• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

RAYLI SİSTEMİN 30 YILLIK TARİHİ KİTAP OLDU

RAYLI SİSTEMİN 30 YILLIK TARİHİ KİTAP OLDU
30 yıllık süreç, Basın Yayın Müdürü Uğur Yurt tarafından kitaplaştırıldı
1 Ağustos 2009 yılından beri Kayseri toplu taşımacılık sistemine hız, estetik ve konforu getiren raylı sistemin 30 yıllık tarihi kitap oldu.
Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Uğur Yurt tarafından kaleme alınan kitapta 1979 yılında dönemin Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu tarafından başlatılan ancak 2009 yılında Mehmet Özhaseki döneminde hizmete giren raylı sistemin 30 yıllık hikayesi anlatılıyor.
1979-2009 yılları arasında Niyazi Bahçecioğlu, Hüsamettin Çetinbulut, Şükrü Karatepe ve Mehmet Özhaseki'nin belediye başkanlıklarında konuya ilişkin yapılan çalışmaların ayrıntılı olarak ele alındığı kitapta ayrıca dönemin meclis ve encümen kararları ile gazete ve fotoğraf arşivlerinden görseller yer alıyor.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'nin kültür yayını olarak çıkan toplam 72 sayfalık kitabın önsözünde raylı sistem konusunda 30 yıllık geçmişin gözler önüne serildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, raylı sistemin uzun ve zorlu bir sürecin ardından hizmete girdiğini ifade ederek, "Kayseri'de raylı taşıma sistemi kurma hayali çok eski yıllara dayanıyor. 1979 yılında dönemin belediye başkanı Niyazi Bahçecioğlu tarafından iyi niyetle başlatılan ancak aradan geçen 30 yılda hayata geçirilemeyen raylı sistem, bugün artık Kayseri'de günlük hayatın bir parçası haline gelmiş durumda ve tabiri caizse vızır vızır yolcu taşıyor. Benden önceki belediye başkanlarının kimisin uğraş verdiği kimisinin hiç üzerinde durmadığı raylı sistemin şehrimize kazandırılması yolunda gerçekten çok büyük emekler sarfettik. Bazen siyaseten engellendik bazen bürokratik engellerle karşılaştık. Karşımıza çıkartılan engelleri aşmak için her yolu denedik ve nihayetinde raylı sistemi şehrimizde hayata geçirdik. İşte bu elinizdeki kitap, yaşadığımız sıkıntıları, göğüslediğimiz eleştirileri ve takip ettiğimiz yapım aşamasını gözler önüne seriyor. Bununla birlikte 1979 yılından günümüze kadar geçen zaman dilimine yolculuk yaptırarak hangi belediye başkanı döneminde neler yapıldığına ışık tutuyor ve bu işi başarmanın çok da kolay olmadığını bir kez daha ortaya koyuyor" şeklinde görüşlerini aktarıyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39