• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Ramazan Bereketiyle Geldi

Ramazan Bereketiyle Geldi
Ramazan Bereketiyle Geldi, İaşe Paketleri İçin Gıda Talebi Arttı.
Ramazan ayına sayılı günler kala birçok şirket, kuruluş ve şahıs dağıtmayı düşündüğü iaşe paketleri için sipariş vermeye başladı. Siparişler, gıda sektörüne ciddi bir hareketlenme getirdi. Taleplerin eskiye göre market çeki yerine temel gıda maddelerinin bulunduğu paketler olması özellikle yerel marketlerin işine yaradı.

Gıda toptancılarının hizmet verdiği Kayseri Sanayi ve Ticaret Merkezi (KASTİM) Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Erdem, Ramazan öncesinde sektörde ciddi hareketlenme yaşandığını ve bunun sevindirici olduğunu anlattı. Erdem, geçen yıl Samsun'da başlatılan bir kampanyayı hatırlatarak, iaşe paketi dağıtımında yerel ürün, yerel marketlerin tercih edilmesinin şehrin ticaretine ayrı bir canlılık getireceğini vurguladı.

Aynı zaman Erdem Gıda'nın sahibi olan Kenan Erdem, temel gıda maddelerine yönelik Ramazan ayı öncesinde ciddi talep artışı olduğunu belirtti. Bu artışın gıda sektöründe canlılığı beraberinde getirdiğini kaydeden Erdem, Ramazan bereketinin hem esnafın hem de insanların yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Erdem, bazı şehirlerin yerel market, yerel ürün, üretici tercihiyle Ramazan ayı iaşe paketlerinin hazırlanması adına kampanya yaptığını belirterek, "Ticaret odalarının kendi şehirlerinde hem şehrin ticaretinin canlanması, hem de bu canlanma ile birlikte insanların faydalanması adına bu yönde çağrıları oluyor. Biz de Kayseri'de bunun olmasını istiyoruz. Sonuçta iaşe paketlerini hazırlayan esnaf, marketler ürünlerini daha ucuza ve daha fazla miktarlarda hazırlayabiliyor. Bunun iaşe paketi dağıtacak olan insanlarımız tarafından dikkate alınmasını isteriz." dedi.

Kenan Erdem, market çeklerinin iaşe paketi olarak verilmesinin en doğru yöntem olduğunu ifade ederek, bu yöntemin insanların evine gıda olarak girmediğine şahit olduklarına dikkat çekti. Erdem, iaşe çeklerinin marketlerde gıda için değil sigara, kozmetik ve benzeri ürünler alınarak değerlendirilmesiyle ilgili olaylara şahit olduklarını ifade etti.

Ev hanımlarının iaşe çekleriyle evlerine yiyecek girmediği yönündeki serzenişlerini duyduklarını aktaran Erdem, "Biz gıda toptancıları olarak iaşe paketi hazırlayan, iaşe çekleriyle alışveriş yapılan yerlerin temel gıda maddelerini karşılıyoruz. Sonuçta bizim direkt iaşe paketiyle bir işimiz yok. Ancak mübarek Ramazan ayında insanlarımızın evine yiyecek girmesini istiyorsak vereceğimiz iaşeleri takip etmek zorundayız. Ev hanımlarının çocukları için pişireceği yemek malzemelerini oluşturan iaşelerin sigara olması, değişik ürünler alarak değerlendirilmesi çok hoş olmadığını biliyoruz ki, 150-200 liralık iaşe paketlerinin nüfusu az bir ailenin en az 2 -3 ay temel gıda ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor." diye konuştu.

CİHAN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39