• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

PKK'yı köşeye sıkıştıran operasyon!

PKK'yı köşeye sıkıştıran operasyon!
Terör örgütü PKK'nın en stratejik kamplarından birisi olarak bilinen Hakkari-Şırnak sınırındaki Kavaklı kampına yönelik Jandarma ve Özel Harekât polisleri tarafından gerçekleştirilen operasyon, örgütü telaşlandırdı.
Operasyonda, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken mühimmat depoları ve kış için hazırlanan erzak stokları imha edildi. PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Suriye uyruklu Bahoz Erdal'ın militanlarına telsizden 'Kavaklı'nın intikamını almaları' için talimat verdiği belirlendi. İstihbarat birimleri, ülke genelinde muhtemel karakol baskınları ve canlı bomba eylemlerine karşı ilgili birimlere uyarıda bulundu.

Teröre karşı uygulamaya konulan yeni mücadele stratejisi kapsamında iki hafta önce Kavaklı ile Kato Dağı'ndaki PKK kamplarına yönelik 2 bin özel harekatçı jandarma ve polis ekipleri tarafından geniş çaplı bir operasyon başlatılmıştı. Kato, Çeltik, Beytüşşebap, Kavaklı, Yoncalı ve Armutlu bölgelerinde bulunan sığınak ve mağaralar imha edilmişti. Kavaklı baskınının ardından örgütün telsiz konuşmalarını yakın takibe alan istihbarat birimleri ilginç bilgilere ulaştı. Hakkari bölgesinin sorumlularından Bahoz Erdal'ın örgüt mensuplarına 'askere, polise ve sivillere yönelik şiddeti artırın' talimatı verdiği tespit edildi. Erdal'ın özellikle karakol baskınları yapılarak ses getiren eylemlere ağırlık verilmesini istediği, "Kavaklı'nın intikamını almak için gerekenleri yapın." dediği öğrenildi.

İstihbarat birimleri,Türkiyegenelindeki tüm güvenlik birimlerini uyardı. Özellikle karakol ve çevrelerindeki muhtemel saldırılara karşı 24 saat teyakkuzda olunması, şehirlerde canlı bomba saldırılarına karşı takiplerin artırılması istendi. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki askerî birliklerde alarmın üst seviyeye çıkarıldığı da gelen bilgiler arasında. Öte yandan Kavaklı operasyonunda görev yapan Özel Harekât birimlerinin terörle mücadelede aktif rol almalarında sıkıntılar yaşandığı ileri sürülüyor. Yetki karmaşasının aşılamadığı belirtilirken, 'yönetimin kimde olacağı' tartışmalarının gündeme geldiği vurgulanıyor. Emniyet özel timlerinin Kavaklı operasyonuna katılması konusunda ise il valisinin sorumluluk aldığı belirtiliyor.

ZAMAN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39