• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

PROTOKOLE İMZALAR ATILDI

PROTOKOLE İMZALAR ATILDI
Kayseri ile Kuzey Carolina arasındaki işbirliği protokolü imzalandıPROTOKOLE İMZALAR ATILDI
Kayseri ile Kuzey Carolina arasındaki işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Kuzey Carolina Ticaret Bakanı Keith Crisco imza koydu.

Amerika'nın Kuzey Carolina Eyaleti'nde gerçekleşen imza törenine eyalettin bazı bakanları, milletvekilleri, iş adamları başta olmak üzere Kuzey Carolina'da yaşayan Türk vatandaşlar da katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Başkan Özhaseki, Kayseri'nin binlerce yıllık geçmişe sahip bir şehir olduğunu belirterek Kayseri'nin tarihi hakkında bilgiler aktardı.



Kayseri'nin ticaret ve sanayi şehri olarak bilindiğini kaydeden Başkan Özhaseki, "Şehrimizin sanayi ve ticaretteki başarısı, çok uzun yıllara dayanıyor öyle ki Kültepe'de yapılan kazılarda o dönemde yaşayan insanlardan kalan çek, senet benzeri tabletler elde ettik. Bugün şehrimizin nüfusu 1 milyondan fazladır. Şehrimiz, 3 organize sanayi bölgesi ve bir serbest bölgeye sahiptir. 100'den fazla ülkeye ihracat yapan bir kentiz" dedi.

Uzun yıllardır Türkiye'nin Amerika ile stratejik ortak olduğunu belirten Başkan Özhaseki, bu ortaklığın artık sanayi, ticaret ve kültür alanında da yapılması gerektiğini ifade etti. Kayseri ile Kuzey Carolina arasında imzalanan işbirliği protokolünün bu amaca büyük oranda hizmet edeceğini kaydeden Başkan Özhaseki "Sanayi, ticaret ve kültür alanında imzalanan bu protokolün önümüzdeki yıllarda daha farklı başlıklarla gelişeceğine inanıyorum. İşbirliği protokolünü kapsamında komisyonların kurularak çalışmaların bir an önce başlamasını ümit ediyorum. Bu işbirliği protokolünün verimli sonuçlar doğurabilmesi için kurulacak komisyonlara önemli görevler düşüyor. Bu vesile ile tüm Kuzey Carolina'da yaşayanları şehrimizi görmeleri için Kayseri'ye davet ediyorum. Çünkü bizim toplumumuzda misafirin ayrı bir yeri ve önemi vardır. Misafir, bereket demektir" şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki konuşmasının son bölümünde ise Kayseri ile Kuzey Carolina arasında öğrenci değişimi yapılması gerektiğine vurgu yaparak bu durumun iki kültürü birbirine daha da yakınlaştıracağını sözlerine ekledi.
"TARİHİ BİR AN"
Başkan Özhaseki'nin ardından Kuzey Carolina Ticaret Bakanı Keith Crisco söz alarak imzalanan işbirliği protokolünün önemine değindi ve "Bu, bizim için tarihi bir an" dedi.

Global ekonomiyi Türkiye'den daha iyi anlayacak bir ülke olmadığını kaydeden Crisco, "Sanayi ve ticaret alanında öne çıktığı için Kuzey Carolina ile işbirliği yapacak Türkiye'deki en doğru şehrin Kayseri olduğu açıkça ortada" dedi.

Önümüzdeki yıllarda da üniversiteler arasında işbirliği kurularak ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Crisco, "Bu protokol dostluğumuzu geliştirecek ve iki kültürün birbirini daha da yakından tanımasına vesile olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kayseri ile Kuzey Carolina arasındaki işbirliği protokolü imza töreni yapıldı.

BAŞKAN ÖZHASEKİ İŞADAMLARIYLA BİRARAYA GELDİ

Öte yandan Başkan Özhaseki Amerika'da Kuzey Carolina Eyaleti Meclis Başkanı Thom Tillis, eyaletin bazı milletvekilleri, bakanlık temsilcileri ve önde gelen iş adamlarıyla da yemekte biraraya gelerek temaslarda bulundu. Yemekte işbirliği protokolünün daha da gelişmesi için yapılması gerekenler konuşuldu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39