• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

PKK ve BDP'den esnafa ŞOK tehdit!

PKK ve BDP'den esnafa ŞOK tehdit!
12 PKK'lının cenazesinden bir gün önce aralarında BDP'li belediye meclis üyelerinin de bulunduğu bir grubun Siirt esnafını dolaşarak tehdit ettiği ortaya çıktı.
Grubun, “Kepenk kapanmazsa dükkanınızı yakarız” tehdidi gizli tanık ifadelerine yansıdı.

Siirt'te 12 teröristin ölümü sonrası esnafa zorla kepenk kapattırdığı iddiasıyla “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme”, “Terör örgütünün propagandasını yapma”, “İş ve çalışma hürriyetini ihlal” suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 7'si tutuklu 13 sanıklı davanın gizli oturumunda Şafak 56, Mehtap 56, Mizgin 56 ve Tarık 56 kod isimli gizli tanıkların açıklamaları tehdit gerçeğini gözler önüne serdi.

Dükkanları tek tek dolaştılar

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk olarak gizli tanık Şafak 56 dinlendi. İşyerlerinin kapatılması için tüm esnafların cenazeden bir gün önce dolaşıldığını aktaran gizli tanık Şafak 56, “Tüm esnafların dolaşıldığını ben diğer esnaf arkadaşlarımın beyanlarından öğrendim. Kalabalık bir grup rast gele gruplar halinde işyerlerine girerek, ‘Yarın kepenklerinizi kapatacaksınız. Kapatmayan olursa camlarınızı indireceğiz. Dükkanlarınıza Molotof atacağız' dediklerini de yine esnaf arkadaşların beyanlarından öğrendim. Benim iş yerimin önüne gelen ise Kurtalan Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan E.E isimli bayandı. Bana hitaben, ‘12 şehidimiz var. Bu yüzden yarın kepenkler kapatılacak. Aramızda kesin karar aldık. Eğer açan olursa camlarını aşağı indireceğiz' dedi. Bunun üzerine bende kendisine, ‘herkes kapatırsa ben de kapatırım' dedim. Korktuğumdan ve işyerime zarar geleceğinden dolayı bende bir gün sonra iş yerimi açamadım. 3-4 kişi sırayla diğer dükkanları dolaştılar” dedi.

"12 şehidimiz var kepenk kapat"

Diğer gizli tanıkların ifadelerinde de şu sözler yer aldı: “15 Mayıs 2011'de 8-10 kişilik bir grup işyerime geldi. Diğer işyerlerinin de bulunması ve kalabalık olmaları nedeniyle işyerinin kapısının önünde bana karşı, ‘12 şehidimiz var. Yarın kepenkler açılmayacak. Açanların dükkanlarını yakarız camlarını kırarız' şeklinde sözler söylediler. Kepenk kapatma eyleminin 3 gün devam edeceğini bildirdiler. Bu şahıslar içinde bir kaçını ismen biliyorum.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39