• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

PMYO Başvuruları Başladı

PMYO Başvuruları Başladı
29 Haziran'da yapılacak PMYO için başvurular başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2014 PMYO için başvuru şartları, PMYO başvuru tarihleri ve PMYO başvuru için gerekli belgeler haberimizde detayları ile yer almaktadır.

PMYO yani 2014 Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı başvuruları başlıyor. 2014 Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı (2014-PMYO), 29 Haziran 2014 tarihinde uygulanacaktır. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan mülakat sınavını başararak yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar başvurularını 4-9 Haziran 2014 tarihleri arasında yapacaklardır. Yazılı sınava girmeye hak kazananlar için başvurular başlıyor. İşte PMYO sınavı ile ilgili ÖSYM'nin duyurusu ve detaylar...


ÖSYM'NİN 2014-PMYO DUYURUSU

"2014 Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı (2014-PMYO), 29 Haziran 2014 tarihinde uygulanacaktır. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan mülakat sınavını başararak yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar başvurularını 4-9 Haziran 2014 tarihleri arasında yapacaklardır.   

Adaylar başvurularını İnternet aracılığıyla bireysel olarak veya herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecektir. Başvuru Merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru süresi bittikten sonra başvuru alınmayacaktır.

Adaylar başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır.  Sınav ücretini yatırmak sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu gerektiği şekilde tamamlamayan adayların sınava girmeleri mümkün değildir.  

İnternet’ten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için başvuru ekranında “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekmektedir.

Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.

Başvurusunu tamamlayan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

PMYO SINAVINA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR

2014 Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı (2014-PMYO), 29 Haziran 2014

Pazar günü Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacaktır. ÖSYM gerektiğinde, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak listede yazılı merkezlerine ek yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir. Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların bir kısmı, kapasitesi dolmamış diğer sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği yeri saptama yetkisi ÖSYM’ye aittir. ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine atayabilir. Başvuran aday sayısının 1000'den daha az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapıp yapmama akkında ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilir. Sınav, saat 09.30’da başlayacak ve 90 dakika sürecektir. 

Polis Akademisi, mülakat sınavını başararak yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların T.C. kimlik numarası, ad ve soyadı bilgilerini elektronik ortamda ÖSYM’ye bildirilecektir Bu listede T.C. kimlik numarası bulunmayanların sınava başvuru yapması sistem tarafından engellenecektir. 

Sınavda adayların uyması gereken kurallar, yanlarında bulundurmaları ve bulundurmamaları gereken belge ve eşyalar (26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik kapsamında), uygulanacak test konuları ve ağırlıkları ile ilgili bilgi ve değerlendirme yöntemi, aday İnternet erişim şifresinin edinilmesi, itirazlara ilişkin açıklamalar ve yatırılan ücretin iade edilmeyeceğine ilişkin konular iş bu protokol içeriğine bağlı olarak Polis Akademisi tarafından sınava başvuru için verilecek duyuru metninde yer alacaktır. Adaylar sınav ücretini yatırdıktan sonra ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ais.osym.gov.tr internet adresinden 4-9 Haziran 2014 tarihleri arasında başvurularını yapacaklardır. Sınav merkezi tercihi ÖSYM tarafından başvuruda alınacaktır.

ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde bir kayıdı bulunmayan adaylar ile ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacaklardır. ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar başvurularını, bireysel olarak İnternet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden) T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile) veya diledikleri bir ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmaz, elden yapılmak istenen başvurular kabul edilmez.

Sınav ücretini yatıran adaylar, ÖSYM’nin İnternet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu (Sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacaktır.) doldurmuş olarak ÖSYM Başvuru Merkezlerine şahsen başvuracaklar veya ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel başvuru yapacaklardır. Adayların başvurularını yaparken, doldurulmuş Aday Başvuru Formu ile birlikte nüfus cüzdanı veya / süresi geçerli pasaportlarını yanlarında bulundurmaları zorunludur. Başvuru merkezi görevlisi adayın bilgilerini elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı Aday Başvuru Kayıt Bilgileri formunu kontrol etmesi için adaya verecektir. Belge üzerindeki onay kodu sisteme girildikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru yapan adayların başvurularının tamamlanması için, “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak, başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir. Mülakat sınavını başararak yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar dışındaki adaylardan sınav ücretini yatırarak başvuru yapanların başvuru bilgileri dikkate alınmayacak (Polis Akademisi tarafından verilecek mülakat bilgileri dahilinde) ve bu adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenmeyecektir. 

