• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

PROF. DR. TURAN BAYTOP'UN İSMİ ERÜ'DE YAŞAYACAK

PROF. DR. TURAN BAYTOP'UN İSMİ ERÜ'DE YAŞAYACAK
İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin ilk dekanı merhum Prof Dr. Turan Baytop’un adı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) içerisinde bulunan bir sokağa verildi.

Genom Kök Hücre Merkezinde düzenlenen programa, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar ve Eczacılık Fakültesi öğrencileri katıldı. Programda, Prof. Dr. Turan Baytop’un adının bir sokağa verilme aşamasından ve nedenlerinden bahseden Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, “Bu yıl üniversitemiz rektörlüğü tarafından kampüs alanı içerisindeki cadde ve sokaklara bilimsel hayata katkısı olan akademik kariyerde yer bulan büyüklerimizin isimlerinin verilmesine karar verildi. Bu kapsamda Eczacılık Fakültesi ve rektörlük kapsamındaki sokak için sayın rektörümüzden bu şekilde bir isim talebinde bulunduk. Fakültede yaptığımız araştırma ve görüşlerden sonra bu sokağa uygun olabilecek hocamızı Turan Baytop olarak seçtik. Bunun sebebi kısaca üç başlık olarak burada önem kazanmaktadır. Bunlardan birincisi eczacılık mesleğinin duayeni olması, burada eczacılık mesleğinin maddesi olan ilacın bitkilerden olduğunu düşünürsek Türkiye florasına yaptığı katkılardan dolayıdır. İkincisi eczacılık tarihine yaptığı katkılardır. Üçüncüsü ise modern eczacılık eğitimine geçen ilk fakültemiz İstanbul Üniversitesidir. İstanbul Üniversitesinin bu anlamda ilk dekanı olması da ismi belirlememizde yardımcı oldu” diye konuştu.
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, "Üniversitedeki cadde ve sokaklara akademik hayata katkıda bulunan, eskiden ve günümüzde yaşayan Türk bilim insanlarının ve Türk medeniyetine hizmet etmiş olan bilim insanlarının adlarını vermeye karar verdik. Yola, caddeye ve sokağa en yakın fakülte hangisiyse o fakülteyle de ilişkili olmasını arzu etmiş bulunuyoruz. Seçim sonucunda da rektörlük ve eczacılık fakültesi arasındaki sokağa Turan Baytop isminin verilmesini kararlaştırdık. Bugünde o sokağın isminin açılışını yaptık. Burada da konuştuğumuz mesele Turan Baytop’un kimliği, neden bu sokağa bu ismi verdiğimiz, yaptığı hizmetler ve hayatından bahsediyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39