanıyor. İnsansız hava araçlarının tespit ettiği noktalar Kobra helikopterlerle de ateş altına alınıyor.

Diyarbakır 2'nci Taktik Hava Üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16 savaş uçakları, öncelikle PKK kamplarındaki uçaksavar bataryalarını hedef alırken, stratejik bölgelere Sikorsky helikopterlerle özel birlikler indiriliyor. Kara harekatına katılan birlikler teröristlerin bulunabileceği alanları tarıyor. PKK'lıların çevredeki köylere yerleşerek peşmerge gibi davranma ihtimalini de değerlendiren güvenlik güçleri, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi birlikleriyle sürekli koordinasyon sağlıyor.

Özel birlikler, PKK'lıların mayın tuzağı ve pusu girişimleri sebebiyle son derece dikkatli davranıyor. Bu durum askerlerin ilerleyişini yavaşlatıyor. İHA'ların görüntüleri ve yer birliklerinin verdiği koordinatlara göre Diyarbakır 2'nci Taktik Hava Üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16 savaş uçakları belirlenen hedefleri bombalıyor. Zap kampını da içinde barındıran Haftanin bölgesinde zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlandığı belirtiliyor. Zap kampına doğru ilerleyen özel birliklerin Irak topraklarında yaklaşık 8 kilometre ilerlediği kaydediliyor. Askerlerin kendi aralarındaki haberleşmesi için seyyar telsiz röleleri kurulduğu, uzaktan kumandalı patlayıcılara karşı da sürekli seyyar jammer cihazlarının önlem aldığı belirtiliyor.

Hakkari sorumlusu öldürüldü

Saldırıda, PKK'nın askerî kanadı HPG'nin askerî konsey üyeleri Yücel Halis ve Guhar Çekirge ile KCK'nın yürütme konseyi üyesi Rüstem Osman hayatlarını kaybetti. Yücel Halis'in, PKK'nın Hakkari sorumlusu olduğu belirtiliyor.

12 Mehmetçiğin şehit düştüğü Dağlıca baskınının planını da Halis'in hazırladığı, bu saldırıda kaçırılan 8 askerin teslimi sırasında hazırlanan tutanağa da PKK adına imza attığı ifade ediliyor. Halis'in ismi, 37 kişinin yanarak can verdiği Madımak katliamıyla ilgili soruşturmada da geçmişti. Terörist Yücel Halis, örgüt içinde 'Koçgiri celladı' adıyla da biliniyordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kavaklı ile başlayan operasyonları, terör örgütü PKK'nın kayıplar vermesine ve örgütün Hakkari-Şırnak'ta güç kaybetmesine sebep oldu. Bu operasyonlarda terör örgütü sadece militan düzeyinde değil, üst seviyede de ciddi kayıplar verdi. Operasyonda öldürülen Rüstem Cudi'nin Hakkari-Çukurca karayolunda mayınlı ve silahlı pusuda 9 güvenlik görevlisinin şehit edilmesiyle sonuçlanan eylemi planladığı ortaya çıkmıştı. Cudi'nin örgüt içinde HPG Komutanı Fehman Hüseyin ve KCK üyesi Nureddin Sofi'yle birlikte en güçlü üç Suriyeli komutandan biri olduğu kaydedildi.

PKK Telsizleri ‘İmdat' Çığlıklarıyla Çınlıyor

Tamamı komando, JÖH ve Özel Kuvvetlere bağlı 22 taburla yapılan operasyonlarda kıstırılan PKK'lılar telsizlerden örgüt yöneticilerine yardım çığlıkları gönderiyor.

‘İmdat' çığlıkları atan teröristler, kaçarken de yaralı arkadaşlarını öldürmeleri yolunda üstlerinden talimat aldı.

İşte o konuşmalardan biri:

- Kırsaldan gerillayı toplayın...

- Havanı'nın aşağısındayız. Bize destek lazım... Destek...

-Yoksa gerilla için çok acı olur.

YARALI TERÖRİSTE SIKIN

- Ben ne yapayım? Bir gerilla ağır

- Sıkın... Kaçın... Kafasına sıkın

- 20'nin üzerinde yaralı var. Yaralı

- Roket atın... Roket...

Haftanin'e girdiler

Peşmergelerin verdiği istihbaratı değerlendiren ‘Bordo Bereliler', Kuzey Irak'ta nokta operasyon yaparak, PKK'nın Hatfanin kampına girdi. ‘Bul, gir, imha et, terk et' taktiğini uygulayan seçkin birliklere ‘Yarasa' adı verilen her türlü hava koşulunda hareket yeteneğine sahip özel donanımlı Sikorsky'ler de eşlik ediyor.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ağırlığı yurtiçinde olmak üzere terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı kara operasyonunun Kuzey Irak ayağından dün önemli bir bilgi geldi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge güçlerinden ciddi şekilde istihbarat almaya başlayan ‘Bordo Bereliler' Haftanin kampına girdi.

Sınır ötesinde birkaç nokta

Genelkurmay Başkanlığı da önceki gün harekatla ilgili yaptığı açıklamanın bazı medya organlarınca, ‘22 taburla Kuzey Irak'a girildiği' yönündeki haberleri düzeltme ihtiyacı duydu. Genelkurmay dün şu açıklamayı yaptı: “20 Ekim 2011 tarihinde yapılan açıklamada, yurt içinde ve yurt dışında 5 ayrı noktada 22 tabur ile operasyonların devam ettiği belirtilmiştir. Kara ve hava operasyonlarının büyük bir bölümü yurt içinde, ağırlıklı olarak Çukurca bölgesinde sürdürülürken Irak Kuzeyinde, sınır ötesinde birkaç noktada kara ve hava harekatına devam edilmektedir.”

Özel Harekat Çukurca'da evleri arıyor

Hakkar'nin Çukurca ilçesi Yeşilçay Mahallesi'nde bir ihbar üzerine operasyon yapan polisler, mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Evlerde arama yapan polisler basın mensupları bölgeye yaklaştırmadı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39