* Geçerli fotoğraf: Son 30 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmış ve başvuru aşamasında fotoğrafı başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek Merkezimiz kayıtlarına alınmış adaylar ile son 30 ay içerisinde herhangi bir nedenle bir başvuru merkezinden fotoğraf güncellemesi gerçekleştirmiş adayların Merkezimiz kayıtlarındaki fotoğrafı geçerli fotoğraftır. Adaylar sınav ücretini yatırdıktan sonra başvurularını yapacaklardır. Sınav ücretini yatırmak, Başvuru Merkezinden 
yeniden şifre edinmek vb. işlemler, başvuru için yeterli değildir. Adaylar sınav ücretini yatırdıktan sonra başvurularını başvuru merkezlerinden veya ais.osym.gov.tr internet adresinden tamamlayarak Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinin dökümünü edinmeli ve sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle korumalıdır. Sınava başvuru işlemi tamamladıktan sonra adaylar başvuru bilgilerini, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr İnternet adresinden alabilecek ve/veya adayların vermiş olduğu dilekçeleri https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden cevaplayabilecektir. 6114 sayılı Yasa gereğince sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları sınav sonuçlarının ilanından 6 ay sonra, cevap kâğıtları 1 yıl sonra imha edilir. ÖSYM’de bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez. Ancak, “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri” duyuru doğrultusunda adaylar, sınavda kullanmış oldukları kendi soru kitapçığı ve cevap kâğıdını Merkezimizde inceleyebilirler. Mülakat sınavını başararak yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar sınav ücreti olarak 4-9 Haziran 2014 tarihleri arasında, Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla, T.C. Ziraat Bankasının ATM ve İnternet bankacılığı aracılığıyla ve PTT İş Yerlerinden ÖSYM adına 50,00 TL yatıracaklardır. Sınav ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. Banka işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM ve Polis Akademisi Başkanlığı sorumlu olmayacağından, dekont bilgileri aday tarafından dikkatle kontrol edilmelidir. Adaylar ÖSYM’ye başvurularını yapmadan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır. Mülakat sınavını başaramadığı hâlde yazılı sınav ücretini yatıran adaylar ile mülakat sınavını başarıp yazılı sınav ücretini yatırdığı hâlde başvurusunu yapmayan, sınava girmeyen veya birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir. Başvuru süresi içinde sınav ücretini yatırmayan ve/veya başvurusunu tamamlamayan adaylar yazılı sınava alınmayacaklardır. 
 
Sınav ücretini yatıran ancak, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvurularını yapmayan adayların, sınav başvuruları tamamlanmamış olacağından bu adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek, bu adaylar sınava alınmayacaktır. Sınav binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtları gerektiğinde kanıt olarak kullanılacaktır. 
 
Başvuru süresi içinde engelli olmayan, ancak, başvuru süresi tamamlandıktan sonra engelli duruma gelen adaylardan, engelli salonu dışındaki sınav salonlarında sınavlarını yapmalarına engel fiziki durumlarında meydana gelen değişiklikler (alçı, sargı bezi kullanma, hastalık, ortopedik engel, sağlık ile ilgili kullanılması zorunlu araç gereç vb.) sağlık raporu ile belgelendirilerek, Genel Amaçlı Dilekçe örneği ile sınavın yapılacağı hafta içerisinde Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar ÖSYM-SHDB’ye ulaştırılmalıdır. Bu adaylardan raporları kabul edilenler “Engelli Salonu”nda sınava alınacaklardır. Engelli Salonu dışında sağlık nedeniyle de olsa herhangi bir alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. kullanılmaz. 
 
Sınava başvuran adaylar, sınavla ilgili düzenlemeleri ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar. Sınav kurallarına uymayan adaylara 6114 sayılı Kanun’a göre işlem yapılır. Sınavlarla ilgili her türlü 
açıklamanın, başvuruların ve sınav sonuçlarının adaylara duyurulması, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yapılır. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39