• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Recai Kutan: Lawrence'in çocukları iş başında

Recai Kutan: Lawrence'in çocukları iş başında
Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, "Lawrence'nin çocukları her zaman bu bölgede, bu tip işlerin içinde olmuşlardır" dedi.

Şırnak Üniversitesi'nin yeni akademik yılının açılışı kente gelen Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ali Akmaz ile birlikte Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret etti.


 

Ziyaret sırasında Kobani'ye destek amacıylaŞırnak'ta meydana gelen olayları değerlendiren Vali İpek, Türkiye'de en fazla olayların Şırnak'ta olduğunu, ancak emniyet ve askeri birliklerin sağduyulu yaklaşarak provokasyonları boşa çıkardığını söyledi.


 

İpek, şu açıklamalarda bulundu:


 

'Şırnak'ta çok ciddi provokasyonlar oldu. Çok büyük olaylar oldu. Belki Türkiye'nin en büyük, en fazla olayları ilimizde oldu. Ama şuna şükrediyoruz, Şırnak'ta bu kadar olaya rağmen hiç bir ölümlü vaka yaşamadık.


 

Çok maddi hasarlı, yaralamalı, tutuklamalı olaylarımız var. Ama memnuniyetle belirtmek istiyorum. Hem emniyet güçlerimiz, hem askeri birliklerimiz bu anlamda çok hassas davrandılar, provokasyonları önlemeye yönelik. Ölümcül olaylara sebebiyet vermemek için çok dikkat sarf ettik ve Allah'a şükür de Şırnak'ta hiçbir ölümlü olay meydana gelmedi. Olaylarda bu kadar az sorunla çıktığımız için de memnunum.' 

'PROVOKATÖRLERİN ARKASINDA CİDDİ HALK YOKTU' 

Şırnak halkının olaylar sırasında sağduyulu davrandığını belirten Vali İpek, 'Provokatörlerin arkasında çok ciddi bir halk yoktu. Sadece provokatörler ortalıktaydı. Bu çağrımıza uydular ben kendilerine çok teşekkür ediyorum, Şırnak halkına her şey için. İnşallah bundan sonra bu huzur ortamını bozmak isteyenlere Şırnak halkı olarak çok daha sağlıklı ve ciddi tepkiler koyarız. Biz devlet olarak kesinlikle sokaklarımızı anarşiye, sokaklarımızı teröre bırakmamaya kararlıyız. Hiçbir şekilde huzur hakim olmadığı, güvenliğin hakim olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz. Ne çözüm olur ne huzur olur. Bunu da belirtmek istiyorum. Ben son olarak bu konuda bize yardımcı olan tüm sivil toplum kuruluşlarına ve tümŞırnak halkına teşekkür ediyorum' dedi. 

'OSMANLI'NIN TORUNLARI ŞIRNAK'TA GALİP ÇIKTI' 

Çatışmalarda örgüt mensubu da olsa kimsenin ölmesine izin vermeyecek şekilde tedbir aldıklarını kaydeden İpek şunları söyledi: 

'Binlerce mermi atıldı doğrudur. Şunu söylemek istiyorum. Bugün sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da çok açık söyledi. Ben bunu bir yıldan beridir söylüyorum. Lawrence'in çocukları ile Osmanlı'nın torunları arasındaki çekişmedir. Lawrence'in çocukları ellerinden gelen her şeyi yaptılar ama, Osmanlıların torunları Şırnak'ta galip çıktı. Biz kimsenin ölmesine, çatışmalarda örgüt mensubu da olsa provokatörde olsa ölmesine izin vermeyecek şekilde tedbirlerimizi aldık ve sonuç olarak Şırnak'ta Allah'a şükür can kayıpsız bu büyük provokasyonu önledik. Türkiye'de 34 tane insanımız öldü. Onların ailelerine başsağlığı diliyorum. Yine 2 tane emniyet mensubumuz şehit oldu. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.' 

Vali İpek, Şırnak'taki olaylara katıldıkları gerekçesiyle 17 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 3'ünün ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını söyledi. 

KUTAN: LAWRENCE'NİN ÇOCUKLARI BU İŞİN İÇİNDE 

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan ise, Diyarbakır DSİ Bölge Müdürü olarak 30 yıl bölgede görev yaptığını kaydederek şunları söyledi: 

'Bu bölgede 1970 yılına kadar bir tek anarşi ve terör olayı olmadı. O dönemde ulaşım fevkalade zordu. Yaya katırlarla içimizde en ufak bir endişe de olmadan geziyorduk. Peki ne oldu da 80'den sonra sosyal hadiseler birden patlak verdi. Bölgede demek altyapısı hazırlandı. Bunlar eskiden cereyan eden olayların tekrarıdır. Değerli valimizin ifade ettiği gibi Lawrence'nin çocukları her zaman bu tip işlerin içinde olmuşlardır. Hükümetimiz ve devlet sorumlularımız bu meselede fevkalade karalı bir tavır ortaya koydular. Temenni ediyorum ki bundan sonra pek cesaret edemeyecekler. Çok farklı bir anlayış herhalde sergilenir öyle ümit ediyorum. Türkiye aslında buna layık değil. Bu bölge hiç layık değil. Bütün konferanslarımda ifade etmişimdir. Bizim gezdiğimiz bu yerlerde 9 yıl boyunca bu bölge Güneydoğu Anadolu Türkiye'nin en dindar bölgesi islam'a pek çok yerden çok daha bağlı olan yerdir. Ne oldu da bunlar oldu?' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39