• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

“RAMAZAN’DA YARDIM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI”

“RAMAZAN’DA YARDIM SEFERBERLİĞİ BAŞLADI”
AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Ramazan ayında büyük bir yardım seferberliğinin başladığını belirterek, “İlimizde adeta ulaşılmayan dar gelirli, yardım edilmeyen fakir kalmadı” dedi.
AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, İl Başkan Yardımcısı Şükrü Şenkürtüncü ile birlikte, Beğendik Bağları’nda mahalle sakinlerinin kendi aralarında düzenledikleri iftar yemeğine katıldı. Partili olarak Ramazan ayında zengin sofralarında oturmamaya özen gösterdiklerini, daha çok dar gelirlilerle beraber iftar etmeye gayret ettiklerini ifade eden Dengiz, “Burada herkese örnek olabilecek bir iftar geleneğinin başlatıldığını öğrendik ve davet edilince de seve seve geldik. Mahalle sakinlerimiz arasında birlik, beraberlik, kaynaşma ve güven duygusunu artıracak olan böyle bir iftar geleneğinin tüm ilimizde, tüm ülkemizde yaygınlaşmasını diliyorum” diye konuştu.
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte manevi duyguların üst seviyeye çıktığını, insanların birbirlerine yardım etmek için ciddi bir çaba içerisine girdiğini hatırlatan Dengiz, şunları söyledi:
“Her Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bu manevi atmosferi yaşıyoruz. Benim gözlemime göre, bu Ramazan ayının gelmesi ile birlikte daha çok yardım seferberliği başladı. Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, vakıflarımız, derneklerimiz dört bir koldan fakirlerimize, yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza yardım edebilmek için gayret içerisine girdi. Bir yandan fakirlerimize iaşe dağıtılırken, diğer yandan şehrimizin dört bir yanında iftar çadırları kuruldu. Biz de parti olarak şehrimizin bütün bölgelerini taradık ve binin üzerinde dar gelirli vatandaşımıza yardım ulaştırdık. İl yöneticilerimiz, eşleri ile birlikte her akşam birkaç vatandaşımızın evine giderek beraber iftar ediyorlar. Bana öyle geliyor ki bu Ramazan ayında adeta ulaşılmadık dar gelirli, yardım edilmedik fakir kalmadı. Bununla da yetinilmeyip, fakir İslam ülkeleri için de önemli ölçüde yardım toplandı. Bütün bunlar yapılırken kimseyi rencide etmemek önemliydi.”
Beğendik Bağlarında mahalle iftarının gelenekselleşmesine öncülük eden İlahiyatçı-Yazar Celalettin Sipahioğlu ise “Mahallemizde her Cuma günü ayrı bir evin bahçesinde toplanıyor ve beraber iftar ediyoruz. Yaklaşık olarak iki yüz kişinin katıldığı bu organizasyon, hem bizler için hem de çocuklarımız için kaynaşma ve samimiyet ortamı sağlıyor. İnşallah, bu geleneğimizi uzun yıllar sürdüreceğiz. Başkanımıza ve değerli yöneticilerimize davetimize icabet ettikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39