• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Razaman sokağında Baha rüzgarı

Razaman sokağında Baha rüzgarı
Başkan Çelik Ramazan Sokağı’nın ilk gününde vatandaşlarla bir araya geldi

Büyükşehir Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mimarsinan Parkı-Kurşunlu Otoparkı’nda Ramazan ayının tüm güzellikleriyle yaşanabileceği Ramazan Sokağı’nı kurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yağışlı hava nedeniyle açılış töreninin yapılmadığı Ramazan Sokağı’nı ilk gününde ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Ramazan Sokağı’nın ilk günkü konuğu da Kayserili Sanatçı Baha oldu. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 11 ayın sultanı Ramazan ayının en güzel şekilde idrak edilebilmesi ve tüm güzellikleriyle yaşanabilmesi için oluşturulan Ramazan Sokağı’nın ilk günkü ziyaretçileri arasındaydı. Başkan Çelik, kitapçılardan yöresel lezzetlere, geleneksel el sanatlarından hediyelik eşya stantlarına kadar birçok dükkânın bulunduğu Ramazan Sokağı’nda esnafları ziyaret ederek kolalıklar diledi ve vatandaşlarla sohbet etti.


Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, KAYMEK tarafından oluşturulan yöresel lezzetlerin sunulacağı mutfağı gezdi, ardından tespih satışı yapılan dükkanda tespihleri inceleyerek iki tespih satın aldı. Ramazan Sokağı’nın olmazsa olmazlarından turşucuyu ve lokmacıyı da ziyaret eden Başkan Çelik, çevredeki vatandaşlara lokma tatlısı ikram etti. Başkan Çelik, bir başka dükkanda ise halka tatlısının yapımını izledi ve ardından tatlıları bizzat pişirdi.


Ramazan Sokağı’nda bulunan kitapçıları da ziyaret eden ve bir süre kitaplarla ilgili sohbet eden Başkan Çelik, daha sonra Spor A.Ş. tarafından oluşturulan stantları da gezdi. Başkan Çelik, Spor A.Ş.’nin standında ok attı ve hedefi 12’den vurdu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Spor A.Ş. standının ardından KAYMEK standını ziyaret ederek burada sergilenen ürünleri inceledi. Başkan Çelik, bir başka dükkanda ise Hanoi Kulesi adlı oyunu oynadı.


Ramazan Sokağı’nda lokma tatlı, bardakta ve haşlanmış mısır, kağıt helva, pamuk şeker, elma şekeri, ızgarada kestane, waffle, çiğ köfte gibi geniş ürün yelpazesiyle Kayseri halkına hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden KAYTUR’un mutfağına da giren Başkan Çelik, daha sonra farklı el sanatlarının satıldığı esnafları gezerek alışveriş yaptı.


Ramazan Sokağı’nın ilk gününün konuğu Kayserili Sanatçı Baha oldu. İlahi ile başlayan konserini Gesibağları ile sürdüren Baha’yı bir süre Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de izledi. Bir ara sahneye çıkarak Baha’ya teşekkür eden ve çiçek veren Başkan Çelik, Ramazan ayının tüm Kayseri’ye hayırlı olması dileğinde bulundu. Başkan Çelik, Kayserilileri Ramazan’a özgü her unsurun yer aldığı Ramazan Sokağı’na davet etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39