• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

PKK'dan şok talimat: AKP'nin...

PKK'dan şok talimat: AKP'nin...
Kandil'den BDP'ye gönderilen talimatlar harfiyen yerine getirilmiş...
PKK'nın Kandil'den şehir yapılanması KCK kanalıyla BDP'ye gönderdiği seçim talimatlarının belgeleri ortaya çıktı. SABAH'ın ulaştığı bu belgelere göre 12 Haziran seçimleri öncesinde gönderilen talimatlar harfiyen yerine getirildi.

Terör örgütü PKK'nın askeri üs olarak kullandığı Kandil'deki komuta konseyi tarafından Koma Civaken Kurdistan (KCK) kanalıyla Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) gönderilen seçim talimatlarının belgeleri ortaya çıktı. SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı bu belgelere göre 12 Haziran seçimleri öncesinde Kandil'den BDP'ye sürekli gönderilen talimatlar harfiyen yerine getirildi. Örgütün komuta kademesinin konuşlandığı Kandil'in, BDP'yi demir yumrukla yönettiğini ispatlayan Kandil-KCK-BDP haberleşmesine ilişkin belgeler, 12 Haziran seçimleri öncesinde bütün aday listelerinin örgüt tarafından hazırlandığını gözler önüne seriyor. Belgeler, Levent Tüzel'den Sebahat Tuncel'e, Şerafettin Elçi'den Murat Öztürk'e bütün adayların Kandil tarafından belirlendiğini ve bazı adayların yerinin ve sırasının değiştirilmesi nedeniyle parti yönetiminin örgüt yönetiminden azar işittiğini gösteriyor.

BDP'YE ELEŞTİRİ

PKK'nın paralel devlet yapılanması KCK'nın Türkiye Sözcüsü Nihat Oğraş tarafından BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk'a gönderilen maillerde BDP'nin, milletvekili aday listelerinde örgütün bilgisi dışında değişiklik yapmasının hesabı soruluyor. Maillerde, "Kim hangi nedenle bu değişikliği yaptı. Bu bilgiyi bize verin. Bunun altında bir hinlik var" deniliyor. Belgelere göre BDP il teşkilatlarının kendi bildiğini okuması üzerine, Kandil'den "Bu önemli dönemde ukalaca süreçle oynayan, oynama cesareti gösterenlere asla müsamaha göstermemeliyiz. Mardin il yönetiminin yaptığı terbiyesizlik gibi durumlara yol açılmamalıdır" mesajı gönderiliyor. KCK'nın bu tür mesajları BDP'de depreme neden oldu. 28 Mayıs 2011 tarihinde saat 23:41'de oluşturulan ve Nihat Oğraş tarafından kullanılan bedewi-arap@ hotmail.com isimli e-posta adresinden Aysel Tuğluk'a ait ayseltugluk@ hotmail.com isimli e-posta adresine gönderilen e-postada şu ifadelere yer veriliyor:

ERDOĞAN MİTİNGINE TALİMAT

"Öncelikle biz şunu öğrenmek istiyoruz. Milletvekili listeleri geldiğindeİstanbul3. Bölgeye L. Tüzel ile M. Avcı (Levent Tüzel ve Mustafa Avcı'yı kast ediyor) verilmişti. Biz L. Tüzel'i 1. Bölgeye verdik, onun yerine de S. Tuncel'i (Sebahat Tuncel'i kast ediyor) kaydırdık. Ve bunun böyle kalmasını ısrarla istedik. Sonra kim hangi nedenle değiştirdi bilmek istiyoruz. Şimdi bunun altında bir hinlik olabilir. Urfa ve Van gibi yerlerin üzerinde iyi durmalısınız. Kimse oy kaydırması yapmamalıdır. Aynı şekilde Ş. Elçi (Şerafettin Elçi kast ediliyor) üzerinde de durulmalıdır. Herhangi bir biçimde kayma yapılmasının AKP'ye hizmet edeceği açıktır. İbrahim Binici için 'Çalışmayız' diyenler kimdir. Kimse ya ikna olurlar ya da görevden alınırlar."

Kandil'in mesajlarını içeren 20 Mayıs 2011 tarihli mailde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı AK Parti'ninDiyarbakırmitingine katılımın azaltılması için ne gerekiyorsa yapılması talimatı veriliyor. Bu mailde örgüt yöneticileri "AKP'nin Kürdistan'daki oyları sıfırlanmalı" diyor. Yine Kandil'in mesajlarının iletildiği 24 Mayıs 2011 tarihli mailde adaylar konusunda düzenlemenin nasıl yapılması gerektiği anlatılıyor. Bu mailde son olarak Van depreminden sonra valiliğin dağıttığı yardımların depremzedelere ulaştırılmasını engellediği ileri sürülen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile ilgili talimatlar da yer alıyor. Mailde bağımsız milletvekili adayı Kemal Aktaş adına Bekir Kaya'nın seçim çalışması yürütmesi isteniyor.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER

SABAH, Kandil'in talimatlarının en açık şekilde dile getirildiği maillerin yanı sıra PKK Avrupa Sorumlusu Sabri Ok ile KCK yöneticisi Nihat Oğraş'ın İtalya'da çekilmiş fotoğraflarını da ilk kez yayınlıyor. Sabri Ok, KCK'nın Türkiye Meclisi Sorumlusu. Bugüne kadar Türk basınında Avrupa'da çekilmiş fotoğrafları hiç yayınlanmayan PKK'nın Avrupa sorumlusu Sabri Ok İtalya'da görüntülendi. Fotoğraftaki kişilerden Nihat Oğraş KCK Yürütme Kurulu üyesi ve KCK Meclisi Türkiye Sözcüsü. Nihat Oğraş Haziran ayında KCK soruşturması kapsamında tutuklandı. Oğraş 5 Mart 1973 Mardin Nusaybin doğumlu. Genel Bilgi Toplama (GBT) kayıtlarına göre Nihat Oğraş 1 Ocak 1992 tarihinde İstanbul Fatih'te hırsızlık suçundan, 1 Ocak 1996 tarihinde de terör amaçlı örgüte üye olma suçundan Edirne'de gözaltına alınmış.

İstihbarat KCK'nın verdiği talimatları tespit etti

Türk istihbarat birimlerinin ve polisin takibine takılan haberleşme, PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın Kandil adına BDP'ye nasıl mesaj taşıdığını gözler önüne serdi. Talimatlar, Kandil'den "Celal" kod adlı yönetici tarafından ve "Koordinasyon" adına gönderildi. KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın verdiği seçim talimatları, örgütün seçim operasyonu için bir defaya mahsus olmak üzere kullandığı bu kod isimler üzerinden önce KCK'nın iki numaralı ismi olan Nihat Oğraş'a gönderildi. Oğraş, Kandil'in mesajlarını virgülüne bile dokunmadan BDP'ye iletti. Bu muhaberede "Kasım" kod adını kullanan Oğraş, talimatları, bedewiarap@ hotmail.com adresinden BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un ayseltugluk@ hotmail.com adresine gönderdi. KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, örgütün yayın organı Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada KCK operasyonlarında tutuklananlar ile kendisi arasında telefon trafiği veyainternetyazışması olmadığını öne sürmüştü. SABAH'ın ulaştığı yazışmalar Karayılan'ın iddialarını da geçersiz kılıyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39