• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Primi Yatırmayan İşveren İhbar Edilecek

Primi Yatırmayan İşveren İhbar Edilecek
Online kısa mesajla birçok hizmeti vatandaşa iletmeye başlayan SGK, çalışanın primlerini düzenli ödemeyen işvereni de ihbar edecek.
Hasan Bozkurt'un haberi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) vatandaşı sevindirecek bir uygulamaya imza attı .Kurum, emekl imaaşının bağlandığını, sigorta girişinin yapıldığını, sigorta kaydının silindiğini, evlenme ve çeyiz ödemelerini cep telefonu mesajıyla bildirmeye başladı. Hizmetten ücretsiz yararlanmak isteyen 500 binden fazla vatandaş cep numarasını SGK'ya bildirdi.

EMEKLİYE: HAYIRLI OLSUN

Hayatın her alanında yer alan cep telefonu en çokmerak edilen konular hakkında da bilgiler vermeye başladı. Kayıt dışı istihdamlamücadele, vatandaşın ayağına hizmet götürme kapsamında dün hayata geçen cep mesajı için kayıt yaptırmak gerekiyor. SGK'nın internet sitesine girip TC kimlik numarasıyla cep telefonu numarasını eşleştirmeyenlere bu hizmet verilmeyecek. Verilen hizmetler arasında en dikkat çekeni ise emeklilik bekleyenlere gelen "Yıllarca yatırdığınız sigorta primleri neticesinde emekli aylığına bağlandınız.Hayırlı olsun" mesajı. Bu mesajla emeklilik bekleyenler Sosyal Güvenlik Merkezleri'ne gidip gelmekten kurtuldu. Sigortasız çalıştırmanın önüne geçmesi planlanan hizmet ise vatandaşların hastane kapılarından dönmesini önledi.

Cebe gönderilecek "Patron sigortanızı yatırmıyor"' mesajı hizmet boşluğu olanlara anında bilgilendirilecek. Böylece sigorta giriş çıkışı nedeniyle işçinin eşi ve çocuklarının sağlık hizmeti alamaması son bulacak.

67 MiLYON ABONEYE ÇAĞRI

67 milyon cep telefonu abonesinin bulunduğu Türkiye'de online hizmet, posta ve kağıtmasraflarını da büyük ölçüde azaltacak. GSM numaralarını veri tabanında toplamaya devam eden kurum, 2012 yılı içinde söz konusu hizmetleri alabilmek için 'kayıt yaptırın' çağrısını yeniledi. Cep telefonuyla söz konusu hizmetlerin bildirimini almak isteyenlerin "http://app2.sgk.gov.tr/IletisimBilgileri/ jsp/IletisimBilgileriSorgula.jsp" adresinden kayıt yaptırması gerekiyor.

Evlenme ve ölüm yardımları cepte

Cep telefonu mesajları, hak sahiplerini "Acaba benim emeklimaaşım bağlandı mı? Çölyak parası yatırıldımı? Emzirme yardımı verildimi" gibi sorulardan ve kilometrelerce yol gitmekten kurtaracak. SGK'nın cebe gönderdiği hizmetler şöyle: Şahıs ödemeleri, çölyak ödemeleri, SSK sigortalı tescil, BağKur sigortalı tescil, Emekli Sandığı sigortalı tescil, SSK sigortalı işten ayrılış, BağKur sigortalı işten ayrılış, Emekli Sandığı sigortalı işten ayrılış, SSK toptan ödeme, BağKur toptan ödeme, BağKur aylık bağlama, SSK geçici iş göremezlik, BağKur geçici iş göremezlik, SSK emzirme yardımı ödemesi, BağKur emzirme yardımı ödemesi, SSK hizmet borçlanmaları, SSK emekli ödemeleri, SSK cenaze ödemeleri.

BUGÜN GAZETESİ
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39