• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Prof. Dr. Ünsal Ban: 'Böyle 'diren'di Recep Tayyip Erdoğan'

Prof. Dr. Ünsal Ban: 'Böyle 'diren'di Recep Tayyip Erdoğan'
Ekonomi alanında yazdığı köşe yazıları ile her daim gündemi etkileyen Prof. Dr. Ünsal Ban bugün kaleme aldığı köşe yazısında Gezi Parkı süreci ve 17 Aralık operasyonunda neler yaşandığını gündemine aldı.

Prof. Dr. Ünsal Ban 'Böyle 'diren'di Recep Tayyip Erdoğan' başlığı ile kaleme aldığı köşe yazısında Gezi Parkı olaylarından 30 Mart yerel seçimlerine kadar geçen süreci gündemine aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti'ye yönelik hazırlanan siyasi linç girişiminin başarısız olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ünsal Ban Başbakan Erdoğan'ın 'Sağlam İrade' damgasını vurmaması halinde 'krizden krize' sürüklenen bir ülke haline geleceğimize dikkat çekti.

 

 Prof. Dr. Ünsal Ban'ın Böyle 'diren'di Recep Tayyip Erdoğan başlıklı yazısı

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Gezi kalkışmasından 30 Mart yerel seçimlerine kadarki yaman sürece 'Sağlam İrade' damgasını vurmasaydı 'krizden krize' sürüklenen bir ülke haline gelmiştik.

*

Aslında süreci çok daha öncesinden başlatmak lâzım.

Yaşı müsait olan, 'İşgal Valisi' tafralarıyla emirler yağdıran IMF görevlilerini gözlerinin önüne getirsin.

Yurt dışına çıkan 'koskoca' bakanların çoraplarına kadar soyuldukları ve duvara yaslandırılıp inceden inceye parmak aramasına tabi tutulduklarını hatırlasın.

Bırakın bakanları, zamanın 'Başbakan'ını ne hallere düşürdüklerini anımsayın; el oğlu çekyatın kenarında oturmuş, bizimki 'mahcup talebe' hallerinde, eller 'öyle' hesap verme modunda!..

O günlerde 'koalisyon ortağı' olarak görev yapmış bir 'Genel Başkan' 30 Mart seçimlerinden önce milletin Erdoğan'ı tercih edişine izah getirmeye çalışırken, 'Biz batırdık bunlara yaradı!' yollu ifadeler kullanmıştı.

Evet, birileri batırdı birilerine yaradı.

Birileri batırdı, kurtarmak birilerine kaldı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yazgısı' bu.

Eline şöyle düzgün işleyen bir yapı geçmedi.

Belediye Başkanlığı'ndan bu yana birilerinin batırdıklarını kurtarmakla geçti vakti.

Güzelim Boğaz'ı kokutan çöp yığınları, İSKİ batığı ile devralmıştı İstanbul'u ve tabii kimsenin nasıl eritileceğine akıl erdiremediği borç sıradağları ile...

O günleri unutmamışsınızdır; İstanbul'u bataktan çıkartıp hak ettiği yere doğru taşırken başına neler geldiğini, neler getirildiğini hatırlarsınız mutlaka...

'Müfredattaki Şiir'i okumasına bile tahammül edemeyenler, doğrusu hayli 'ileri' görüşlüymüş!..

Demek ki o günlerde tahmin etmişler İstanbul'un kurtulmasına vesile olan Recep Tayyip Erdoğan'ın günün birinde ülkeyi de bataktan çekip alacağını!..

*

Bugünün 'kavgası' da böyle.

Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF ile aramızdaki 52 yıllık 'Katolik Nikahı'na son vermesi, stand by anlaşmalarına 'bye bye' çekmesi küresel sömürü odakları ve içteki uzantıları için tahammül edilir işler miydi?..

IMF ile ilişkilerimiz 1947'de başlamış, 1961 ile 2000'li yıllar arasında tam 19 stand-by anlaşması imzalattırılmış bize, 49.5 milyar dolar kredi vermişler, 60 milyar dolar geri almışlar.

2002 ve 2005 yıllarındaki stand-by anlaşmaları dışındakiler sonlandırılamamış, daha doğrusu sonlandırılmak istenmemiş, ilişkinin sürgit böyle 'efendi/köle' modunda gitmesi arzu edilmiş.

Şimdilerde pozisyonlar başka...

IMF komiserleri yine geliyor ama bu kez borç istemek ve İcra Direktörlüğü gibi önemli mevkileri üstlenmeye ikna etmek için...
 

Türkiye IMF'ye karşı elde ettiği bu pozisyon üstünlüğünü diğer odaklara karşı da sağlama yolunda.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39